Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285159 razy)

Description:

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Kwiecień 2007, 12:14:02 »
Ehh..

Wedle solucji pisze że ten %#%($# Mroczny Szczaw można znaleźć niedaleko miejsca gdzie żerują podziemne ścierwojady. Niestety, nigdzie go niema a ja przeszukałem praktycznie cały obszar. Może ktoś dać screena z zamieszczonym położeniem tej przeklętej rośliny?:/

Offline Kizi

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Kwiecień 2007, 12:50:46 »
Ja też mam pewną prośbę czy ktoś mógłby powiedzieć, gdzie można dostać ÂŁuk ÂŚmierci?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 10 Kwiecień 2007, 12:50:46 »

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Kwiecień 2007, 13:09:26 »
Jest pewien problem :
Uwolniłem alchemika uwięzionego w mieście orków i po zakończeniu rozmowy on ucieka, ale moja postać jakby nie kończyła rozmowy, a jak się uda z tego wyjść to mam nieaktywny przycisk ESC i nie mogę zapisać.

Arkhan jeśli dobrze pamiętam to mroczny szczaw znajdziesz za mostkiem koło pradawnej, jest tam kilka ścierwojadów i w pobliżu nich jest roślina. (trochę niedokładnie, ale może coś pomoże).

Jeszcze jedno:
Jak uwolnić orka renegata?? Chce mi pomóc w walce, ale oba przyciski otwierają kraty od lochu alchemika.

No i jeszcze jedna dziwna rzecz od momentu, gdy pierwszy raz strzelił kuszą Czerwony Krzyż nie potrafi walczyć mieczem dwuręcznym (mam w statystykach 70%), a walczy jak nowicjusz ;/
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień 2007, 13:29:38 wysłana przez West »

Offline Pro

• Kret
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 10 Kwiecień 2007, 13:21:36 »
Ja mam inny problem. Za każdym razem jak zapiszę grę i wyjdę z niej a potem chcę ją wczytać pojawia się ten sam błąd ( nie może wczytac jakiegoś obiektu) i nawet jak zacznę nową gre jest to samo...

I mapa którą dostaj się od Diego (z Położeniem obozu przemytników) jest cała szara i nic na niej nie ma. Proszę o jakąś poradę.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień 2007, 13:23:37 wysłana przez Pro »

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #124 dnia: 10 Kwiecień 2007, 13:43:28 »
Też miałem taki problem. Wystarczy że zainstalujesz ponownie mroczne tajemnice i problem zniknie. :)
A z mapą pewnie ten sam problem masz.
Zainstaluj ponownie i będzie szło cacy:)

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Kwiecień 2007, 18:38:24 »
Mógłby mi ktoś opisać jak trafić do jaskini, w której znajduje się Gral Życia ??
Mam wszystkie pozostałe artefakty, a tego znaleźć nie mogę.

Jeśli chodzi o pytania albina.

Najlepszą zbroją jest Smocza zbroja z różnymi pierścieniami wyciągnąłem z niej 230 przed bronią :)

Polecam broń jednoręczną przede wszystkim ze względu na szybkość zadawania ciosów.

Hmm kolejny problem ;/
Gdy wychodzę na górę (po ścianie) w klasztorze (tam gdzie był kamień ogniskujący, w podstawowym gothicu tam był trol) gra wychodzi do windows'a ;/
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień 2007, 18:51:16 wysłana przez West »

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Kwiecień 2007, 20:12:33 »
I znów pytanie  . Czy do pokonania ostatniego szmana będzie otrzebny urizjel czy może go zastąpić inna broń?? Bo w G1 dałó się go zabić tylko urizjelem i falą śmierci urizjela

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Kwiecień 2007, 20:34:50 »
Jak Ci się uda przemycić Dotyk Beliara, to nim się da na pewno, ale myślę że obrażenia zada mu każda broń która zadaje jakieś dodatkowe obrażenia - od magii, od ognia.

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #128 dnia: 10 Kwiecień 2007, 21:02:08 »
Do 59% nauczą Cię:
- Cord - Nowy Obóz
- Scatty - przy arenie
- Gorth - obóz strażników kopalni
Do 89%:
- Anghar - kowal przemytników, będzie Cię uczył jeśli przyniesiesz mu 40 stalowych prętów
- Lee - wiadomo
Przypuszczam że po przyłączeniu się do strażników również Thorus, a do sekty Cor Angar.
Przez całą gre nie spotkałem się żeby ktoś uczył do 100%. Być może ktoś taki jest ale się nie opłaca. Jeśli będziesz miał 80 - 90% to w zupełności wystarczy, gdyż itak prawie każdy cios będzie krytyczny, a zawsze możesz używać broni która daje premie do walki bronią jednoręczną.

Offline jurom925

• Kret
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 12 Kwiecień 2007, 10:05:28 »
eee a ja zauważyłem jedną dziwną rzecz.Przekazałem Saturasowi wieści o śmierci Magów z Starego Obozu i dla ciekawości teleportowałem się do Kopalnii.Poszłem porozmawiać z przywódcą strażników,mówi żebym zerwał kontakty z Old Camp.Ale idę dalej...a strażnicy(kopalnii) mnie atakują.To jest trochę dziwne...No i nie można przejść do Nowego Obozu.
A reszta mi się podoba...

Offline BLADEspirit

• Kret
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 15 Kwiecień 2007, 09:52:49 »
Mam problem nie dotyczący fabuły czy bugów itp. Mianowicie ,grałem już trochę w Mroczne Tajemnice ,a tu zapisuję grę wszystko po staremu ale jej już wczytać nie mogę i innych savów z tamtego okresu czasu również. Zrobiłem reinstall całego gothica. Zapisałem stan gry w nowej grze i się zapis wczytuje a tamte nie. Co mogę z tym zrobić ?

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #131 dnia: 15 Kwiecień 2007, 10:03:53 »
Wygląda na to, że zapisy zostały uszkodzone i raczej już ich nie odzyskasz. Jeżeli są to jakieś wcześniejsze save'y, w których nie doszedłeś zbyt daleko w grze nie jest problemem zacząć grę od nowa. Tak też radzę.

Offline BLADEspirit

• Kret
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Kwiecień 2007, 10:11:45 »
Ehh miałem nadzieję ,że tego nie powiesz no ale trudno mus to mus. Daleko w sumie nie jestem chyba 9 lvl ale się trochę nabiegałem. Mimo wszystko sądzę ,że jak wiem mniej więcej co i jak to dam radę. Z góry dziękuję. BÓG MNIE RATUJE ! nei wiem jakim cudem jeden z zapisów się odbugował. Głupi ma zawsze szczęście xD
« Ostatnia zmiana: 15 Kwiecień 2007, 10:19:58 wysłana przez BLADEspirit »

Offline Kedar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 15 Kwiecień 2007, 10:38:42 »
Mam problem. Przechodziłem Gothica podstawowego już kilka razy, a nie mam pojęcia, gdzie znaleźć posążek innosa dla kowala???

Offline BLADEspirit

• Kret
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 15 Kwiecień 2007, 11:39:52 »
Cytat: Kedar
Mam problem. Przechodziłem Gothica podstawowego już kilka razy, a nie mam pojęcia, gdzie znaleźć posążek innosa dla kowala???

Poszukaj w obozie przemytników   Kto szuka nie błądzi  

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #135 dnia: 15 Kwiecień 2007, 14:26:52 »
Ja z przejściem nie mam trudności, ale wyłącza mi się gdy tylko walczę krwiopijcą lub z wilkiem. Krwiopijca ma taki zwyczaj że lubi przelatywać nad tobą i wtedy wyskakuje mi jakiś błąd, a gra się wyłącza. Z Wilkiem jest tak że gdy biegnie na ciebie to pierwszy jego ruch jest taki że rzuca się na ciebie, no i wiecie co się dzieje. Mam pytanie oco tu chodzi???, mam kompa złego na ten mod, czy co ???

Offline Jedaith

• Kret
  • *
  • modder - grafik 2D i 3D
« Odpowiedź #136 dnia: 15 Kwiecień 2007, 16:13:35 »
Gram w Mroczne Tajemnice trochę już przeszedłem (21lv) Mam kilka pytań:
gdzie jest ten kopacz od którego mamy wziąć rudę dla Monka???
gdzie jest obóz fanatyków??
gdzie jest jaskinia której szukamy w związku z katapultą w misji Dziwne Poszkiwania

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #137 dnia: 15 Kwiecień 2007, 16:18:51 »
gdzie jest obóz fanatyków??

Naprzeciwko chaty Cavalorna. Po drodze jest parę zębaczy, dwa jaszczury, idąc dalej mały wodospad i obok jaskinia. A obóz znajduje sie pare kroków dalej.

gdzie jest jaskinia której szukamy w związku z katapultą w misji Dziwne Poszkiwania

Pod wieżą Xardasa.

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 16 Kwiecień 2007, 19:55:52 »
Mam problem a mianowicie chodzi o obóż strażików kopalni. 2 kopach prosiło mnie o jedzenie  więc je dałem a oni potem poszli do bandytów którzy siedzą pod podestem dla kopaczy i mnie atakują czy bandyci są dlamnie od początku żle nastawieni i musze dostać tak jak w GII Noc Kruka ich zbroje.Czy to za sprawą tych kopaczy???
Help me

Offline Vermin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 17 Kwiecień 2007, 09:36:08 »
wszystkie NPC ktore nazywaja sie "Bandyta" cie atakuja ;p to poprostu element utrudniajacy gre

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 17 Kwiecień 2007, 09:36:08 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18