Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Mafioso_PL:
Jak dla mnie Kusze są najlepszą bronią Zadają duże obrażenia, a jak się wyszkolimy,i mamy dużo ZRĂCZNOÂŚĂI to są też bardzo celne
Z broni białych Broń jednoręczna
a z magi najlepiej BURZA OGNISTA.
Jak dla mnie to Deszcz Ognia jest słąby, bo mimo że ładnie wygląda, i zadaje obrażenia wielu wrogom na raz, to te obrażenia wcale nie są duże...
KARWO:
Jak grałem w gothica 1 to w 6 rozdziale zawsze miałem postać która potrafiła właściwie wszystko czego można byo się nauczyć... A tak ogólnie to najlepsze są bronie jednoręczne + czary np. trzy kule ognia a potem dwa szybkie ciosy mieczem - coś wspaniałego
Vaturas:
Najlepszą bronią jest oczywiście jednoręczna, gdy sie umie można zrobić fajnego kombosa i rozsiekać kolesia zanim cie zaatakuje !!! Dobrym uzupełnieniem jest także łuk albo kusza i magia !!! Osoboście wole łuk, a moimi ulubionymi zaklęciami są śmiertelna fala i święty pocisk, gdyż po "uruchomieniu" ich nic nie przerwie śmierci otaczających nas osób chyba że zginiemy !!!!!!
Z poważaniem,
Vaturas
Arthas:
Ja głównie i najczęściej używam broni dwuręcznej, gdyż zadaje ona największe obrażenia, jest zatem śmiercionośnym typem broni do walki w zwarciu i nie tylko. Przy bliskim starciu jest może i wolna, jednak nadrabia tą wadę tym, że jest długa i ma dość daleki zasięg, a także siłę. Na drugim miejscu stawiam kuszę, której używam także często i w parze z "dwuręczniakami". Kusza jest niespotykanie dobrą bornią - zadaje ogromne obrażenia i jest "dystansówką".
Gdy gram przeważnie Paladynem, używam także magii w postaci run dostępnych tylko dla wojownika Innosa, więc stawiam magię na trzecim miejscu.
Pozostałych rodzaji broni używam sporadycznie i rzadko.
Gejowo.pl:
To tak w Gothicu jak dla mnie to najlepszą bronią jest Broń jedno ręczna, chba naj bardzieś sie sprawdza, poniewąz broń d.ręczna jest za wolna, co do łuku, to łuk też jest spox jeżeli chcesz kogoś wziąść z zaskoczenia...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej