Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Co sądzicie o Wieży Mgieł
albin:
Witam!!
Chciałbym wiedzieć co sądzicie o Wierzy Mgieł. Co kiedyś się tam znajdowało i co robią tam te szkielety. Dlaczego zaczyna i kończy się tam misja Chromani. Ja sądze ż tam kiedyś była mała przystańgdzyż znajduje się tam kładka, a co do tych kamieni co są w wodzie to z pewnością pozostałości po zawalonej góże. A co do tych szkieletów to mam 2 teorie pierwsza z nich to mnisi z klasztoru niepodal a druga to że są to szkielety piratów do których niegdyś należał Torlof czy jakiś tam z NO.
Grison:
Moim zdaniem ta wierza to tylko kolejne miejsce stworzone aby móc dodać jakieś zadanie poboczne. I nie sądzę że jest ona związana z jakimiś postaciami z gry. Aczkolwiek gdyby tak zagłębić się w ten temat to możnaby było wymyślić niezłą historyjkę o tej wierzy i o stworzeniach ją zamieszkałych.
Np. Mogło byc tam kiedyś jakieś bractwo które eksperymentowała z jakimiś niebezpiecznymi zaklęciami , które zesłały na nich klątwę. Szkielety to byli członkowie, a szkielet-mag to ich arcy kapłan. Czy coś takiego.
Elrond Ñoldor:
Myślę tak jak Kapitan Greg, wierza "ubarwia" grę, żeby nabic exp. , i dzięki tej misji "Chromonian" możemy lepiej zwiedzic GD. I oczywiście możemy pogdybac do czego służyła ta wierza, skąd są tam te szkelety...
Więc wyślę że ten człek którego znajdujemy na końcu misji, był pod działaniem jakiejś klątwy, złe moce nie dawały mu spokoju, aż go wkońcu zabiły.
A wierza była wykoż/rzystywana jako latarnia (z nazwy "Wierza mgieł"), albo jako obserwatorium pana ziem, który rezydował w górskiej fortecy...
Medieval:
Wszystkie wasze odpowiedzi są ciekawe, lecz ja myślę trochę inaczej. Mógł byc to jakiś grobowiec, gdzie był pochowany ktoś ważny wraz ze swoimi rzeczami (skarby itp). Awanturnicy, którzy chcieli jak najłatwiej zarobić trochę złota zeszli tam za tanim zyskiem. Pokłócili się między sobą o to, ile kto zgarnie i się pozabijali. Beliar to wykorzystał i stworzył z ich ciał swoje sługi, chociaż tego to nie mogę wytłumaczyć dlaczego
Lanca:
Mi się wydaje że ta wieża to było wejście do kopalni a podziemia tej wieży to była kopalnia a te szkielety to byli ludzie pracujący w niej a mogli zginąć np.przez zawalenie się kopalni bo niektóry tunele są zawalone,mógł jakiś niebezpieczny gaz się ulotnić albo może jacyś wojownicy po prostu weszli do tej kopalni zawalili większość tuneli i zostali przeklęci czy coś.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej