Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

ASG

<< < (3/4) > >>

Anmarius:
Ja mam na razie zmartwienie. Otóż, moi bracia przez pół roku nie mogą znaleźć czasu, by pójść ze mną na jakakolwiek strzelankę... () Tylko, to jeden, to drugi, chodzą sobie na takie, które są organizowane przez internet  Cholera... Co do zakupu nowej broni, to planuję, ale dopiero za parę lat zakup snajperki. Rajcuje mnie siedzenie w krzakach i czekanie, aż cel Ci wskoczy na celownik i wtedy (bum!) : trafiony ! Super  

Antelius:
Ja gram od roku w ASG. Faktycznie świetna zabawa a jeszcze obok mnie są takie tereny że zabawa staje się jeszcze lepsza (poligon, okopy, strzelnica, ląki, lasy itp.) Moją ulubioną bronią jest m16a1. Ma bardzo duży zasięg i dobrą celowność. elektryków nie lubie bo maja slabą celność. poza m16 mam jeszce m4a1, glocka i shotguna (zepsuł się).
www.airsotfguns.pl - stronka gdzie mozna pooglądać sprzęt ASG (średniej klasy)

Boba Fett:
Czas, bym i ja się tutaj wypowiedział (wreszcie?). ;)
Swoją zabawę z ASG zacząłem jakieś 25 dni temu (zainteresowałem się jakieś 4 miesiące temu) i jakie są obecnie tego efekty? Ano, o tym zaraz. Z początku moim ,,marzeniem" był srebrny Desert Eagle (moja ulubiona broń z Soldata - mówi się, że broń mistrzów) za 700 złoty, a potem za 180. Jak się okazało, w momencie gdy uzbierałem całą potrzebną gotówkę, w sklepie zabrakło tej broni, a na dodatek nie chcą już więcej jej sprowadzać. No nic, w takim razie chciałem się zaopatrzyć w coś ,,cięższego" i padło na karabin maszynowy. Zakup jednak spalił na panewce (300 zł), kiedy kolega zaoferował mi karabin snajperski. I tak właśnie dwa tygodnie temu zaczęła się moja historia z tą bronią.
Chociaż miałem z nią kilka niemiłych doświadczeń (w tym nadal jedna usterka chyba jest :/), to jednak jestem z niej zadowolony. Mieszkam w Żaganiu, mieście, który otaczają lasy i mieście, w którym był niegdyś stalag (kojarzy ktoś ,,Wielką Ucieczkę"? ;)). Prócz tego trochę ruin, fabryczka i takie tam - znakomity teren do prowadzenia zabaw ASG.

Teraz coś o moim ,,sprzęcie" (nie tylko karabinie), który udało mi się zebrać w niespełna 25 dni (!!).
Zestaw:
- Mauser SR airsoft L96 plus trzy plastikowe magazynki i plastikowa ładownica kulek (bez żadnych dodatków do karabina) (około 250 zł)
- angielskie spodnie moro (około 70 zł)
- angielska koszulka moro (około 60 zł)
- angielska koszula moro (około 80 zł)
- niemiecka kurtka z kapturem moro (około 100 zł)
- polski metalowy hełm
- wojskowa czapka z daszkiem
- polskie buty wojskowe
- dwa pasy Wojska Polskiego
- ładownica do magazynków AK
- torba na menażkę i manierkę
- torba na maskę gazową MP-5
- maska gazowa MP-5 wraz ze wszystkimi dodatkami (około 500 zł)
- amerykańskie gogle plus 4 różne szybki
- holenderski nóż wraz z pochwą
- karabińczyk
- specjalny wojskowy smar do czyszczenia ładownicy
- menażka
- manierka
- celownik (około 30 zł)
- montaż pod celownik (około 25 zł)
- dwójnóg (około 100 zł)
- polskie spodnie wojskowe z szelkami
- polska kurtka
- plecak wojskowy (polski)
- torba wojskowa (polska)
- wojskowe szelki (polskie)
- farby maskujące (około 30 zł)

Co zamierzam jeszcze nabyć:
- nieśmiertelniki (kiedyś miałem, ale zgubiłem, został mi tylko łańcuszek) (około 25 zł)
- metalowy magazynek AK-47 (około 30 zł)
- Berreta 08 (około 150 zł)
- kabura do Berrety 08 (około 40 zł)
- torba medyczna
- mundur Bundeswehry (około 60 zł)

Poniżej prezentuję kilka zdjęć:
Ja1
Ja2
Ja3

Tiw:
Mój kuzyn kiedyś prawie mnie wyciągnął na ASG, ale niestety (  ) spadł deszcz to z zabawy nici. Jak dla mnie to jakoś nie wyobrażam sobie siebie biegającego po jakimś polu, w dresie, z pistoletem na kulki.
Nic nie mam do tych co bawiąÂ się w ASG i nie wyśmiewam ich, tylko mam inne hobby, a ta zabawa jakoś nie bardzo mi się widzi, wolałbym się pobawić w paintball'a, ale chyba nie będzie mi to dane.

Boba niezły arsenał ;D

Cesc:
Też zamierzam w to "grać", a raczej bawić się ;]. I zakupiłem shotguna moc 1,3 J za 79 zł. Planuje też jakiś karabin elektryczny, ale to dopiero jak mi się to nie znudzi, po miesiącu. Zamierzam rozpocząć swoją zabawę w Piątek, bo wtedy też powinno dojść.

Mam kilka pytań odnośnie ASG:

1. Czy jeżeli się dostanie takim shotgunem 1,3 J to czyli czuć uderzenie kulki ? (przez ciuchy).
2. Ile kosztuje tuning broni ?
3. Ile max czasu będzie służył ?
4. Jakie znacie formy gry ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej