Strefa pomocy > Gothic

Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?

<< < (12/46) > >>

Niclas:
dla mnie najlepszy skład to miecz jednoreczny i kusza (np. miecze-szept burzy, rzeznik, kusza-oczywiscie wojenna) zaletami broni jednorecznej jest jej szybkosc np. przy walce dwoch postaci jedno- i dwurecznej jezeli mamy wysoki poziom duzo sily i dosc dlugi orez nic nie stoi nam na przeszkodzie do zwyciestwa (nie mowie o tym zwby od razu rzucac sie na kilku przeciwnikow ...)

sokers:
Muj ulubiony zestaw to coś dwurecznego i jakaś kusza na plecach ! Dla mnie najlepszy zestaw to krzyk wojownika (choć szkoda że krótka) i kusza bojowa! Nie ma co jak masz dużo siły to każdy powinien się zastanowić czy cię atakować ;)

albin:
Ja uwielbiam magie a szczególnie połączenie Lodowa Fala i Deszcz Ognia lub Fala ÂŚmierci Urizjela i Lodowa Fala  . Ale dzięki jednemu zaklęciu możemy też przejmować władze nad innymi

Astarth:

--- Cytuj ---Ja najbardziej lubię magię Bractwa i kręgu wody.
Magia może być bardzo silną bronią twisted.gif w rękach potężnego i doświadczonego maga np. Xardasa.
--- Koniec cytatu ---
Gdy będziesz miał około ~60/70 siły zapisz grę, na kodach zdejmij nieśmiertelność Xardasa i zaatakuj go bronią o obrażeniach ~50/60 - Topór Silasa wydaje się dobry.
Zdziwisz się jaki potężny jest ten twój Xardas gdy nie odbierze ci nawet kreseczki z twojego paska życia.
A w ogóle używałeś kiedykolwiek zaklęć bractwa? Bo moim zdaniem już do 3 rozdziału wszystkie można za przeproszeniem o kant dupy rozstrzaść.

--- Cytuj ---Sen - praktyczny i bardzo przydatny ( np. do usypiania strażników ) szcz.gif
--- Koniec cytatu ---
Tylko jedno pytanie: gdzie chcesz ich usypiać? Gdzie ma to jakieś korzystne zastosowanie?
A tak w ogóle (moge się mylić): gdy uśpisz kogoś, reszta rzuci się na ciebie..

--- Cytuj ---Telekineza - dobry do zabierania rzeczy do których nie można dojść. biggrin.gif
--- Koniec cytatu ---
O jaaa.. aaale doooobryyy czaaaar.. :o

--- Cytuj ---Przyzwanie istot np. szkieletów - przydatne do walki z przeciwnikami silniejszymi od naszej postaci lub do walki z kilkoma wrogami jednocześnie wave.gif
--- Koniec cytatu ---
Do walki z kilkoma wrogami jednocześnie służy ewentualnie Fala ÂŚmierci Uriziela, jeżeli się jej umie używać, a najlepszy do tego jest zwykły miecz. Szkielety w ogóle nie pomagają biorąc pod uwagę fakt, że atakują tylko atakowane przez nas potwory - czyli jest to o tyle przydatne, że zasłonią nam ekran bo z pojedynczym potworem przez całą grę nie powinniśmy mieć problemu..

Slomek.16:
Z broni strzeleckich preferuję łuk ponieważ jest szybszy od kuszy. Choć zadaje mniejsze obrażenia
przeciwnik szybciej padnie i nie zdąży do nas dobiec.

Z broni do walki wręcz preferuję bronie dwuręczne ponieważ są mocniejsze i nie dużo słabsze od
jednoręcznych. Zresztą URIZIEL jest dwuręczny a nie uśmiecha mi się ciągłe i nudne rzucanie czarów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej