Autor Wątek: Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?  (Przeczytany 119030 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Randall

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
« Odpowiedź #120 dnia: 16 Luty 2008, 14:44:06 »
Ja zawsze na początku brałem broń jednoręcznom a jak byłem już dalej i byłem mistrzem dwóręcznej z bardzo dobrym mieczem Gothic1 Uriziell czy mścziwa stal Gothic2 topór berzelkerski czy wielkie magiczne ostrze na smoki , to brałem dwóręcznom  .    

Offline krystianxdd

• Kret
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 18 Luty 2008, 17:40:31 »
Ja Najbardziej Lubie łuk... Ale b. Jednoręczna Tez może Być ;)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 18 Luty 2008, 17:40:31 »

Offline Bania23

• Kret
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 18 Luty 2008, 18:13:35 »
Jeżeli chodzi o skuteczność działania to zdecydowanie wybieram broń ręczną(najpierw jedno a w późniejszym etapie dwu). Jeżeli zaś chodzi o przyjemność z gry to zdecydowanie magia. Za każdym razem gdy miałem przyjemność grać w Gothica wybierałem drogę wojownika,wojownika-kusznika. Aktualnie gram Magiem starając się zbić jak największy lvl. (na razie 26 na początek 3 rozdziału) i muszę przyznać, że wymiatam :) Trzeba tylko obrać dobrą taktykę. Jeżeli np atakuje pojedynczego wroga to zwabiam go do siebie kulą ognia a następnie gdy biegnie w moją stronę zamrażam bryłą lodu by  w końcu wykończyć go(do wyboru): soplem lodu, kolejną kulą ognia, mieczem blizny. Gdy natomiast w grę wchodzi większa liczba wrogów (do 4) stawiam na bryłę lodu(zamrażam jednego,dwóch) a reszte odrzucam uderzeniem wiatru. Jeżeli jednak coś nie pójdzie zgodnie z planem pozostaje akrobatyka :P bądz wspomniany wcześniej miecz blizny(używam tylko w ostateczności). Należy jednak wspomnieć, że jak na razie mam tylko 2 krąg magi więc mam ograniczoną różnorodność czarów. (kulą ognia, którą można rzucać od 3 kręgu władam dzięki sercu pewnego golema:P)

Pozdrawiam

Offline WOJOWNIK CIENIA

• Kret
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 19 Luty 2008, 16:09:05 »
Moim ulubionym typem jest broń dwuręczna. Zadaje największe obrażenia. Ma duży zasięg. Robi się nią fajne kombo. Jedyną jej wadą jest mała szybkość, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Lubię  
też używać łuk. Fajnie z niego strzela i jest chyba szybszy od kuszy. Postać przyjmuje fajną postawę gdy strzela z łuku i jest mistrzem. Czasami używam też magii gdy potrzebuję małego wsparcia. Przyzywam demony i szkielety. Korzystam także z bryły lodu. Choć to już nieco rzadziej.
Broń jednoręczną i kuszę używam już w ostateczności albo wcale.  

Offline Karool

• Kret
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 20 Luty 2008, 21:09:25 »
Ja tam uwielbiam uzywac magie;)) Lubie sobie popatrzec jak się ktoś  pali  I ich pozniej dobic z broni jednorecznej  

Offline Foltest

• Magnat
  • Reputacja: 24
  • Chaos rodzi więcej chaosu.
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Marzec 2008, 14:32:43 »
Ja ubustwiam b. jednoręczną, ponieważ można nią zadać szybko śmiertelne ciosy.
Także dobry jest łuk, ponieważ jest dobry na odległość i szybko się przeładowywuje się go.

Offline Eomer Syn Króla

• Kret
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 15 Marzec 2008, 23:46:40 »
Ja osobiście uwielbiam się posługiwać bronią jednoręczną oraz mało popularnym łukiem.Zaraz wyjaśniam:

Broń jednoręczna - Dlatego, że zadaje szybkie ciosy i można nią szybko wykończyć przeciwnika. Ponadto można nią wykonywać bardzo szybkie combosy, po których kilkakrotnych użyciach przeciwnik pada na ziemię niczym ścięte drzewo.

ÂŁuk - Ponieważ strzela nim się szybciej niż kuszą. Może zadaje on mniejsze obrażenia niż kusza ale to on bardziej przypadł mi do gustu.  

Offline Cr4sh3r

• Obywatel
  • Reputacja: 21
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 22 Kwiecień 2008, 19:12:35 »
1. 2h bo mastersko wygląda i jest silna
2. Kusza za power
3. Magia bo z mana potkami/roślinkami naprawde można zrobić zamieszanie
4. ÂŁuk mam go na początku gry gdy nie ma nic innego
5. 1h jak wyżej i jeszcze próbuje zawsze jak najszybciej pozbyć się tej broni.
I to wszystko ;).

Offline szymon(bezimieny)

• Kret
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 24 Kwiecień 2008, 21:08:51 »
a uwarzam ze bron dwu renczna est najlepsza ponieważ  zadaje nawiencej obrarzen np. urnizulu 120 obrarzen zawsze szkole się na mistrza i zdobywam dużo sily  ale na po czontku szkole się tagrze na mistrza broni edno rencznej na poczontku nie mogę ine urzywac (chyba ze kilof) kuszy racze nie posiadam ale ak mam to nie urzywam na luk się tesz szkole ale nie zdobywam nic lepszego nisz luk wierzbowy.

Offline Adanos92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 26 Kwiecień 2008, 21:18:11 »
Broń jednoręczna
Broń dwuręczna ,rzadko
łuki
kusze ale rzadko
magia ze zwojów (lub runy jak gram paladynem)

Offline Angarix

• Kret
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 27 Kwiecień 2008, 10:48:03 »
ja uwielbiam  2miecze  ale tez luk

Offline Infernal

• Kret
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 27 Kwiecień 2008, 14:54:52 »
Dla mnie zdecydowanie broń jednoręczna albo dwa ostrza (patrz na lewo <profil>).
W Gothic'u 1 - 2NK siekałem jednoręcznymi, a w Gothic 3 to już do assassynów, aby nauczyć się walki 2 ostrzami;]

Offline miko1200

• Kret
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Maj 2008, 22:14:30 »
zalezy od wersji w jedynce tylko bronie najlepiej jednoreczna i czasem ciezka kusza najpierw ustrzelic potem dobic boskie w dwojce zaladowac masowe zniszczenie i wysadzic kilka tuzinow jaszczuroczlekow BOSKI pd leci jak z platka a w dwojce bron dwureczna może dlatego ze tyle pd nie trzeba na nia poswiecac co w I? bo w jedynce jak wziales dwureczna na mistrza 7 lvl szlo i zadnej innej nie bylo mozliwosci skutecznej walki wszechstronnej magia w I nie bo BARDZO ALE TO BARDZO dlugo się laduje

Offline Demites

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
Odp: Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
« Odpowiedź #133 dnia: 12 Czerwiec 2008, 09:55:37 »
1 miejsce - Broń Jednoręczna - Szybka, zręczna, często zawalisz przeciwnika szybką serią ciosów, niż ten dwuręcznym mieczem zdąży Cię zaatakować.
2 miejsce - Kusza - Ma dużą siłę, fajny wygląd i jest moją ulubioną bronią dystansową.
3 miejsce - Broń Dwuręczna - Mimo, że wolę Jednoręczną, ta nie jest też zła. Co prawda wolna, ale jak już kogoś dosięgniesz, to zadasz dość porządny cios. No i wiele Broni Dwuręcznych ma fajny wygląd :D
4 miejsce - ÂŁuki - Dobra broń dystansowa na pierwsze poziomy, potem stosuję Kuszę.
5 miejsce - Magia - Nigdy za nią nie przepadałem, nigdy też nie grałem magiem :D

Mój ulubiony zestaw broni :
-Miecz Blizny
-Kusza Wojenna

Offline lee0228

• Kret
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 18 Czerwiec 2008, 21:03:10 »
W gothic 1 szczególnie nosiłem broń ręczną i ÂŁUK DIEGO  a broń jednoęczna to nosiłem ćwiekowaną maczugę albo miecz bojowy a sczególnie to taki pancerz miałem CIʯKI STRÓJ SZKODNIKA.

Offline Bury Zenek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 19 Czerwiec 2008, 07:11:11 »
Ja noszę to co preferuje gildia, do której należę. xD

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #136 dnia: 21 Czerwiec 2008, 12:41:03 »
Ja używam przeważnie broni jednoręcznej, bo niewymaga wielkiej siły i można nią zadawać szybkie ciosy, dzięki czemu grupa przeciwników nie stanowi problemu. Broń dwuręczna, łuk, kusza i magia, też są bardzo dobre, ale broń jednoręczna jest według mnie najlepsza.

Offline Mag Wody Kamil

• Kret
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 22 Czerwiec 2008, 09:13:41 »
Najlepszą bronią jest magia.Chodzi mi o magię typu Deszcz ognia czy Krzyk umarłych albo Fala śmierci.Z oręża wolę broń jedn. za jej szybkość.  8)

Offline Laki13

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #138 dnia: 26 Czerwiec 2008, 20:28:05 »
Moim zdaniem najlepsza jest broń dwuręczna, bo zadaje dużo obrażen podczas jednego uderzenia, ale jest trochę wolna. Do łuków i kusz jakoś nie mam przekonania. Przeważnie z nich nie korzystam, ale jeśli muszę to umiem się posłużyć kuszą, albo łukiem. Co do magii używam jej np. zmniejszenie potwora, kula ognia, deszcz ognia itd.

Offline wiedzmin4269

• Kret
  • *
  • Mordo ty moja
« Odpowiedź #139 dnia: 30 Czerwiec 2008, 10:31:13 »
Zdecydowanie lubie broń dwuręczną. zadaje spore obrażenia a jak się porządnie douczysz może też dość szybka. Poza tym URIZIEL też był bronią dwuręczną :P

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 30 Czerwiec 2008, 10:31:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18