Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Gry-Online
Anmarius:
Witam! Chciałbym poruszyć temat o grach online. Ja osobiście uważam, że gry online, to strata czasu. Raz siedziałem przy jednej grze przez pół dnia, a w niej nie było nawet opcji ''save'', więc szlag mnie wtedy trafił. Teraz w nie nie gram, ponieważ mam wiele innych zajęć na głowie i uświadomiłem sobie, że są one tylko dla zabicia czasu. Wiem, że ci którzy nie mają gier komputerowych lub na nie ich nie stać, to w nie grają. Nie mam nic przeciwko. Ale bez przesady, żeby ci, którzy mają gry komputerowe, to grali w gry-online. Ja wiem, że niektórzy bardzo je lubią, ale moim zdaniem, uważam, że to ogromna strata czasu. Np. moglibyśmy w tym czasie posprzątać pokój lub wyjść na dwór, niż siedzieć przed tymi durnymi grami online. Nie mówię o zwykłych grach oczywiście. Proszę o wypowiedzi na ten temat. Z wyrazami szacunku....
Arkhan:
Cóż, są gusta i guściki.
Dla mnie Gry Online są po to, by realizować marzenia graczy, a jakie? A no, by wspólnie się razem spotkać na serwerach, i zmierzyć się czy to budując bazę i atakować "kumpla" jednostki i pokazać kto tu jest szefem [ ], czy to razem się postrzelać z rozmaitych broni, lub też w MMO, nabić wyższy lvl, zdobyć lepszy ekwipunek itd. Gry typu OGame uczą współpracy w sojuszu, wzajemne pomaganie, itd. [chociaż wiemy jak często bywa inaczej, no ale liczą się chęci :D:D]
--- Cytuj --- Wiem, że ci którzy nie mają gier komputerowych lub na nie ich nie stać, to w nie grają.
--- Koniec cytatu ---
ee bez sensu zdanie? ;p. to Gry online nie są grami komputerowymi? ;p
No cóż, ja uważam że Gry Online dostarczają wiele radości nam i naszym kumplom i przyjaciołom, a czy to strata czasu... dla mnie nie. BA, taka forma zabawy dla mnie codziennie to normalka ;] Swój gust. ;]
Anmarius:
Dobrze, wiem. Też zapomniałem, że niektórzy po prostu lubią tworzyć takie gry i dzielić się nimi z innymi. Ja też sam gram w Metaldamage i Battleknight, chociaż nie chciałem o tym mówić Masz rację Arkhan. Proszę o dalsze wypowiedzi. Pozdrawiam...
DeadFish:
Pozwolę sobie jakby podzielić te gry:
- Minigierki, np. www.miniclip.com to istna strata czasu, do tego te gry są...jakieś takie dziecinne raczej. Większość robiona na tym samym schemacie...po prostu nudne, a do tego to muzyczka najczęściej w midi potrafi doprowadzić do szału.
- Gry o nieco wyższym poziomie zawaansowania, typu szachy. W coś takiego można sobie z przyjemność pograć z kumplem. Wreszcie można wykazać się myśleniem, a nie tylko umiejętnością jak najszybszego strzelenia headshota. Te gry polecam, gdyż człowiek przynajmniej cośtam pomyśli, a do tego się pobawi
- Gry online typu WoW, ET, FEAR, GW itd...po prostu normalne gry, tylko że online. Co prawda czasem może trochę za bardzo wciągają, ale że mamy tutaj duży wybór i wiele dobrych tytułów, polecam, zwłaszcza że wiele z nich jest za darmo, chociażby ET czy FEAR
Tak więc pierwsza kategoria to nędza, druga dobra żeby czasem zagrać i trochę pomyśleć, a trzecia to po prostu normalne gry...
PS. Ah, mamy jeszcze gry typu The Crims czy Ogame, czyli kto najdłużej przesiedzi przed kompem.
sid:
Często pykałem w Capoeira Fighter (dla mnie jest to gra na miarę Tekken'a XD). Ale każdą grę flashową można ściągnąć na dysk i wtedy przestaje ona być online :D Lubiłem grać w MSR, RE: Dead Aim(!) ale te takie badziewia RPG oparte na PHP i bazach w ogóle mnie nie jarają. Kiedyś próbowałem grać w jakąś gierkę o wampirach i wilkołakach ale skończyło się to tym, że znalazłem dziurę w kodzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej