Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Kapi Pogromca:
Ja uwielbiam łączyc ze sobą broń jedno ręczną i kuszę. Broń dwuręczna efektywnie wygląda a miło się patrzy jak kusza ściąga z daleka kolejnych przeciwników .
momo:
Jeśli chodzi o pierwszą część to miałem postać dość uniwersalną. Użuwałem broni jedno, i dwuręcznej, łuku w miare dobrze, i trzeci krąg magii. Od początku jednak szkoliłem się na walke w zwarciu, broń jednoręczną.
Gatts:
Ja nad szybkość broni jednoręcznej przedkładam siłę 2H! Poza tym zawsze podobało mi się chodzenie z wielkim krzyżem na plecach! A co do broni dystansowych! Nie jestem konkretnie zdeklarowany czy łuk czy kusza! Ale jeżeli miałbym wybierać to wziąłbym łuk! Tak lepiej mi się z nim chodzi jakoś :)
E-lenc:
Moją specjaizacją była zawsze broń jednoręczna i kusza no i magia ,jak zostało troche punktów nauki.
Dlaczego broń jednoręczna? Używałem jej ze względu na szybkość zadawanych ciosów i precyji ,no i ładnego wyglądu. Kusze wybrałem bo... lubie duże zabawki A magię poprostu lubię!
Pozdrawiam!
Trivet:
A ja uwielbiam korzystanie z łuku. Jest w tym coś kliamtycznego. Uwielbiam się wcielać łowce i złoić jakiegoś zębacza dwoma strzałami zanim wogóle zorientuje się w czym rzecz.
Korzystałem również troche z mieczy jednoręcznych, gdyż miałem jeszcze sporo pkt. nauki do rozdsyponowania. Całkiem szybkie.
BTW. byćmoże jest to uwarunkowane tym, że w KAÂŻDEJ grze RPG jeśeli jest taka możliwość to gram łucznikiem. Po prostu uwielbiam to.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej