Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Jak gracie?
kong:
Chodzi mi o to jak walczycie? według mnie najlepsza jest magia,w GIII jest ona potęrzna i bardzo różno rodna a pozatym mag też walczy bronią :) kosturem
Kozłow:
Na poczatku mała uwaga. W 2 linijkach zrobiłeś 4 ortografy i jeśli się nie mylę 1 interpunkcyjny. Wstyd.
Ja to standartowo mieczem najczęściej. Na późniejszym etapie gry używam łuku do zabijania słabych stworzeń, gdyż zazwyczaj padają od 1 strzały. łuku używam także do zadawania obrażeń stworzeniom silnym. Kilka lub czasami kilkanaście strzał z dobrego miejsca i stado bizonów leży :D.
Rethon^^:
Ja za dobrze magiem nie gram (chociaż ostatnio udało mi się Gothica pierwszego przejść jako Mag Ognia) więc mój faworyt to mieczyk ^^ Fakt, że magia jest skuteczna ale do miecza nie jest potrzebna mana bo jedynie traci się Wytrzymałość podczas blokowania ale rzadko przytrafiały mi się sytuacje abym musiał blokować xD Ale do rzeczy - staram się też używać łuku bo kusza dla mnie (póki co) jest dupna. Powód to wolne ładowanie (przynajmniej na początku gry) a łukiem to od początku można sobie dobrze radzić jeśli się ćwiczy naturalnie
Celeb:
Ja magii użyłem chyba maksymalnie 2 razy xD...Nie chciało mi się jej używać bo mieczykiem wszystko zabijałem.Jak się nauczyłem walke dwoma mieczami to niczym innym już nie waliłem xD.Wracając do użycia magii to chyba użyłem ,tego najsłabszego od druidów.Rzuciłem czar i nic...dopiero potem się skapłem ,że jkak rzuce to zwierzęta się walą na wybrany cel....
Dydu:
Pytanie tego typu się jusz pojawiło na forum gdzieś, ale i tak udzielę odpowiedzi na nie. Ja prefruję bron dwuręczną z łuku kozystam polując na jelęnie i inne takie. Ostatnio spróbowałem troche magii. Jest fajna, ale zbyt szybko zabija sie przeciwnika. Bronią się bardzo mecze, ale odcuwam wielką satysfakcje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej