Autor Wątek: Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?  (Przeczytany 118960 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord_of_Gothic

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
« Odpowiedź #160 dnia: 06 Sierpień 2008, 09:12:36 »
Hmm w Gothic 1 to fajnie sie atakuje bronia dwureczna :) Chociarz 1 reczna na poczatku lepiej a dopiero pozniej 2reczna :)

Offline Malak

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
  • Ja zawsze dbam o zysk...
« Odpowiedź #161 dnia: 07 Sierpień 2008, 10:02:38 »
Moją ulubioną bronią jest miecz dwuręczny, ponieważ zadaje dość duże obrażenia i niemam problemu tak jak w używaniu magii czy łuków, że skończy mi się mana czy strzały.

Tak więc bronie dwuręczne żądzą!!!!!!!!

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 07 Sierpień 2008, 10:02:38 »

Offline Necs

• Kret
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 11 Sierpień 2008, 12:35:55 »
Ja najbardziej lubię magię, zaklęcia są potężne (Fala ÂŚmierci Uriziela czy Deszcz Ognia - najlepsze przykłady). CO prawda na początku magiem gra się raczej trudno no chyba, że na początku gry inwestujesz w siłę tak do 70 to możesz bez problemu nabijać exp'a, który przy grze magiem jest bardzo potrzebny. Co do broni białej to wolę broń dwuręczną. Może w wolniejsza ale za to obrażenia. Broń dystansowa to zdecydowanie kusza - celniejsza no i obrażenia ;-)

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 12 Sierpień 2008, 16:57:51 »
Ja najbardziej lubie walczyc jenoręcznym mieczem.Używając go nie martwię się że skończą mi się bnełty lub mana.Moim ulubionym mieczem jest Szeroki Miecz

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
« Odpowiedź #164 dnia: 13 Sierpień 2008, 10:52:49 »
Oczywiście najbardziej lubię magię. Zapodam taką sytuację: Jestem magiem ognia i biegnie na mnie Ork Wojownik. Jest 10 metrów ode mnie, więc wytracam na nim swoją manę poprzez ostrzeliwanie go z kuli ognia. Gdy już jest metr ode mnie i szykuje się do zadania ciosu wystrzeliwuje ostatnią ognistą kulkę i Ork pada. Czy nie jest to piękne, że nawet nie zdążył mnie drasnąć i już nie żyje? ;)

Inna sytuacja: Jestem na terenach orków i zauważa mnie 5 orków. Biegną do mnie z wyciągniętymi siekaczami. Ja szybko używam Deszczu Ognia i zanim zdążą mnie poważnie zranić już leżą i oglądają chrząszcze z profilu xD. Chyba każdy wie, że tak bronią białą ani kuszą czy łukiem nikt nie zrobi.

Offline Rhobar XXIII

• Kret
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 29 Sierpień 2008, 21:10:26 »
ja wole broń jednoręczną ponieważ w czasie którym bronią 2-ręczną zabije jednego tą zabije 3

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #166 dnia: 29 Sierpień 2008, 23:00:23 »
Miecze oburęczne to prawdziwy majstersztyk sztuki wojennej. Każdą prawdziwą broń winno się trzymać oburącz, jak to robią japończycy z katanami. Trzymając miecz dwoma rękoma można zamachnąć się mocniej i uderzyć szybciej niż mieczem trzymanym jedną ręką, siła takiego ciosu prawdopodobnie przebije każdy pancerz wraz z jego właścicielem. To najlepsza opcja według mnie dlatego wybrał bym właśnie miecz oburęczny.

Paweł I

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 30 Sierpień 2008, 11:16:44 »
Ja tam lunie B.dwuręczną bo zadaje silniejsze obrażenia niż B.jednoręczna,łuk i kusza ;D

Offline Paladyn Królewski

• Kret
  • *
  • Wyluzuj!
« Odpowiedź #168 dnia: 17 Wrzesień 2008, 18:38:15 »
Hmmm? Każdy preferuje jakąś broń jedni magie drudzy miecze jednoręczne a ja natomiast uwielbiam
dwa typy broni które są silne( i fajnie wyglądają przy naszym bohaterze). Są to:

- Miecze Dwuręczne- Lubię je za piękny wygląd, mocne obrażenia , szybkość  ( na początku może nie ale potem się już śmiga ) oraz przy mocnych i dużych pancerzach wyglądają zaj....znaczy fajnie.Xd

- ÂŁuki- Również piękna broń, elegancka szybka i powiedzmy można z niej orkom walić ,,HEADSHOTY''.Również wygląda ładnie przy pancerzach i powiedzmy wprost można z niej zabić bez narażania się na obrażenia.

Offline Crisis.

• Kopacz
  • **
  • mUa
« Odpowiedź #169 dnia: 29 Wrzesień 2008, 18:52:52 »
Ja natomiast praktycznie całą grę przeszedłem posługując się łukiem. Nie potrzebowałem niczego innego do szczęścia nie było mi potrzeba. Czy to kościotrup, czy zombie czy ścierwojad czy nawet ork lub demon, to wszystkich zabijałem za pomocą strzelania z łuku. Ot uważam, że samym łukiem można przejść całą grę. Dopiero pod koniec, jak już zręczność i strzelanie z łuku rozwinąłem do końca, to zacząłem pakować w siłę i posługiwanie się mieczem dwuręcznym.
Co do magii. Nigdy nie podobała mi się ta z Gothica 1 i 2, więc jej praktycznie nie ruszałem.

Bywajcie.

Offline Crayer

• Kret
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 11 Październik 2008, 09:51:03 »
W Gothicu I zazwyczaj posługuję się bronią dwuręczną. Jednoręczną sobie odpuszczam bo ma mniejszy zasięg. Przeważnie nie używam broni dystansowej. Nie pakuje w zręczność tyle co w siłę. Kiedy już mogę uczyć się Kręgów resztę punktów pakuję w manę (wcześniej mam tylko zwoje). Czyli jeśli widzę orka najpierw kula ognia, a potem gdy jeszcze żyje kilka ciosów mieczem 8).

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 11 Październik 2008, 11:09:52 »
Ja uzywam najczęściej miecza 1 ręcznego o jest najlepszy :P

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #172 dnia: 08 Listopad 2008, 22:51:23 »
Ja najbardziej lubię posługiwać się bronią jednoręczną,ponieważ jest szybka,nie wymaga dużych umiejętności oraz niektóre zadają duże obrażenia,a niektóre nie i to jest ich minusem. Magią nielubię się posługiwać ponieważ jakoś trudno w G1 posługiwać się nią. Ale bronią dwuręczną też się lubię posługiwać ponieważ zadaje duże obrażenia, a jednoręczna dosyć małe. łukami i kuszami jakoś nielubię się posługiwać,to na tyle.

Offline gumbas18

• Kret
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 12 Listopad 2008, 21:31:03 »
Ja uwielbiam miecz jednoręczny. Ma słabe obrażenia ale za to jest szybki i kiedy wyprowadzę jeden cios to przeciwnik nie zdąży mnie zaatakować ponieważ ja zdążę wyprowadzić kolejny cios. Lubie też łuki ponieważ lubię jak się celuje z niego do zwierzyny i fajnie wygląda

Offline Szeregowiec Kabanos

• Kret
  • *
  • Reputacja: -78
  • Jeśli mnie widziałeś to NIC juz cię nie zdziwi
« Odpowiedź #174 dnia: 21 Listopad 2008, 16:05:14 »
KUSZA... to moja ulubiona broń, w G1 jak i w G2 gdy tylko mam szanse użyć kuszy robię to, kusze jak dla mnie to najdoskonalsze bronie w grze, uwielbiam patrzeć jak wróg pada po celnym strzale z kuszy. na 2 miejscu postawie B 2reczna ponieważ bardzo przypadła mi do gustu. a na 3 magie ale żadko jej używam :-*

Offline Król-Czarnoksiężnik

• Kret
  • *
  • Nigdy nie stawaj między Nazgulem , a jego łupem...
« Odpowiedź #175 dnia: 05 Grudzień 2008, 20:00:25 »
Ulubiona broń?Oczywiście dwuręczne miecze i magia choć nie wiem co bardziej mi odpowiada.Broń dwuręczna oczywiście dlatego,że zadaje większe obrażenia i wzbudza większy respekt,a nawet strach niż jednoręczna,a strach i respekt są bardzo ważne.A magia?Jest poprostu potężna i niszczycielska,a także pociągająca,zwłaszcza ta mroczna pochodząca od Beliara

Offline Kampor

• Kret
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: 06 Grudzień 2008, 13:42:41 »
Ja najbardziej lubię Broń Jednoręczną ponieważ jest bardzo szybka i nie pozwalam wrogowi wyprowadzać ciosu kiedy atakuje, niektórzy wychwalają magów ale z takim mieczykiem można do maga szybko podbiec i mag nie ma szans.

Offline SmoQ

• Kret
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 07 Grudzień 2008, 09:27:04 »
Ja osobiście preferuję magię, ponieważ sam jestem magiem ;). Czasem gdy podleci jakiś stwór to wole mieć przy sobie miecz jednoręczny, który często się przydaje i ratuje życie  :mellow:

Offline Azariel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -4
  • cudów nie ma, wszystko ściema
« Odpowiedź #178 dnia: 08 Grudzień 2008, 18:56:33 »
Ja osobiście uważam że najlepsze są bronie 2ręczne.Na poziomie mistrzowskim nie czuc aż tak bardzo różnicy prędkości uderzania.Magią się nie posługuję często jak coś to tylko zwoje bo wojem jestem.W łuk nie pakuje,bo jest dla mnie  :( :( :( ale podkręcam kusze.

Offline Magnus Dux Wolly

• Kret
  • *
  • Leży mi na sercu dobro tego forum.
« Odpowiedź #179 dnia: 09 Grudzień 2008, 12:22:59 »
Ja raczej nie wybierał bym między bronią jednoręczną a dwuręczną.Używam częściej dwuręcznej,ale jednoręczną też mam wyuczoną.Zaletą jednoręcznej są szybkie uderzenia.
Jeśli chodzi o łuk i kuszę biorę kuszę wojenną uczę się mistrza i za raz zdejmuję.
To było po przejsciu gry za pierwszym razem.
Za drugim razem dołączyłem się do SO i wywalili mnie.Zostałem najemnikiem a później Magiem Wody.Magia jest fajna ale zanim jej użyjesz może cię ktoś zabić.
Są wady i zalety.Jakoś ciężko mi wskazać ale chyba będzie to broń dwuręczna ;)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 09 Grudzień 2008, 12:22:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything