Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
MooN:
Jak dla mnie trudny wybór. Uwielbiam siekać wrogów bronią jednoręczną, ale też lubię strzelać do przeciwników z kuszy. Frajdą jest też spopielanie przeciwników magią. Hmm... Zdecyduję się na kuszę, ponieważ jest bronią dystansową i łatwo nią pokonać przeciwnika stojąc w miejscu dla niego niedostępnym.
HeadHunter91:
Ja używam głównie broni 1 ręcznych, są szybkie i można walcząc nimi szybko manewrować postacią reagując na zmieniającą się sytuację. Dobry gracz wyjdzie z trudnego pojedynku bez draśnięcia.
Książę Demonów:
Ja preferuje magię i broń dwóręczną. Jest to najlepsza broń do walki z orkami choć czasem na orka wolę użyć ognistego pocisku, niż miecza, a w Gothic 1 jest ona najlepsza. Pojedynczo można spokojnie rozwalić grupkę orków. Kusza jest dobra w Misji Cmentarzysko Orków zabijamy orka zanim ten do nas się zbliży
Co do łuku to nie jestem jego fanem. Lepsza jest kusza. Jej celność i siła ataku.
fijolek:
Ja najbardziej lubie kusze w połonczeniu z bronio 1 ręczno , poniewasz gdy ork dobiegnie do nas zanim go zabijemy kuszo to ma zawyczaj końcuwke życia i szybciej go uderzymy bronio 1 ręczno i zablokujemy ewentualny cios niż się zamachniemy wielkim toporem czy czymś tego typu wtedy przed zadaniem ciosu możemy oberwać pierwsi
Uchiha Sasuke:
ja gre zawsze koncze magiem który umie wszystkie czary i wzanadrzu ma najlepszy łuk jaki można znalezść i miecz dwuręczny
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej