Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Co sądzicie o Wieży Mgieł

<< < (2/4) > >>

Dark:
Ja myślę, że była to siedziba magów Beliara, a człowiek który napisał te wszystkie  księgi był ich przywódca, na dole są głazy, być może wieża była otoczona jakąś mini-fortyfikacją. Przywódca napisał te księgi tuż przed śmiercią, dla ciekawskich wojowników.

TaoRan:
myślę jak kapitan greg i erlond że ta wieża ubarwia grę no ale wymyśliłem historię a więc
wszystkie tereny górniczej doliny zostały opanowane a Gomez posadził satraż na wieży mgieł strażnicy zauważyli orka niosącego 2 książki który idąc krzyczał w ludzkim języku o przeznaczemiu i że tylko wybraniec może odnaleść księgi później poszedł do iweży najzwyczajniej wymorodował straż schował chromaniny i zaczął studiować ukradzione księgi z orkowej biblioteki z czasem nauczył się ożywiać kościotrupy tak by były mu posłuszne a sam przemienił się w szkieleta i zniszczył księgi abu nikt nie posiadł jego wiedzy aby na zawsze strużować chromaniny

canis:
Sądzę ze wieża mgieł była kiedyś czymś w stylu latarni morskiej, lecz z biegiem czasu uległa mocy czasu i trochę się ... rozwaliła. Uważam że prędzej znajdowali się tam magowie ognia, którzy mieli utrzymywać wieczny ogień na tej wierzy aby żaden statek nie rozbił się o skały. Zadanie Chromanin znajduje się tam, ponieważ ten człowiek był jedynym ocalałym z tamtejszych magów. lecz ze starości troszkę mu w głowie się pomerdało i takie zagadki dał, A Chromanin dostał od jakiegoś tam wędrowca który nie powiedział o klątwie ciążącej na artefakcie (ze łączy się z demonami beliara. Ogólnie dla mnie wieża mgieł to najciekawsze miejsce w Gothicu ma to właśnie najciekawsze dla mnie zadanie ... Chromanin...
takie wytłumaczenie :D

Pozdrawiam Canis

Sir_William:
Osobiście uważam, że Wieża Mgieł mogła być pewnego centrum magicznym. Nie wiadomo co działo się w Dolinie setki lat temu. Mogły być tutaj prowadzone najrozmaitsze badania, pomiary czy jeszcze inne obliczenia. Obecność jednej z ksiąg Chromanina i duża ilość straży tej wieży świadczy o nieprzeciętności tego budynku. Coś musi ją wyróżniać. Strategiczne miejsce? Możliwe, nie daleko jest stąd do klasztoru Mnichów. Może ta budowla miała jakiś silny związek ze starym Klasztorem?
Pytań  jest tak wiele, zaś odpowiedzi nie otrzymamy nigdy...

Darkon:
Hmmmm... Faktycznie, Wieza Mgiel wg. mnie jak i kilku innych userow byla po to by nabic exp a i pogdybac troche nad jej historia. Jakoze nie mam wyobrazni nie umiem opisac co tam sie stalo. Na Magow to nie wyglada. Najbardziej intryguje mnie jedno. Czlowiek, przy ktorym znalezlismy ostatni Chromanin, byl martwy, byl stary, i byl npc jakby z Nowego Obozu. Moze ktos z lepsza wyobraznia, moglby sprobowac to wyjasnic, opowiedziec cos o tym?:P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej