Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
stefan666:
Ja lubie uzywać magi i bron jednorecznej co do łuków wole kusze . Według mnie bronie 2 reczne zadaja więcej obrazeni ale zanim zrobisz zamach 2- reczna bronia to ja zrobie 3 1-reczna wiec lubie je bo sa bardzo szybkie a najlepsza broni 1-reczna w Gothic 1 to miecz blizny bodajze 83 ataku
krassus:
--- Cytat: Pienik ---Ja lubie uzywać magi i bron jednorecznej co do łuków wole kusze . Według mnie bronie 2 reczne zadaja więcej obrazeni ale zanim zrobisz zamach 2- reczna bronia to ja zrobie 3 1-reczna wiec lubie je bo sa bardzo szybkie a najlepsza broni 1-reczna w Gothic 1 to miecz blizny bodajze 83 ataku
--- Koniec cytatu ---
Ja w pełni zgadzam się z Pienikiem. Broń jednoręczna jest na prawdę szybka a takie magiczne ostrze na smoki mimo iż jednoręczne zadaje 160 punktów obrażeń. Jeśli już wybieram broń dystansową to kuszę... najchętniej kuszę łowcy smoków W broni jednoręcznej najbardziej podoba mi się możliwość szybkiego reagowania na ataki wroga, a w kuszach ich duża siła rażenia. Poza tym kusza jest związana z siłą podobnie jak broń do walki bezpośredniej (poza nielicznymi wyjątkami jak miecz mistrzowski).
Nakiel:
W Gothic 1 i Gothic 3 najlepiej mi się walczy bronią jednoręczną bo:
- ÂŁatwo i szybko się nią posługuje;
- Jest dostępna prawie wszędzie;
- Wymaga stosunkowo mało siły;
- Jest tania;
W Gothic 2 najlepiej mi się gra jako mag bo:
- Cała gra bardziej ustawiona na magię (to tylko moje zdanie);
- ÂŁatwiej zabijać smoki z odległości;
- Nawet najlepszy miecz nie zastąpi dobrego zwoju.
BeoWolf:
Najlepiej jest byc Magiem z ÂŁukiem,Ponieważ:
Jeśli skończy Ci się mana a nie masz Eliksirków,wyciągasz łuk.Ciach i nie ma wroga.
Ale Dobrze jest miec Dwuręczny miecz,ale trzeba miec dużo siły.W taki sposob walisz raz a pożądnie
wrzod:
A ja tam wole kusze bo nie trzeba blisko podchodzić potwora czy człowieka (zależy kogo mamy na celowniku) i jest bardziej skuteczny niż łuk no i tak jeszcze magia ale do niej specjalnie do niej mnie nie ciągnie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej