Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Skąd wasz nick?
Naugrim:
Naugrim - "krasnolud" po queniejsku - język elfów wysokiego rodu wprost z władcy pierścieni
kiedyś jeszcze było "ernaug" - samotny krasnolud ale to już stare czasy :)
Walar:
Sam do końca nie wiem skąd mój nick. Najpierw miałem bezi rullez, ale potem przy zakładaniu mieszkania w Marancie chciałem go zmienić żeby nie było tak głupio: Dom bezi rullez. No i zmieniłem na Walar. Nie wiem skąd mi to przyszło do głowy.
(nie)bezimienny:
Mój nick - nie tak długo historia otóż: chciałem wymyślić nick do pewnej strony o Gothicu "Gothic Net" (czyt. Pośmiewisko Net ^^). Koniecznie musiał być to nick pochodzący z mojej ulu gry - Gothica. Przeszukuję forum: Bezimienny - już jest itd. Ale w końcu EUREKA! Odtąd będę (nie)bezimennym. Nick mi się spodobał, więc postanowiłem go sobie zostawić ^^.
Paddy:
hmm mój nick, dostałem go od mojego kumpla w Irlandi Pach (czytaj "pacz"). Kiedy go spytałem dlaczego nazwał mnie tak powiedział że łatwiej się to mówi niż Patryk. To jest mój pierwszy nick którego używam a drugi też został wymyślony w Irlandii przez kolegę, jest to Larry. Nigdy mi nie powiedział dlaczego, mówił tylko że znał jednego co wyglądał jak ja i się nazywał Larry, ale ja mu nie wierzę.......... Taka jest historia moich nicków.
pozdrowienia z Irlandii, Patryk
Vedymin:
Mój nick pochodzi z książek Andrzeja Sapkowsiego. Oto fragment:
Vedymini, a. wiedźmini wśród Nordlingów (ob.) tajemnicza i elitarna kasta kapłanów-wojowników, prawdopodobnie odłam druidów (ob.). Wyposażeni w wyobrażeniu ludowym w moc magiczną oraz nadludzkie zdolności, stawiać mieli v. do walki przeciwko złym duchom, potworom i wszelkim ciemnym siłom. W rzeczywistości, mistrzami będąc we władaniu bronią, byli v. używani przez władyków Północy w walkach plemiennych, między owymi toczonych. W boju wpadali v. w trans, wywoływany, jak się mniema, autohipnozą lub środkami odurzającymi, walczyli ze ślepą energią, będąc całkowicie niewrażliwymi na ból i poważne nawet obrażenia, co umacniało przesądy o ich nadprzyrodzonej mocy. Teoria, wedle której v. mieli być produktami mutacji lub inżynierii genetycznej, nie znalazła potwierdzenia. Są v. bohaterami licznych podań Nordlingów (por. F. Dellanoy, "Mity i legendy ludów Północy"). Effenberg i Talbot,
Encyclopaedia Maxima Mundi, tom XV
Czas pogardy, str. 5
Jako że "Wiedźminów na forum jest masa, to ja pozwoliłem nazwac siebie prawdziwą nazwą tych zabójców potworów. A że niekażdy czytał książki AS-a to niekażdy wie co ten nick oznacza
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej