Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285018 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Diego19

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #380 dnia: 06 Lipiec 2007, 15:03:43 »
Ale wszystkie pliki develpoerkita to ja mam wrzucić do głównego folderu gry w zrobionym przez siebie folderze w którym są wszystkie pliki developerkita (około 2200) i wtedy będe miał tę gembe w gothic starter ale ja mam wszystkie pliki mrocznych tajemnic w folderze system to nie przeszkadza? prosze o zrozumiałą odpowiedź albo opis jak pokoleji wszystko robić

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #381 dnia: 06 Lipiec 2007, 15:23:37 »
Ja nie wiem jakim cudem wpakowałeś MT do folderu System - fenomen.

Czy tak trudno odpalić instalacja PlayerKita, wybrać główny folder gry. Program zainstaluje się w folderze system. SAMODZIELNIE

Następnie odpalić instalację mrocznych tajemnic, wybrać katalog z grą (Gothic). Mod zainstaluje się tam gdzie ma się zainstalować automatycznie.

Gdyby coś nie działało ściągacie gothic mod developmentkit, wypakowujecie archiwum. Będzie tam kilka folderów, wchodzimy do tego o nazwie "gothic". Kopiujemy całą jego zawartość i wklejamy to do folderu z grą - domyślnie "C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic".

PlayerKita odpalacie klikając w plik "GothicStarter".
Jak korzystać z playerkita: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=57
« Ostatnia zmiana: 06 Lipiec 2007, 15:25:05 wysłana przez IsentoR »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #381 dnia: 06 Lipiec 2007, 15:23:37 »

Offline wymarly

• Kret
  • *
« Odpowiedź #382 dnia: 06 Lipiec 2007, 17:09:19 »
Siema. Mam problem. Zrobiłem wszystkie misje u Pradawnych (nie pamietam kolejności). I wedłóg solucji powinienim teraz porozmawiac z Ken'Udzem ale nie moge. Z innymi tez nie moge.  czemu?

Offline Diego19

• Kret
  • *
« Odpowiedź #383 dnia: 06 Lipiec 2007, 18:18:13 »
Wielkie dzięki ! wszystko działa nie wiem jak mogę się odwdzięczyć!

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #384 dnia: 16 Lipiec 2007, 00:19:34 »
Nie wiem czy to pytanie padnie po raz setny czy tez pioerwszy, w kazdym razie takowego nie znalazlem (moze za malo szukalem, nie wiem, a mkoze po prostu nie ma). W każdym razie mam pewien problem. Pobrałem sobie MT, pobrało się na pewno dobrze bez żadnych błędów (pobrałem z downloadu na TG ;]) rozpakowalem no i zaczynam instalacje. Czytam co trzeba, tak dla uniknięcia później jakichś przykrych niespodzianek, ustawiam sobie odpowiedni katalog, klikam ok. I instaluje sie. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że kiedy instalacja się rozpocznie, a w sumie zacznie się rozpoczynać, czyli jeszcze przy 0% (pisze ze w tej chwili instaluje deinstalację (lool)) program nstalacyjny po prostu się zawiesz i mozna tak czekać w nieskonczoność a i tak nie ruszy. Kiedy klikne dwa razy myszką wyskakuje mi brak odpowiedzi i juz mam pograne. Nie wiecie może jak temu zaradzić? Bo na prawde mam wielką ochotę zagrać sobie w MT no i przydarzyło mi się coś takiego.

EDIT: dobra, problem się jednak sam rozwiązał. W instalatorze nie bylo tego widać, ale jednak się instalowało. Post można usunąć... byleby ktoś nie wpadł na pomysł że miałem ochotę sobie pospamowac. Ot, jestem zwyczajnie niecierpliwy :P. Sorry ;]

Niech zostanie dla przyszłych pokoleń...niecierpliwych pokoleń  
- IsentoR

« Ostatnia zmiana: 17 Lipiec 2007, 16:22:28 wysłana przez Roter »

Offline Kapi Pogromca

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #385 dnia: 18 Lipiec 2007, 18:06:55 »
Mam jeden problem. Aby dołączyc do Fanatyków muszę odaleźc Fao i Tallina. Z tym akurat nie ma problemu, ale Tallin chyba miał mały problem z goblinami... Nie żyje... Da się coś z tym jeszcze zrobic czy mogę się pożegnac z wykonaniem zadania?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #386 dnia: 18 Lipiec 2007, 18:27:35 »
Można go wskrzesić za pomocą kodu, wczytać poprzedni stan gry lub przyzwać sobie nowego Tallina. Do wyboru do koloru... Wskrzeszamy wchodząc w martwiaka klawiszem "o" a następnie F8.

Offline Kapi Pogromca

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Lipiec 2007, 21:59:37 »
W tym problem, że chciałem go wskrzesic, ale zostawiłem jego ciało " na pastwe losu " i znikło... Chyba można go tylko przyzwac bo zapis mam może 4h wcześniej... Mogę prosic o kod na Tallina ?

Offline ..::Chester::..

• Kret
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: 18 Lipiec 2007, 22:59:43 »
Kod na Tallina powiadasz....

NOV_3014_TALLIN

Powinno pomóc

Offline PexPawlo

• Kret
  • *
  • Jam jest modder
« Odpowiedź #389 dnia: 19 Lipiec 2007, 13:07:25 »
Wiecie może gdzie znaleźć Gilberta? W solucji jest napisane że na wschodzie od obozu przemytników. Szukam wszędzie jakichś gór ale nie bardzo moge znaleźć tej jaskini.
A Nesta? Podobno w jaskini z zębaczem czyli gdzie?
Przy okazji czy można się pozbyć jakoś tych błędów z wyłączaniem się gry? Nie mam przez to żadnej misji u Fanatyków.

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #390 dnia: 19 Lipiec 2007, 13:13:37 »
Gilberta znajdziesz wychodząc bramą (tą z rozwaloną wieżą) i skręcając w prawo, powinieneś wtedy trzymać się strony tych skał, a po chwili zobaczysz pułki na które musisz się wspiąć, na górze znajdziesz Gilberta.
Co do Nesta to nie pamiętam

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #391 dnia: 19 Lipiec 2007, 13:17:02 »
Cytat: PexusPaletus
Wiecie może gdzie znaleźć Gilberta?
Co kilka potów pojawia się to pytanie kiedyś nawet zapodałem screeny. Ja nie wiem rodzice was biją za używanie opcji szukaj na forum, że macie do niej taką niechęć ?

Cytat: IsentoR
Zapodam wam taki poradnik, że na pewno traficie...

Obrazek nr 1 - Przedstawia miejsce gdzie musimy się udać (pułki skalne).

Obrazek nr 2 - Przedstawia jak mamy wejść po pułkach skalnych by udać się na górę.

Obrazek nr 3 - Przedstawia od taki widok z góry może co niektórym pomoże w orientacji terenu.

Obrazek nr 4 - Przedstawia Gilberta zamelinowanego w jaskini znajdującej się w skale, na którą się właśnie wspięliśmy.

Offline Kapi Pogromca

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #392 dnia: 19 Lipiec 2007, 13:30:30 »
Cytat: ..::Chester::..
Kod na Tallina powiadasz....

NOV_3014_TALLIN

Powinno pomóc

Pomogło. Dziękuje.

PS. Nie działał zwykły klawisz "_" i musiałem użyc klawisza "/". Tak na przyszłośc dla innych.

A Nesta? Podobno w jaskini z zębaczem czyli gdzie?

Wychodzisz z Obozu przed kopalnią bramą, której broni Komar ( chce od nas 12 piw ) i idziesz lewą stroną. Powinienieś zobaczyc z daleka zębacze i wielkiego gada ( chyba ). Nie umiesz poszukac w solucji?
« Ostatnia zmiana: 20 Lipiec 2007, 16:10:36 wysłana przez Kapi Pogromca »

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: 19 Lipiec 2007, 14:14:05 »
Nie wiem czy poruszany przeze mnie problem pojawił się wcześniej(sprawdzałem ale nie znalazłem) ale nie mogę być przyjęty do żadnej kasty. Chodzę po obozach i sie wypytuje o przyjęcie, zadania konieczne do zrobienia wykonałem tylko cały czas wyskakuje mi napis że do przyjęcia wymagany jest 5 poziom, a ja mam już 9...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #394 dnia: 19 Lipiec 2007, 14:24:36 »
Cytat: keanu
Chodzę po obozach i sie wypytuje o przyjęcie, zadania konieczne do zrobienia wykonałem tylko cały czas wyskakuje mi napis że do przyjęcia wymagany jest 5 poziom, a ja mam już 9...
Nie jestem co do tego pewny ten komunikat wyskakuje zawsze gdy czegoś ci jeszcze brak i nie koniecznie musi to być minimalny level postaci.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipiec 2007, 14:24:57 wysłana przez IsentoR »

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #395 dnia: 19 Lipiec 2007, 14:36:28 »
Cytat: IsentoR
Nie jestem co do tego pewny ten komunikat wyskakuje zawsze gdy czegoś ci jeszcze brak i nie koniecznie musi to być minimalny level postaci.

Może i tak, ale w Gothica I grałem dwa razy i w sytuacji, w której teraz się znajduję grając w moda przyjmowali mnie bez niczego, przynajmniej tak mi się zdaję bo to było dawno...  

Ale żeby wyjaśnić ten problem to po prostu niech ktoś napisze np. jakie zadania trzeba wykonać żeby dostać się do NO.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #396 dnia: 19 Lipiec 2007, 14:39:31 »
Cytat: keanu
Ale żeby wyjaśnić ten problem to po prostu niech ktoś napisze np. jakie zadania trzeba wykonać żeby dostać się do NO.
Zapewne o czymś zapomniałeś...

Polecam lekturę:
http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=28

http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=104

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #397 dnia: 19 Lipiec 2007, 14:52:57 »
No dobra, mój błąd.... Pominąłem pewne detale.
Dzięki wielkie.

Offline are1922

• Kret
  • *
« Odpowiedź #398 dnia: 19 Lipiec 2007, 17:24:54 »
Gdzie jest baketball mozna to dokładnie opisac gdzie sa zagnieni nix i ten alchemik nad stara kopalnia

Offline Falcon

• Kret
  • *
« Odpowiedź #399 dnia: 19 Lipiec 2007, 18:40:14 »
Gdzie jest baketball mozna to dokładnie opisac gdzie sa zagnieni nix i ten alchemik nad stara kopalnia
Wychodząc bramą z obozu koło starej kopalni, tą która jest bliżej  NO po prawej stronie jest jaskinia Melkora, a w niej w środku w drugim pomieszczeniu na półce basketball. Trochę trudno go wziąć bo nie chce się podświetlić.
Zaginieni kopacze są opisani w solucji...
Alchemik podobno jest w lochach u orków, ale jeszcze go nie znalazłem.

Natomiast ja mam takie problemy:
  • nie mogę zabić Balaiaretha w jaskini na terenach orków do której dał klucz przed teleportacją. Podchodziłem ze 20 razy i nie działają na niego żadne czary poza pirokinezą, która go tylko unieruchamia, ani broń. Ma cały czas 100% życia chociaż go okładam np. Toporem pradawnej potęgi ( 160 pkt. obr. ). Próbowałem się przespać, używałem kryształu czasu i wczytywałem od nowa save'a ale to nic nie dało.
  • mam miecz Niosący ÂŚwiatło otrzymany od Sheer’Ghara, ale kowal Anghar nie ma dialogu. Zadania dla przemytników wykonałem wszystkie. Czy może trzeba być w 5 rozdziale aby dialog wystąpił ?
  • łażąc po górach nad twierdzą zmiennokształtnych natknąłem się na się na jakiś portal broniony przez nieumarłych, czy ktoś wie dokąd on prowadzi ?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #399 dnia: 19 Lipiec 2007, 18:40:14 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18