Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Lord_of_Gothic:
Hmm w Gothic 1 to fajnie sie atakuje bronia dwureczna :) Chociarz 1 reczna na poczatku lepiej a dopiero pozniej 2reczna :)
Malak:
Moją ulubioną bronią jest miecz dwuręczny, ponieważ zadaje dość duże obrażenia i niemam problemu tak jak w używaniu magii czy łuków, że skończy mi się mana czy strzały.
Tak więc bronie dwuręczne żądzą!!!!!!!!
Necs:
Ja najbardziej lubię magię, zaklęcia są potężne (Fala ÂŚmierci Uriziela czy Deszcz Ognia - najlepsze przykłady). CO prawda na początku magiem gra się raczej trudno no chyba, że na początku gry inwestujesz w siłę tak do 70 to możesz bez problemu nabijać exp'a, który przy grze magiem jest bardzo potrzebny. Co do broni białej to wolę broń dwuręczną. Może w wolniejsza ale za to obrażenia. Broń dystansowa to zdecydowanie kusza - celniejsza no i obrażenia ;-)
Julian:
Ja najbardziej lubie walczyc jenoręcznym mieczem.Używając go nie martwię się że skończą mi się bnełty lub mana.Moim ulubionym mieczem jest Szeroki Miecz
Kirgo32:
Oczywiście najbardziej lubię magię. Zapodam taką sytuację: Jestem magiem ognia i biegnie na mnie Ork Wojownik. Jest 10 metrów ode mnie, więc wytracam na nim swoją manę poprzez ostrzeliwanie go z kuli ognia. Gdy już jest metr ode mnie i szykuje się do zadania ciosu wystrzeliwuje ostatnią ognistą kulkę i Ork pada. Czy nie jest to piękne, że nawet nie zdążył mnie drasnąć i już nie żyje? ;)
Inna sytuacja: Jestem na terenach orków i zauważa mnie 5 orków. Biegną do mnie z wyciągniętymi siekaczami. Ja szybko używam Deszczu Ognia i zanim zdążą mnie poważnie zranić już leżą i oglądają chrząszcze z profilu xD. Chyba każdy wie, że tak bronią białą ani kuszą czy łukiem nikt nie zrobi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej