Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Rhobar XXIII:
ja wole broń jednoręczną ponieważ w czasie którym bronią 2-ręczną zabije jednego tą zabije 3
Czaroxxx:
Miecze oburęczne to prawdziwy majstersztyk sztuki wojennej. Każdą prawdziwą broń winno się trzymać oburącz, jak to robią japończycy z katanami. Trzymając miecz dwoma rękoma można zamachnąć się mocniej i uderzyć szybciej niż mieczem trzymanym jedną ręką, siła takiego ciosu prawdopodobnie przebije każdy pancerz wraz z jego właścicielem. To najlepsza opcja według mnie dlatego wybrał bym właśnie miecz oburęczny.
Paweł I:
Ja tam lunie B.dwuręczną bo zadaje silniejsze obrażenia niż B.jednoręczna,łuk i kusza ;D
Paladyn Królewski:
Hmmm? Każdy preferuje jakąś broń jedni magie drudzy miecze jednoręczne a ja natomiast uwielbiam
dwa typy broni które są silne( i fajnie wyglądają przy naszym bohaterze). Są to:
- Miecze Dwuręczne- Lubię je za piękny wygląd, mocne obrażenia , szybkość ( na początku może nie ale potem się już śmiga ) oraz przy mocnych i dużych pancerzach wyglądają zaj....znaczy fajnie.Xd
- ÂŁuki- Również piękna broń, elegancka szybka i powiedzmy można z niej orkom walić ,,HEADSHOTY''.Również wygląda ładnie przy pancerzach i powiedzmy wprost można z niej zabić bez narażania się na obrażenia.
Crisis.:
Ja natomiast praktycznie całą grę przeszedłem posługując się łukiem. Nie potrzebowałem niczego innego do szczęścia nie było mi potrzeba. Czy to kościotrup, czy zombie czy ścierwojad czy nawet ork lub demon, to wszystkich zabijałem za pomocą strzelania z łuku. Ot uważam, że samym łukiem można przejść całą grę. Dopiero pod koniec, jak już zręczność i strzelanie z łuku rozwinąłem do końca, to zacząłem pakować w siłę i posługiwanie się mieczem dwuręcznym.
Co do magii. Nigdy nie podobała mi się ta z Gothica 1 i 2, więc jej praktycznie nie ruszałem.
Bywajcie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej