Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Servin:
Dla mnie najlepsze sa bronie 2 reczne poniewaz sa dobre,ale sa wolniejsze od 1 recznych.Lubie tez chodzic z kusza ale nie z bylejaka,przewaznie jak mam kusze to jedna z lepszych.Magia tez jest niezla ale dla kodziarzy poniewazn trzeba duzo inwestowac w eliksiry dodajace mane i trzeba te mane powiekszac.
Giker:
Jak dla mnie to tylko broń biała (tj do walki w zwarciu). I jak najbardziej dwuręczna, gdyż akurat w G1 gdy ubieramy jednoręczną to do drugiej ręki nie mamy co włożyć. Ani tarczy, ani drugiej broni jednoręcznej. Więc poco ubierać bronie jednoręczne skoro będziemy mieli ubraną tylko 1 jednoręczną która jest słaba, a możemy mieć ubraną jedną ale dłuższą (o większym zasięgu uderzeń) i posiadającą większe obrażenia a tuż po broni dwuręcznej wybrałbym kusze, z tego samego powodu co broń dwuręczną - większe obrażenia niż łuki.
pozdr all
Radagast:
Na najbardziej lubię broń jednoręczną i łuk. Magia też jest super. ÂŁuk i broń jednoręczna, razem są prawie nie do pobicia (jeśli wróg nie jest magiem). Wystarczy osłabić przeciwnika paroma strzałami z łuku, gdy już jest blisko ciebie, wyciągasz miecz, kilka ciosów i po sprawie. Z czarów super jest kula ognia lub piorun kilisty i bryła lody. Razem: The Best!!!
Mikey234:
Ja różnie. magia jest dobra tylko w tedy kiedy walczysz na odległość. łuk tak samo chociaż jest lepszy od jakiejkolwiek broni dlatego że jak atakuje cie naraz 20 orkuw i chcesz ich zabić z miecza albo magii masz problem bo przed mieczem uskakują blokują nie pozwalają zatakować. Magii nawet nie zdąrzysz zucić bo cię zabiją.
A łukiem? Ałukiem to stoisz w miejscu, 20 sek i koniec imprezy!!!
korpysz 9:
ja tam ciągle gram w gothic 2 i lubie takie bronie laga nóż na wilki i pałka z kolcami
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej