Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Garret:
Moją ulubioną bronią w pierwszej ćzęści serii jest wyłącznie miecz jednoręczny, nie lubie buław ani młotów.
Lubuję się w różnego rodzaju ostrzach i małych toporkach. Jest to bardzo szybka broń, często można nie pozwolić przeciwnikowi nawet nas dotknąć. Bezi walcząc a nawet trzymając broń jednoreczną wygląda świetnie, biega z taką jakby "gracją".
Jeśli chodzi o strzelanie to zdecydowanie wolę łuki. Są szybsze lżejsze, nie sprawiają wrażenia takiego ciężaru jak kusze. Oczywiście nie pogardzę też paroma mocniejszymi zwojami na potężniejszych przeciwników.
Zwoje takie jak przyzwania potężnych potworów i deszcz ognia bywają bardzo pożyteczne w ciężkich sytacjach, gdy nagle obejrzymy się na dzwięk wyciąganych ostrzy i okaże sie że jasteśmy w samym środku tyretorium orków.
Sir_William:
Ja uwielbiam mix ÂŁuku oraz Broni jednoęcznej. Czuję, że ludzie nabierają respektu na widok człowieka we wspaniałej zbroi z łukiem na ramieniu i ostrym jak szpilka (Może dziwne porównanie ale tak mi się skojarzyło ). Jak napisał MenThor
--- Cytuj ---poprostu cudownie jest celować do biegnącego do nas orka i gdy już ma zadawać cios to ostatnia strzała go zabija.
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę Trzeba poczuć tan klimacik
Pozdrawiam,
Sir William
Ciern:
Ja osobiście preferuję miecze dwuręczne, niby są wolniejsze, ale jak się wyuczy władanie 2H na mistrza, wpakuje się dużo siły i trochę zręczności to szybkość jest prawie taka jak w 1H. Dużo odbierają PÂŻ, no a poza tym fajnie wygląda takie ostrze na plecach Beziego :)
Daedagor:
Ja lubie używać ÂŁuku i Mieczy jednorecznych poniewaz:
-bardzo lubie celowac z łuku i tak ta strzala lata (szkoda ze sie nie wbija w cialo)
-a mieczy hmmm....? lubie zadawac szybkie odrazenia zeby szybko cos zabic(np.:Orka).
czarny:
ja tez uwielbiam siekac mieczem jedo-recznym a co do dystansu to najlepsze wg mnie to kusza....a magie to nie lubie zabardzo uzywac choc czasem jest przydatna....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej