Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Mój pomysł na G4
Voythaz:
Piszcie co sądzicie o moim pomyśle. Chiciałbym, by Xardas/Innos/Beliar (w zależności jak skończyliśmy G3) miał możliwość wysłania Beziego w przeszłość. Uczestniczylibyśmy w bitwie o Varant, na własne oczy widzielibyśmy jak Zuben wygania koczowników. Mógłby być jeszcze taki motyw, że chcielibyśmy zabić Rhobara II, za pomocą kuszy, lecz przypatkowo trafilibyśmy w jego żonę, zabijając ją, a w wszystko zostałby wkręcony Lee. Co sądzicie o tym pomyśle. Jak macie jakieś inne to piszcie o nich, bo można zrobić z tego fajną historię. Bezi oczywiście stracił nieco mocy i znów trzeba by było zaczynać niemal od początku.
Anmarius:
Dosyć niezły pomysł. Mi się podoba. Akcja Gothic IV, w którym dowiadujemy się o tym wszystkim.
Co do mocy, to mogliby zrobić tak jak w Gothic III, żeby chociaż trochę miał pozostałych atrybutów i umiejętności. Co do bitwy, moglibyśmy w niej nawet uczestniczyć. Krew na pustyni, okrzyki wojenne, świetny klimat. Co do Rhobara, to pomysł nawet niezły, ale nie przesadzajmy. Tak ogólnie, to w takim razie, Gothic IV, odbiegał by trochę od dalszych części, ponieważ zakończyłaby się wojna z orkami, a nasz bohater z kim by toczył walkę ? Jeszcze nowe tereny. Bo co ? Mielibyśmy te samo, co z Gothic III, to to by było już totalna żenada. Można by było dorzucić historię o historii Bezimiennego, przed skazaniem. Podsumowując, nie jest to zły pomysł, a gdyby PB postanowiło zrobić, tak jak jest w tym temacie, to Gothic IV zapowiadał by się chyba bardzo dobrze..
Wrath:
Pomysł może i dobry ale na dodatek a nie kolejną część. Bo jak na przykład rozwiązać problem trzech zakończeń bo to co napisałeś
--- Cytuj ---Chiciałbym, by Xardas/Innos/Beliar (w zależności jak skończyliśmy G3)
--- Koniec cytatu ---
by się nie sprawdziło bo skąd twórcy mają wiedzieć jak zakończyliśmy G3?
Oczywiście PH może kierować się np drogą Inossa ale ci co zakończyli grę opowiadając się za Adanosem albo Beliarem będą niezadowoleni w ostateczności można by było przed rozpoczęciem gry wybrać swojego boga ale to było by głupie.
A co do tego:
--- Cytuj ---. Mógłby być jeszcze taki motyw, że chcielibyśmy zabić Rhobara II, za pomocą kuszy, lecz przypatkowo trafilibyśmy w jego żonę, zabijając ją, a w wszystko zostałby wkręcony Lee.
--- Koniec cytatu ---
No tu przesadziłeś .
Voythaz:
Faktycznie, z Lee nieco przesadziłem. Ogólnie chodzi mi o to, żeby fabuła takiej gry była o wiele bardziej tajemnicza, a nasz bohater był wplątany w kluczowe momenty w historii świata Gothica.
Kolejnym pomysłami jakie przyszły mi do głowy jest wyprawa do Nordmaru i próba pomocy Ejnarowi w walce z orkami, które go zabiły, rozmowa z królem Rhobarem I (tak jest, nie II tylko I), kiedy nie był jeszcze nikim ważnym.
Fabuła takiego Gothica 4 rozgrywała się wokół Berła Varantu i Kostura Wiecznego Wędrowca. Któś będzie chciał je zniszczyć, a to będzie równoznaczne z tym, że Bezimienny nigdy nie otworzy portalu/ nie porozmawia z Innosem lub Belirem.
Jak na razie nie wiem, co zrobić z wielkością świata i zakończeniem "trójki", dlatego chcę znać wasze pomysły.
Dark Prince:
--- Cytuj --- Chiciałbym, by Xardas/Innos/Beliar (w zależności jak skończyliśmy G3) miał możliwość wysłania Beziego w przeszłość. Uczestniczylibyśmy w bitwie o Varant, na własne oczy widzielibyśmy jak Zuben wygania koczowników. Mógłby być jeszcze taki motyw, że chcielibyśmy zabić Rhobara II, za pomocą kuszy, lecz przypatkowo trafilibyśmy w jego żonę, zabijając ją, a w wszystko zostałby wkręcony Lee. Co sądzicie o tym pomyśle. Jak macie jakieś inne to piszcie o nich, bo można zrobić z tego fajną historię. Bezi oczywiście stracił nieco mocy i znów trzeba by było zaczynać niemal od początku.
--- Koniec cytatu ---
To chyba jakiś kiepski żart
Wg mnie G4 nie ma prawa istnieć, gdyż to zbeszcześciło by całą ideę Gothic, który miał być trylogią, a więc miał się składać z 3 częsci a nie z 4. Oczywiście PB mogłoby pójśc za najnowszym trendem i stworzyć MMO w świecie gothica. To zapowiada się jużlepiej od ciągnięcia dalej tej samej fabuły, tylko dla zebrania jak największej ilości kasy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej