Autor Wątek: kostury  (Przeczytany 56020 razy)

Description:

Offline blizni1

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
kostury
« Odpowiedź #120 dnia: 01 Styczeń 2007, 16:45:20 »
Witam. Mógłby mi ktoś powiedzieć, gdzie jest 5 obozów orków w Nordmarze, bo znalazłem 4 i nie moge znależć piątego. Z góry thx.

Może napisz, które już znalazłeś, co? - [Boba Fett]
« Ostatnia zmiana: 01 Styczeń 2007, 16:52:22 wysłana przez Boba Fett »

Offline ÂŚlimaczek

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #121 dnia: 02 Styczeń 2007, 14:36:55 »

Forum Tawerny Gothic

kostury
« Odpowiedź #121 dnia: 02 Styczeń 2007, 14:36:55 »

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
kostury
« Odpowiedź #122 dnia: 02 Styczeń 2007, 23:03:33 »
Mam kolejne pytanie:

Gdzie znajdę Laresa? Podobno jest w Geldern, jednak gdzie dokładnie?

Z góry wszystkim dziękuję...

Offline Khaleb

• Magnat
  • Reputacja: 3
kostury
« Odpowiedź #123 dnia: 02 Styczeń 2007, 23:08:30 »
Dokładnie trudno jest wytłumaczyć gdzie jest Lares, ale dziwie Ci sie, że go nie znalazłeś. On siedzi na ławeczce, mniej więcej w centrum miasta. Możliwe też, że bedzie chodził gdzieś własnie w tej okolicy. W końcu na pewno Ci sie uda, ale musisz tylko trochę go poszukać.

Offline El Tofix

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #124 dnia: 03 Styczeń 2007, 09:49:22 »
Cytat: kalasz11
No tak ale już np. uzbieram 16000 i go naostrze to będzie ciągnął 100 obrażeń.Ale jak tu hajs uzbierać 30000 na zbroje i 16000 na miecz to troche wyjdzie.(załamka)
No ale sie udałe 50000 hajsu mam miecz i zamało reputacji na zbroje jeszcze sobie troche pogram.        THX Khaleb za pomoc

Można go mieć taniej, ale trzeba go samemu wykuć poza tym będzie lepszy 110 obrażeń po zaostrzeniu schemat można kupić u kowala w Okarze

Cytat: Madzia
Lepszy od Nordmarskiego Miecza tak ? No cóź np. Miecz demona ale niestety potrzeba 666 siły. Możesz sobie wykuj El-Bastro ( czy coś takiego, będę musiała sprawdzic ), mozna kupic u Kowala z Klanu Młota. Aha, kując własnymi rękoma miecz będzie miał o 10 pkt, zaostrzony tez o 10pkt.

Nie warto wykuwać El-Bastardo, dużo bardziej się opłaca półtoraręczny, jest dużo tańszy, można go mieć wcześniej i ma takie same obrażenia wymaga, tylko troche więcej siły.

Offline Surex

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #125 dnia: 03 Styczeń 2007, 15:56:11 »
Runa do Montery jest Koło chaty Dowódcy najemników on sie chyba Marik nazywa i tam jest taka opuszczona chata i on tam jest leży na stole a tak propo chtay po tym  jak tam wejdziesz będzie twoja  

Offline (OLO)

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #126 dnia: 03 Styczeń 2007, 21:52:23 »
Chcę zostać wytapiaczem więc Ingvar kazał mi zdobyć pozwolenie na naukę u bodajże trzech kowali. Zacząłem od pójścia do klanu wilka żeby pogadać z Larsonem i dowiedziałem się że poszedł się szwendać po górach, bo znalazł jakieś fajne miejsce na wydobywanie rudy, wtedy szybkie spojrzenie na mapkę i jest, nr. 17 zaraz obok Hansona więc poszedłem tam i biegałem w kółko z GPSem w ręku (łukiem) przez pół godziny ale nigdzie na niego nie natrafiłem.
Może mi ktoś powiedzieć czy on jest jakoś specjalnie ukryty w jakiejś jaskini, czy może najpierw przebywa w innej części gór zanim przejdzie się w okolice Hansona a może po prostu mam buga :|
« Ostatnia zmiana: 03 Styczeń 2007, 23:01:22 wysłana przez DODO »

Offline waldoch123

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #127 dnia: 04 Styczeń 2007, 09:05:24 »
Witam

szukam dwoch mysliwych z klanu wilka i ich obozu.
Ich imiona to Lisk i Jensgar.
Peosze was o szubka pomoc

Offline (OLO)

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #128 dnia: 04 Styczeń 2007, 10:58:17 »
@waldoch123

Zaraz po przejściu przez most wychodzący z kalnu wilka na rozwidleniu skręć w prawo i idź cały czas drogą, najpierw miniesz 6 drwali (będą po prawej stronie), idziesz dalej drogą jeszcze 3-4 razy dłuższy kawałek i napewno zobaczysz grupę myśliwych przy dwóch ogniskach na lewo od drogi, są nieco dalej od traktu niż drwale ale chyba dało się ich dostrzec bez problemu z tego co pamietam, jak nie to idź z wyciąniętym łukiem i co chwila spoglądaj na lewo.

Offline malpiszon

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #129 dnia: 04 Styczeń 2007, 16:27:53 »
To ja mam pytanie, a mianowicie gdzi można znaleść lodowy miecz?

Offline lukkasszz

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #130 dnia: 04 Styczeń 2007, 16:36:12 »
o ile wiem to lodowy miecz nie istnieje... istnieje ognisty miecz

Offline malpiszon

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #131 dnia: 04 Styczeń 2007, 16:38:14 »
To że ognisty miecz istniej to wiem, ale słyszałe o lodowym i się spytałem z ciekowaości. Ale dzięki za rozwianie wątpliwości.

Offline waldoch123

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #132 dnia: 04 Styczeń 2007, 17:30:30 »
(OLO) skozystalem z twoich wzkazowek ale nie znalazlem obozu mysliwych  :blink:
szukalem ich chyba z 2 godziny
Czy mogl by mi ktos zaznaczyc na mapie polozenie obozu mysliwych z klanu wilka?

Offline (OLO)

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #133 dnia: 04 Styczeń 2007, 19:19:44 »
Co do Larsona to przez przypadek trafiłem na niego u stóp góry w której jest grobowiec Ejnara i dopiero razem z nim przeszedłem w miejsce które pokazuje mapka  

Lodowy Miecz aka Lodowa Klinga aka Lodowe Ostrze znajduje się w 20-stej "skrzyni" ale jeżeli ktoś liczy na efekty specjalne jak przy ognistym mieczu to się zawiedzie bo lód ma on i jedynie w nazwie i może w obrażeniach ale go nie używałem nawet bo jest słabszy od ostrzy które posiadam i wygląda jak zwykły miecz (przynajmniej na miniaturce)

@waldoch123: na mapce jest to na północny-zachód od klanu wilka, bardzo blisko jednej z dróg łączących Myrtane z Nordmarem, zaznaczony jest tam żółtą kropką oddział wrogich orków których zresztą jeden z myśliwych każe Ci zlikwidować  

Offline waldoch123

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #134 dnia: 05 Styczeń 2007, 23:05:54 »
Thx za pomoc mysliwych znalazlem juz wczoraj :biggrin:
Ale mam nastepne pytanie gdzie znajde kalana kowala z klanu ognia bo nie ma go w swojej chacie a powinien byc czy przytrafil mi sie jakis bug. Jesli tak to jak jemu zaradzic?
Zalezy mi na tym bo to ostatni kowal ktory musi dac mi swa aprobate zebym mogl sie nauczyc umiejetnosci wykowania broni z czystej rudy.
Blagam o pomoc

Offline Artos

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #135 dnia: 06 Styczeń 2007, 11:28:53 »
Kalana znalazłem, mniej więcej w połowie drogi z Klanu Młota do miejsca gdzie jest on zaznaczony na tej mapie. Walczy on z jakąś grupą orków, jeśli będziesz słuchał to będziesz słyszał 'okrzyki bojowe' Kalana - ałć, oł itd :D A ja mam do Ciebie pytanie, gdzie dorwałeś tego Larsona, już mnie wqrza koleś?

Offline waldoch123

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #136 dnia: 06 Styczeń 2007, 13:44:01 »
Thx za pomoc
Ja larsona znalazlem kiedy dostalem zadanie od Ingwara szybko teleportowalem sie do klanu wilka i on szedl do tego mostu gdzie byli orkowie(to zadanie ktore zleca wodz klanu wilka) no tam z nim zagadalem i musialem go oslaniac az doszlismy do takiej polki skalnej gdzie byly 3 miejsca do wydobywania magiczne rudy. Nie wiem jak ci dokladanie opisac polozenie tej polki.Nie pamietam dokladnie .

Offline Artos

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #137 dnia: 07 Styczeń 2007, 16:25:28 »
Moze jakis punkt orientacyjny na mapie podasz?? Bo kurcze stoje w miejscu juz od dluzszego czasu i nic. W sumie to narazie jestem na studiach wiec gram tylko kiedy jestem w domu, wiec wroce do Nordmaru za jakies 2 tygodnie:/ dlatego zbieram info gdzie znalezc tego Larsona bo znow caly weekend spedze na bezsensownym zwiedzaniu Polnocy. Dzieki za wszelkie info.

Offline ÂŚlimaczek

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #138 dnia: 07 Styczeń 2007, 19:16:42 »
Już chyba pisze 3 post w tym temacie z tą mapką, modki powinny dodać to do FAQ czy czegoś o ile jeszcze tego tam nie ma. Wszystkich NPC (oprócz tych którzy są w miastach) znajdziecie na tej mapce (m. in. Larsona):
http://img299.imageshack.us/my.php?image=worldmapsw7.jpg

Offline waldoch123

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #139 dnia: 07 Styczeń 2007, 21:46:37 »
ÂŚlimaczek ta mapka jest czasem niedokladana i nie ma tam wszystki NPC ale polozenie Larsona chyba podaje dokladnie.
Mam pytanie szukam dwoch przywodcow koczownikow Yespasa i Shakyora na mapie podanie przez ÂŚlimaczka nie ma podane ich polozenia. Gdzie oni sa?

Forum Tawerny Gothic

kostury
« Odpowiedź #139 dnia: 07 Styczeń 2007, 21:46:37 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18