Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Co sądzicie o Wieży Mgieł
Leviatan:
Mi się wieża mgieł podoba- chociaż mało w niej przebywałem. Misja z chromaninem jest dość ciekawa, długa, a w wieży mgieł możemy podnieść się o 1 poziom doświadczenia , w walce z szkieletami. A ten mag-szkielet na końcu wieży, to moim zdaniem 12 mag, który tworzył barierę, a po jej stworzeniu zginął w tej właśnie wieży, a na jego miejsce wkroczył Milten.
Adamus:
Mi wieza mgiel tez sie podoba ze wzgledu na miejsce w jakim sie znajduje a znajduje sie na klifie nad samym morzem wedlug mnie sluzyla jako latarnia do poki nie zostala zniszczona a co do maga szkieleta to ten mag wszedl do niej przed tym jak sie miala zawalic i zginol pod gruzami wiezy taka jest moja propozycja pozdro
Zigur:
Według mnie "Wierza Mgieł" była kiedyś latarnią morską, od czego mogła wziąść swą nazwę. Jeśli pujdziemy na pobliską plaże zobaczymy wrak statku możliwe, że rozbił się tam po zniszczeniu wierzy. Jeżeli popłyniemy kawałek wzdłuż skał (W strone obozu sekty) zobaczymy coś w rodzaju portu, to mogła być stocznia w górniczej dolinie. A co do szkieletów to z tego co się dowiadujemy po znalezieniu Chromaninów ich twórca został zabity przez demony które przyzwał. Możliwe że to one zabiły robotników i marynarzy zaminiając ich w nieumarłych.
A i jeszcze sprawa mnóstwa korytarzy pod wierzą, ich obecność świadczy o tym, że była to kiedyś kopalnia.
Giker:
Wg mnie to ludzie którzy mieszkali w tej twierdzy nad wierzą. A gdy zbliżał się koniec ich miasta (bo wkuńcu twierdza jest zawalona) uciekli do podziemi aby przeczekać. Lecz tam spotkało ich jakieś nieszczęście albo poumierali z głodu no i teraz są szkieletami broniącymi swojego domu
pozdr all
Uchiha Sasuke:
Zgadzam się z Artim ma racje nie ma sensu drążyć tego tematu autorzy Gothic 1 po prostu włożyli te wieze po to by ubarwic swiat gry
Nawigacja
Idź do wersji pełnej