Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Skąd wasz nick?
Daedagor:
Mój nick jak wiadomo wziął się z Gothica II Noc Kruka, dlatego że bardzo podobało mi się imie tego władcy Kasty wojowników. Te imie fajnie brzmi i spoko sie pisze i "wygląda". Choć nigdzie na mnie tak nie mówią ale ja ten nick wizełem z noc kruka i dobrze mi znim.
--- Cytat: Cristal ---A więc mój obecny nick jest dosyc nowy. Przedtem miałem inny, dlatego też moge byc nierozpoznawany, ale to już inna historia. Wracają jednak do tematu. Dlaczego Cristal? W sumie sam nie wiem. Usłyszałem gdzieś kiedyś(chyba w jakimś opowiadaniu) o człowieku o tym właśnie imieniu. Człowiek ten miał bardzo zbliżone do moich cechy, więc może dlatego. A poza tym nick Cristal ma jakieś takie niezłe brzmienie...
Pozdrawiam...
--- Koniec cytatu ---
Chyba od papierosów ten nick wziełeś albo od pokemonów cristali.
KrzyKacz:
Też postanowiłem wypowiedzieć się w tym temacie, żeby rozmyć wątpliwości, które pojawiły się wraz z moim przybyciem na to zacne forum.
Wbrew pozorom mój nick nie pochodzi z Gothica (Chata Krzykacza i te sprawy), ale jest "odimienny" i "odnazwiskowy". Otóż nazywam się Krzysztof Kaczmarek. Krzy-sztof Kacz-marek. I wszystko jasne
Ciern:
Ciern- wziął się ze zdeczka krzywej linii z książki ,,Najstarszy", dlaczego z krzywej?? Ponieważ w oryginale smok Murthaka nazywa się Cierń, a ja, żeby nie było zbyt serio przerobiłem to na Ciern- to tak jakby przmiało trochę po Rusku :)
Boba Fett:
Mój nick to imię jednego z bohaterów filmu Gwiezdnych Wojen (Star Wars). Jego portret możecie zobaczyć na moim avatarze (który zapewne będę miał już baa...rdzo długo) i się przekonać, w jakiej postaci się lubuję. Więcej o samej postaci możecie znaleźć tutaj (art mojego autorstwa ):
http://dark-starwars.strefa.pl/postacie34.html
Teraz coś o tym, jak to się stało, że akurat wybrałem imię Boby jako swój nick na forach.
Otóż odkąd miałem neta, moja nazwa brzmiała Predator (teraz tego tylko w grach używam). Jest to także jedna z moich ulubionych postaci (potworów? ). Lecz, gdy pierwszy raz zarejestrowałem się na takim poważniejszym forum (G.Up) pomyślałem, że jednak wezmę sobie jakąś oryginalniejszą nazwę, której zapewne nick na forach o GOthicu nie będzie posiadał. Jako, że lubię Fett'a (dorosłego ), mój wybórł padł na niego. Od tamtego czasu na każdym forum tylko i wyłącznie używam tej nazwy.
Pozdrawiam
Mandalorian
Winfrid:
Mój nick zapożyczyłem z księgi świętych i błogosławionych :D hehe :) szukaliśmy swojego patrona od bierzmowania, a że ja już swojego doskonale znałem (żeby nie było - Krzysztof, patron kierowców) stwierdziłem, że poszukam jakiś imion. A byłem w trakcie zmiany ksywki, gdyż wcześniej byłem Sir Aragorn. Fanem Tolkiena byłem na długo przed filmem, a Sir wyszło z Diablo 2 :) a konkretnie z ukończenia pierwszego poziomu trudności. Ale wtedy nastąpiły ciężkie czasy i zaczęto mnie wyzywać od lamerów :) a że jestem fanem krasnoludów :) i młotów oraz toporów to Winfrid mi się spodobał. Germańskie imię, wiadomo - germanie = barbarzyńcy = topory i młoty :) hehe. Paru ludziom na serwerach NWN się spodobało to imię, mówili, że pasuje do krasnoluda i tak już zostało :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej