Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Heroes of Might and Magic V

<< < (2/3) > >>

Casano:
Heroesów dażyłem i nadal dażę dużym szacunkiem. Gra od I częsci bardzo mi sie podoabała. W V niemiałem okazji zagrać na własnym komputerze, jednak fragment gry widziałem u kogoś innego. Nie da się ukryć, że każda kolejna częśc była lepsza od poprzedniej, i tak samo jest z tym. Polecam ją każdemu, można miło spędzić czas.

Boba Fett:

--- Cytuj ---każda kolejna częśc była lepsza od poprzedniej,
--- Koniec cytatu ---

Z tym muszę się kategorycznie nie zgodzić. Kto powie, że czwarta część była lepsza od trzeciej? Według mnie, to właśnie ów czwórka była najgorsza z całej serii. Dla mnie najlepsza jest trzecia część i tak raczej już tak zostanie.
W Herosach V, jak już ktoś wspomniał, ta grafika 3D zepsuła cały klimat. Na mapach jest dość pusto (chodzi o powtory, surowce, itd.), bowiem więcej przestrzeni zajmuje scenografia. Dodatkowo, powtory już nie te same, co w trójce. Nie dość,  że jest ich znacznie mniej, to radzę zauważyć, że ich znaczna liczba posiada zamiast nóg... kopyta (  ). Nie można pominąć też tego, że wiele stworów nie różni się od siebie (w szczególności Elfy).
Mógłbym tak długo wymieniać, co mi się nie podoba w piątej odsłonie tej części sagi, ale raczej sobie daruję.
Heroes III zawsze będzie moją ulubioną częścią, w którą w dodatku ciągle jeszcze gram.  

Sir_William:

--- Cytuj ---Gier nie potrafią robić Polacy.
--- Koniec cytatu ---
Trivet, a to już inna sprawa! Nie, że polacy nie potrafią robić gier tylko nik nie zainteresuje się tym faktem, że wiele ludzi mających talent do tej pracy ucieka za granicę. Dlaczgo? Brak jakiegokolwiek dofinansowywania ze strony (już nie rządu), ale innych kofporacji np.: CD-Projekt, Cenega. Tyle tego jest. Złożyli by się, zbudowali (nie od razu) porządne studio do projektowania/tworzenia coraz to nowszych i coraz to lepszych gier. To wymaga tylko trochę przyłożenia.

--- Cytuj ---Trzeba tu komuś przemówić do rozumu.
--- Koniec cytatu ---
 Panie IsentoR'rze! Nie przemówisz dorosłemu aby zmienił poglądy polityczne. Tak samo nie powiesz zagorzałemu fanu "Hirołsów", aby starał się bardziej krytycznie podchodzić do sprawy oceny gry oraz, żeby dostrzegać te błędy w tak (jak dla mnie) kiepskiej dosyć produkcji.  

--- Cytuj ---Heretyk, powiedz mi gdzie... Gdyby nie funkcje z Heros III gra byłaby klapą.
--- Koniec cytatu ---
"Heretyk" - dobre określenie. Według mnie, najlepszy był Heros III: Shadow of Death. Chciaż nie przepadam za "Hirołsami"/Heros'ami (Jak kto woli  ), jednak zawsze do HIII:SoD wracałem bardzo chętnie. Co do HV nawet z tymi kilkoma opcjami z HIII i tak to klapa - przez wielkie "K"!

--- Cytuj ---Grafika jest szpetna nie wiem czym się podniecać jak dla mnie jest to gierka dla małych dzieci.
--- Koniec cytatu ---
  Skąd wiesz? Mój pięcio letni kuzyn bardzo lubi grać w "piątkę". Co do grafiki dla mnie brak "+". Jedyne co mi się podoba to animacja z przybliżeniem walki, a raczej ataku.

--- Cytuj ---Przecież w tym nie ma choćby krzty mroku nawet grając najplugawszymi rasami nie odczujemy prawdziwego mrocznego klimatu.
--- Koniec cytatu ---
Racja. Jednak kiedy usłyszałem Katarzynę Foremniak jako Izabelę - Imperatorkę - myślałem, że zaraz spadnę z krzesła. Mało to uzdolnionych kobiet jest w Polsce, lepiej pasujących do tej roli? W niektórych momentach jej dialog był taki wysoki, iż myślałem, że kobieta potrzebuje pomocy specjalisty. Po tym doświadczeniu mam "ubytek psychiczny"  

--- Cytuj ---Zamiast tego wszystko jest cukierkowato upiększona...aż rzygać się chce.
--- Koniec cytatu ---
Szczerze powiedziawszy w pewnym momencie także miałem taki odruch. Mając możliwość grania na Maxymalnej rozdzielczości gra była szpetna. Lepiej wygląda na ÂŚredniaczkach - mniej podświetleń i przepychu.

--- Cytuj ---Jeśli chodzi o muzę to według mnie też lipna a co do polskich dialogów nie wszystkie postacie pasują do głosów aktorów.Muzyka jest ładna - chociaż nie zawsze! Powtarzają się czesto utwory co mniejsza zapał gracza, chociaż postarali się tutaj chłopaki. Taaaaak.... masz tutaj 100% racji! Mam zdanie o izabeli ^ wyżej  

Pozdrawiam,
Sir William
--- Koniec cytatu ---

DODO:
Ja powiem tak.

+

- Kampania
- Tryb multiplayer
- Drobne pomoce z 3 części
- Dzwięk

-

- Grafika
- Wymagania
- Fabuła
- Zbyt baśniowa
- Mało realna

Ostateczna moja ocena to 4 gdyż mimo co gra bije na głowę poprzednią część

NEFARAIN:
Ja z nowymi Herosami podszedłem sceptycznie do grania mnie się tam ta część podoba ale są też i rzeczy które mi się nie podobają jak:

Mało mapek do grania samotnie czy też za łatwe misje w pierwszej kampanii.

Ja jej daje 4+

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej