Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284951 razy)

Description:

Offline doplos

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #400 dnia: 19 Lipiec 2007, 18:49:07 »
Cytat: IsentoR
Właśnie wykonywałem sobie zadania u pradawnych a dokładniej byłem w ich magicznej krainie i wykonywałem zadanie dla pewnej nimfomanki. Muszę przynieść jej 3 zielska nie mogę znaleźć tylko szczawiu.

Poza tym znów muszę ponarzekać na poziom trudności ludzie przesadzacie, dziewic w stadzie praktycznie nie da sie zabić trzeba je odciągać pojedynczo i ubijać. Poza tym w walkach z większymi istotami zwycięstwo zawsze leży po naszej stronie. Dajmy przykład taki "Pradawny Troll" wystarczy wprowadzać w niego ciosy lewo, prawo a po odebraniu mu tych kilku tysięcy punktów życia padnie ponieważ wiesza się podczas walki nie robi uników tylko chce zadać cios jednak nie udaje mu się to gdy my uderzamy. Podobnie dzieje się w przypadku "Kamiennej Bestii" - smoka. ÂŁadnie stoi i czeka na śmierć jedynym utrudnieniem jest ilość punktów życia przeciwnika. Może trzeba było postawić na AI potworów niż na ich punkty zdrowia ponieważ walka ze stojącym słupem dużych ilości punktów życia jest po prostu nudna.

A propos, ciekawy cmentarz moglibyście mi tylko wytłumaczyć do czego służy fontanna życia. Tekst na nagrobku pt. "Zbiorowa mogiła The Modders, na pohybel suczym synom" po prostu mnie powaliła.
Z Fontanny życia nabiera się wodę Czarą życia, która leży na katafalku z mieczem Beliara powyżej Trolli, daje to jak piszą w solucji,,bonusy do statów"

Offline ..::Chester::..

• Kret
  • *
« Odpowiedź #401 dnia: 19 Lipiec 2007, 18:53:23 »
Cytat: Falcon
Natomiast ja mam takie problemy:
  • nie mogę zabić Balaiaretha w jaskini na terenach orków do której dał klucz przed teleportacją. Podchodziłem ze 20 razy i nie działają na niego żadne czary poza pirokinezą, która go tylko unieruchamia, ani broń. Ma cały czas 100% życia chociaż go okładam np. Toporem pradawnej potęgi ( 160 pkt. obr. ). Próbowałem się przespać, używałem kryształu czasu i wczytywałem od nowa save'a ale to nic nie dało.
  • mam miecz Niosący ÂŚwiatło otrzymany od Sheer’Ghara, ale kowal Anghar nie ma dialogu. Zadania dla przemytników wykonałem wszystkie. Czy może trzeba być w 5 rozdziale aby dialog wystąpił ?
  • łażąc po górach nad twierdzą zmiennokształtnych natknąłem się na się na jakiś portal broniony przez nieumarłych, czy ktoś wie dokąd on prowadzi ?
Nie możesz zabić tego gostka? Może masz za mało siły? Bo jak nie o to chodzi to ja niewiem.

Teleport prowadzi do Uriziela

Co do miecza to mam ten sam problem

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 19 Lipiec 2007, 18:53:23 »

Offline are1922

• Kret
  • *
« Odpowiedź #402 dnia: 19 Lipiec 2007, 19:43:38 »
Gdzie jest Popo na opuszczonej kopalni gdzie jest ten bascetball prosze o dokladne wkazanie

Dzieki a w tym pomieszczeniu z bascett jest taka owca jak tak jest ta palka ale nie umie jej wzisc nie ejst podswiedona a z tym popem szukam i szukam

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #403 dnia: 19 Lipiec 2007, 20:41:03 »
Cytat: are1922
Gdzie jest Popo na opuszczonej kopalni
Dam CI mapę, ale też opisze jak do niego dotrzeć:
przy wejściu do opuszczonej kopalni musisz wejśc na górę ścieżką którą masz po prawej stronie (o ile ustawisz się twarzą do wejścia), gdy już będziesz na górze musisz wejśc na półkę, jak to zrobisz powinieneś zobaczyć dom, a przed nim stoi ten gość i jeszcze alchemik z którym będzie powiązana jeszcze jedna misja.

Aha zapomniałem o mapie:
http://img479.imageshack.us/img479/1750/pepeeq2.png

Offline are1922

• Kret
  • *
« Odpowiedź #404 dnia: 19 Lipiec 2007, 21:08:41 »
Kondri wielke dzieki a co zrobic aby wzisc tego bascedball on sie nie zaznacza

Offline Vitnir

• Magnat
« Odpowiedź #405 dnia: 19 Lipiec 2007, 21:16:17 »
Cytat: are1922
Kondri wielke dzieki a co zrobic aby wzisc tego bascedball on sie nie zaznacza
Też mam takie problemy, mój sposób na to to skakanie (sposób wspinania się) i szybkie namierzenie przedmiotu i wzięcie niego, męczące ale wkąńcu się uda, a jak się nie uda to próbuj go wziąśc obiegając go ze wszystkich stron, powinien wkąńcu namierzyć.
Z tymi kilkoma nowymi przedmiotami tak jest

Offline are1922

• Kret
  • *
« Odpowiedź #406 dnia: 19 Lipiec 2007, 22:59:26 »
Zostałem przyjęty i melkor i kruk dali mi na znaleznie 4 kopaczy 3 zabilem 1 martego znalazem podochodze do kruka i pisze koniec help

Offline Trivet

• Myśliwy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #407 dnia: 20 Lipiec 2007, 10:46:44 »
Wystarczyło tylko przejrzeć tematy związane z Mrocznymi Tajemnicami, a dokładnie solucje, by odnaleźć dokładny opis tego zadania.

Zaginieni kopacze

No to najbardziej rozbudowane zadanie związane z kopalnią. Dzięki temu zadaniu możemy zostać szefem obozu, a tym samym magnatem.

Aby rozpocząć zadanie musimy zostać strażnikiem w starym obozie, lub w obozie przy kopalni. Gdy już spełnimy ten warunek idziemy do Kruka, sam do nas zagada. Każe znaleźć nam 4 zaginionych kopaczy, którzy uciekli z kopalni. Jeden z nich Seanches znajduję się przy wejściu do starego obozu, siedzi wraz z dwoma kopaczami. Gadamy z nim. Możemy się od niego dowiedzieć gdzie jest reszta ucekinierów.
Martinez- Siedzi w zawalonej wieży przy wyjściu ze starego obozu.
Nix- Zabiły go aligatory biggrin.gif Leży w pobliżu młyna. jeżeli nie wiemy gdzie jest młyn, to służe pomocą. Po wyjściu ze starego obozu (Od strony placy wymian) wskakujemy do rzeki i płyniemy w prawo w stronę obozu na bagnie.
Popo- Siedzi razem z alchemikiem nad opuszczoną kopalnią.
Po znalezieniu kopaczy idziemy do Kruka. W nagrodę dostajemy... kolejne zadanie. Kruk mówi żebyśmy pogadali z Bartholo. Dowiadujemy się, że jeden z magnatów - Sairo zaginął. mamy dowiedzieć się kto jest odpowiedzialny za zniknięcie magnata. Idziemy do Wyzyska, a następnie do Melkora. Melkor daje nam zadanie odnalezienia jego klucza. Ma go kopacz Nest w jaskini koło obozu (Tam gdzie był wielki zębacz)
I teraz ważne! NIE oddajemy klucza Melkorowi. Idziemy do jego kryjówki (niedaleko wodospadu na górze) otwieramy drzwi i gadamy z owcą xD. Okradamy wszystko co tam znajdziemy. Koniecznie okradamy skrzynke - klucz do niej leży na fotelu i zabieramy miecz Sairo.( warto przeczytać notatki Melkora które znajdziemy w skrzyni.)
Wracamy z łupem do Bartholo (NIE DO MELKORA! Jak pójdziemy do Melkora to nici z szefostwa w obozie.) Dostajemy propozycje. W zamian za pozbycie się Melkora dostaniemy pełnomocnictwo dzięki któremu możemy zostac szefem w obozie. Idziemy więc do obozu. gadamy z Wyzyskiem. Okazuję się że Melkora już nie ma! Zaatakował wraz ze strażnikami nowy obóz. Idziemy więc w kierunku nowego obozu. Niestety już po bitwie xD Gadamy z Melkorem. Po krótkiej wymianie zdań Melkor chce stoczyć z nami uczciwy pojedynek w obozie. Idziemy więc za nim do obozu. Rozmawiamy z nim i walczymy. Walka nie jest łatwa dlatego trzeba się do niej odpowiednio przygotować, niegłupio było by też zapisać. Po wygranej walce idziemy wypuścić Kazzmira z klatki. Magnat prosi nas o przyniesienie miecza który zabrał mu Melkor. Czy mu go damy czy nie, to już nasza decyzja. Idziemy do Bartholo, dostajemy od niego pełnomocnictwo.
A więc najwyzszy czas zostać szefem. Idziemy do Kazzmira pokazując mu pełnomocnictwo. A następnie mamy do wyboru.
-Zostać szefem
-Zostawić Kazzmira na stanowisku szefa.
Sugeruje wybrać tą pierwszą opcję old_wink.gif Po zostaniu szefem obozu idziemy wysłuchać pogratulowań od strażników.
Oczywiście jako szef mamy kilka udogodnień. Od Wyzyska będziemy dostawać teraz 120 bryłek dziennie. Ponadto możemy wydawać rozkazy niektórym strażnikom (bez imienia) np. Chodź za mną.

Offline Kapi Pogromca

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #408 dnia: 20 Lipiec 2007, 16:08:13 »
Zauważyłem jeden błąd. Mamy zadanie, aby zabic Melkora. Pokonałem go, ale nie zabiłem. Chciałem z nim porozmawiac po walce i nie wyskoczyło nawet okienko dialogowe, ale rozmowa było prowadzona ( nie mogłem się ruszac i camera była tak ustawiona jak w rozmowie ). Udało mi się wyjśc jakoś z tego  ( otworzyłem ekwipunek ), ale nie było już widac pasku życia i nie można było wyjśc do menu. Tak samo było ze Strażnikiem Zbrojowni. Dużo mi to nie przeszkodziało bo zapisałem w tych miejscach, ale jeżeli możecie to poprawcie to w następnym patchu ( jeżeli jakiś będzie ). Jeszcze jedenb mój problem. Kiedy wchodze do Wieży Mgieł to strasznie zaczyna mi się zacinac gra. Z czym to może byc związane? Pozdrawiam.

Offline are1922

• Kret
  • *
« Odpowiedź #409 dnia: 20 Lipiec 2007, 20:00:11 »
Ale ja znalazem tyxch 4 poszlem do kruka i pisalo tylko koniec :/

Offline Memek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #410 dnia: 22 Lipiec 2007, 15:29:38 »
A ja mam problem: jak ide do tego Quentina czy jakoś tak to on mi nie chce dać rudy a towar zabiera. to ja mu że tak łatwo nie bedzie i pobiłem mu cały obóz. jak poszedłem do tangora (czy jakoś tak) to on na mnie się wkurza. jak mam zrobić tę misję???

Offline Vitnir

• Magnat
« Odpowiedź #411 dnia: 22 Lipiec 2007, 16:03:32 »
Jeżeli masz zapis przed tym jak poszedłeś do Quentina to go wczytaj, jeżeli nie to zadanie musisz sobie odpuścić, ale jeżeli masz to zrób tak:
-Idziesz do Tangora po misje, później musisz odebrać towary.
-Gdy będziesz u bandytów, mówisz strażnikowi obozu hasło
-Rozmawiasz z Quenino, który Cię obrabia, ty go bijesz do nie przytomności, a później zabijasz i obrabiasz (przy okazji zabijasz cały obóz, ale uwaga nie zabijaj tego Bandyty który pilnuje jaskini z nim jest powiązana inna misja, a zresztą on Cię nie zaatakuje)
Wracasz do Tangora i mówisz że Quentino nie dał kasy, ale go zabiłeś i wtedy Tangor daje Ci fajny pierścień.
Ja tak tą misje przeszedłem

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 22 Lipiec 2007, 19:01:20 »
Normalnie jednym słowem lol xd. Dałem Thorusowi 1000 bryłek rudy które zarobiłem na arenie, bo chcialem szybciej miec ten amulet sily, aby moc zalozyc skorzana zbroje, ktora kupilem sobie od Fiska za 1100 brylek, ktore rowniez zarobilem na arenie (normalnie bym nie wydawal bo to w sumie slaby pancerz, ale biorac pod uwage takie fakt, ze po pierwsze ta zbroja przytuliscie mi sie podoba, a po drugie na arenie zarobilem 16k,  to sobie kupiłem. Ale nie w tym problem. mam 20 sily (2 lvl) a żeby używać pancerza trzeba 25. Tak więc, jako że pamiętałem, iż po zaniesieniu listu magom ognia Torrez daje nam pierścien ktory dodaje 5 do sily, zaplacilem Thorusowi i wszedlem tam do głównej części zamku. Skierowałem się do magów ognia... a tu nagle patrze, jakieś dwa czarne typy wylatują na mnie z mieczami. Zanim mnie zabili, zdążyłem zauważyć iż nazywają się Zabójca: Codename 47 (czy jakoś tak podobnie). Normalnie spadłem z krzesła. O co do cholery z nimi chodzi i skąd oni się tam wzięli? ÂŚwietny joke ale żeby się jakoś do magów dało rady dotrzeć xD
« Ostatnia zmiana: 23 Lipiec 2007, 14:03:24 wysłana przez Roter »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 22 Lipiec 2007, 19:15:23 »
Cytat: Roter
Zanim mnie zabili, zdążyłem zauważyć iż nazywają się Zabójca: Codename 47 (czy jakoś tak podobnie). Normalnie spadłem z krzesła. O co do cholery z nimi chodzi i skąd oni się tam wzięli? ÂŚwietny joke ale żeby się jakoś do magów dało rady dotrzeć xD
To taki bonus... Podczas snu zawsze generuje się pewien skrypt i w zależności od szczęścia losuje ci kto ma cię zaatakować jakiś wieśniak, zabójca czy sfarcisz i nikt tego nie zrobi. Walcząc na arenie odsypiałeś zapewne sporo więc i skrypt był wiele razy generowany. Zabójcę trochę trudno wygenerować ale przy tylu drzemkach wylosowało ci ich aż dwóch. No i zagadka rozwiązana...

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 22 Lipiec 2007, 20:37:14 »
Czy ja wiem, czy tak trudno o tego zabójcę... ile razy ktoś mnie atakuje, zawsze wśród agresorów jest choć jeden zabójca. Zresztą jak ja mam przejść grę, skoro taki ma mnie na raz. I jeszcze pytanie, czy ci goście, którzy mnie chcą atakować pojawiają się w losowym miejscu? bo jeżeli tak, to raczej sobie odpuszczę to MT. No chyba że jest na nich jakiś sposób, albo ten skrypt można wyłączyć ;].

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 22 Lipiec 2007, 22:14:26 »
Pojawiają się zawsze gdzieś w pobliżu miejsca gdzie spałeś. Tych słabszych można zabić bez problemu. A zabójców zawsze można jakoś porobić. Np. wejdź na dach chaty i z łuku potraktuj delikwenta.

Offline Fortuno

• Kret
  • *
« Odpowiedź #416 dnia: 23 Lipiec 2007, 20:05:14 »
Mroczne Tajemnice nie chcą mi wejść. ÂŁadują się do połowy a potem wyskakuje błąd:/ Pomóżcie. Może można to jakoś naprawić....

Offline ..::Chester::..

• Kret
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 23 Lipiec 2007, 20:10:39 »
Cytat: Fortuno
Mroczne Tajemnice nie chcą mi wejść. Ładują się do połowy a potem wyskakuje błąd:/ Pomóżcie. Może można to jakoś naprawić....
To spróbuj uruchomić jeszcze raz. Powinno już działać.
« Ostatnia zmiana: 23 Lipiec 2007, 20:11:53 wysłana przez ..::Chester::.. »

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: 23 Lipiec 2007, 21:39:09 »
Prawdopodobnie Firewall blokuje ci grę, ale tego nie widać. Też to miałem. W folderze gry, w którym się znajduje GothicStarter.exe jest tez plik Gothicstartermod.exe czy cos takiego. Jeśli przez niego włączysz Gothica to powinien pojawić się kominikat Firewall o blokowaniu programu, trzeba odblokować i tyle.

Mam pewien problem. Otóż w grobowcu orków ball lukor podróżuje ze mną w poszukiwaniu tych pergaminów. Znalazłem już obie części a on stoi w jednym przejściu i nie chce za mną iść. A przecież jest potrzebny do odczytania pergaminu. Wcześniejszych save,ów z jaskini nie mam. Co mam zrobić??

Nie pisz dwóch postów z rzędu - Triv
« Ostatnia zmiana: 24 Lipiec 2007, 14:38:10 wysłana przez Trivet »

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #419 dnia: 24 Lipiec 2007, 21:15:47 »
Każdy grający w moda chyba wie o co chodzi. Chce pokonać tych 4 pachołków z areny i dostać  nagrodę, ale po pokonaniu Psycho, z żadnym innym przeciwnikiem nie mam opcji dialogu o walce z nim. Kiedy będę mógł walczyć z pozostałymi? Dla jasności, jestem w 3 rozdziale. W solucji pisze o rozmowie ze Skrzypkiem, ale po pierwszej walce nie mam z nim żadnej opcji dialogowej.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipiec 2007, 21:18:54 wysłana przez keanu »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 24 Lipiec 2007, 21:15:47 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18