Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Heroes of Might and Magic V

(1/3) > >>

DeadFish:
Kto grał w piątą część kultowej gry z serii Heroes of Might and Magic? Osobiście musze przyznać, że ruskie człowieki z Nival Interactive bardzo sie przyłożyli i zrobil wypaśną gre. Klimat gry zachowany, nie tak jak to miało miejsce w przypadku "czwórki" i grafika i muzyka powalają (pozytywnie) na kolane niejednego gracza...
Heroes V chwalę za:

- Grafikę
- Dźwięk
- Fabułę
- Klimat
- Odnowienie trzeciej części
- nowe jednostki
- ulepszenie zdolności których w "trójce" nie opłacało się brać
- wiele jednostek posiada unikalne zdolności
- wiele, wiele innych rzeczy...

a nie podoba mi się za to mało rzeczy, głównie takie bzdety typu nie ruszające sie usta w filmikach które i tak oglądam z wielką przyjemnością, czy to, że nie mogę przejść 4 misji w 3 kampanii  

Może komuś sie przyda:

Demo (polskie): http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1237
Parę screenów: http://www.gram.pl/galeria.asp?id=381&gid=325

Isentor:
Trzeba tu komuś przemówić do rozumu.

--- Cytat: Turing ---Osobiście musze przyznać, że ruskie człowieki z Nival Interactive bardzo sie przyłożyli i zrobil wypaśną gre.

--- Koniec cytatu ---
Ciekawe w czym jest ona taka wypaśna...ruscy nie umieją robić gier i o tym wie każdy...a to że zakupili im drogi i dobry engine gry to inna sprawa...

--- Cytat: Turing ---Klimat gry zachowany,

--- Koniec cytatu ---
Heretyk, powiedz mi gdzie... Gdyby nie funkcje z Heros III gra byłaby klapą.

--- Cytat: Turing ---nie tak jak to miało miejsce w przypadku "czwórki" i grafika i muzyka powalają (pozytywnie) na kolane niejednego gracza...

--- Koniec cytatu ---
Grafika jest szpetna nie wiem czym się podniecać jak dla mnie jest to gierka dla małych dzieci. Przecież w tym nie ma choćby krzty mroku nawet grając najplugawszymi rasami nie odczujemy prawdziwego mrocznego klimatu. Zamiast tego wszystko jest cukierkowato upiększona...aż rzygać się chce. Jeśli chodzi o muzę to według mnie też lipna a co do polskich dialogów nie wszystkie postacie pasują do głosów aktorów.

DeadFish:
IsentoR, jak dla mnie, to my nie mamy się spierać, tylko przedstawić swoje małe recenzje o tej grze, ja ją lubię, Ty nie...

Chyba jednak cośtam musieli Ci ruscy zrobić, hmm? I zrobili Heroesa V, grę, którą bardzo lubię.

Klimat jest zachowany, ponieważ Heroes V to właściwie Heroes III w zupełnie innym wyglądzie, oraz z kilkoma udoskonaleniami.

Jak dla mnie, to Heroes V nie ma być mroczną grą, Heroes III też taką nie był, więc jest tak samo.

XeroX:
E tam grafika 3d zepsuła cały klimat serii w pojedyńczym scenarjuszu znikowa ilość map nudna kampania to jest moim zdanie najgorsza część z serji.

MenThor:
Nigdy nie grałem w Heros V, ale pomysł z wprowadzeniem grafiki 3d od początku wydawał mi się klapą. Heros 3, to była gierka, nad którą spędziłem wiele czasu. Wcale mnie grafika nie odstraszała, powiem więcej dla mnie była świetna. Poprostu klasyka. Co do Heros V od początku byłem sceptycznie nastawiony do gry i sadząc po waszych wypowiedziach miałem rację...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej