Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Heroes of Might and Magic V

<< < (3/3)

mejdej:

--- Cytuj ---Heroes V of Might and Magic
--- Koniec cytatu ---
heh...

To i ja coś od siebie dorzucę:
Moje pierwsze wrażenie: "kurde, zacina się...". Gdy miałem grę, to posiadałem jeszcze starą kartę graficzną i gra mi się cieła. Szybko zaopatrzyłem się w lepszy sprzęt, ponieważ jestem fanem tej serii. Gdy już zacząłem grać, to nie byłem za bardzo zadowolony pomijając grafikę. Po pierwsze za mało scenariuszy do gry np. wieloosobowej, co mnie zmartwiło, ponieważ w trzecią część z braćmi przeszliśmy prawie wszystkie mapy, jakie mieliśmy. Następnie uruchomiłem kampanię i tu też się zmartwiłem. Zarówno pierwsza jak i druga misja są strasznie irytujące. Mogliby zrobić jakiś oddzielny trening i nie marnować na to kampanii. Jednak to nie jest takie straszne... Na początek wyłapywałem dużo minusów i od razu wysunął mi się wniosek, że chcem wrócić do trójeczki. Z doświadczenia wiem, że porozy mylą więc grałem... i grałem. Z czasem gra podobała mi się coraz bardziej. Wciągnąłem się w klimat gry. HoMM V stał się nagle ciekawą i fascynującą grą.

+
-grafika
-dźwięk
-fabuła
-powrót do wielu rozwiązań z trójki
-bardziej realistyczne wymiary, np. bohater / miasto

-
-mało scenariuszy gry pojedynczej lub wieloosobowej (już w sumie minus nie ważny, ponieważ wyszedł edytor map i opcja losowych map)
-w przerywnikach w misji bohaterowie nie poruszają ustami
-rozmiar map "bardzo duża" jak dla mnie jest zbyt mały...

Ogólnie uważam HoMM V za bardzo udaną grę. Moje pierwsze wrażenie nie było najlepsze, ale z czasem się to zmieniło. Obecnie czekam, aż mi przyjdzie Kuźnia Przeznaczenia. Moja ocena dla gry to 5+/6. Myślę jednak, że trójka jest choć w minimalnym stopniu lepsza...

PS. Myślę, że dodatek, który ukazał się 1 grudnia podbuduje grę i co najważniejsze wprowadzi nową, brakującą w świecie HoMM rasę...

Syriusz23:
Osobiście sądzę, że gra zaczyna się podobać dopiero po zakupie dodatku, który dodał to, no co wielu z fanów czekało- krasnoludów. Osobiście podstawowa wersja mi się nie podobała, jednak Kuźnia Przeznaczenia wszystko zmieniła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej