Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285509 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LONYSARD

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #80 dnia: 04 Kwiecień 2007, 09:32:47 »
Negocj@tor masz problem z Belecostam ??
hahahahahah !!!  
Pomogę ci , jak zdobędziesz Pięść Beliara i masz wyjść ze świątyni pradawnych ,
to idziesz idziesz idziesz aż widzisz strażnika , wyrzucaż broń , idziesz do niego po kryształy i doświadczenie ,
cofasz się bo oręż i wyjmujesz ją by ten zaczoł gadke " co chcesz z nią zrobić ", przechodzisz koło niego do teleporu a on ci jej niezabieże .
NO I JESTEÂŚ W OPUSZCZONEJ KOPALNI Z PIʦCIÂĄ BELIARA , nią go pokonasz jednym uderzeniem  

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #81 dnia: 04 Kwiecień 2007, 10:36:53 »
To z orkami to na pewno jest błąd, bo u mnie atakują nawet orców których sam przyciągnę. A z Palermo miałem tak samo. I jeszcze pisze po raz któryś że mam problem z pradawnymi jeśli ktoś coś na ten temat wie to niech mi napisze. A tu jest ten post w którym objaśniam co mi się stało:

Albo może nie, mam jednak problem z pradawnymi:
Przeczytałem księgę 7 kroków i wykonałem następujące zadania:
Pobił mnie ten gostek (nie pamiętam imienia).
Dałem jednemu z wojowników bimber.
Przeżyłem oba uniesienia tej kobitki, pomogłem jej pupilkom (przyniosłem rośliny)
Pokonałem wrednego czarnego maga
Podmieniłem krew i dałem ją zdrajcy (co prawda zabiłem ogniociernię ale chyba nikogo to nie obchodzi)
Pomogłem temu gostkowi co miał za przyjaciela urizjela (trzeba było go gatkom szmatką namówić)
zostałem zmuszony do oddania dotyku beliara (obiłem nim każdego pradawnego ale potem ten gość przy teleporcie do normalnego świata mi go wziął).
dodam jeszcze że wybiłem każdego potwora w zasięgu wzroku i wogóle w tej jaskini.
I nadal nie mogę pogadać z ich przywódcą sad.gif . A i obiłem każdego pradawnego z dotyku Beliara
« Ostatnia zmiana: 04 Kwiecień 2007, 13:25:11 wysłana przez Maksous »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 04 Kwiecień 2007, 10:36:53 »

Offline morda

• Kret
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 04 Kwiecień 2007, 12:12:36 »
Gdzie dokładnie jest alchemik? Bo nie ma go przy Popo.

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #83 dnia: 04 Kwiecień 2007, 13:27:55 »
Najprawdopodobniej masz buga. Może ktoś zna kod na przywołanie alchemika  ale musiałby się na ten temat wypowiedzieć jeden z twórców moda. Możliwe że źle szukasz. Możesz także odinstalować i zainstalować ponownie grę (powinno pomóc). Albo wczytać wcześniejszy save (jeśli taki posiadasz)

Offline MeGorT

• Magnat
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #84 dnia: 04 Kwiecień 2007, 15:55:05 »
Gdzie dokładnie jest alchemik? Bo nie ma go przy Popo.

Bardziej Prawdopodobne jest to że jesteś bodajże w trzecim roździale, a wtedy alchemik zostaje chyba uwięziony, a ty musisz go uwolnić, tylko nie wiem dokładnie gdzie zostaje uwięziony. W zamian ci się odwdzięczy, proponuje ci poczytać sobie solucję w której o tym wszystko pisze. Jeżeli jednak nie jesteś w trzecim rozdziale, to proponuje się przespać...i może wtedy będzie.

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #85 dnia: 05 Kwiecień 2007, 11:00:15 »
Ostatnio coraz bardziej wciągam się w Mroczne Tajemnice, przez co mam coraz więcej pytań i zagadnień związanych z samym modem. Nie chciałbym popsuć sobie całej rozgrywki i zaczynać jej od początku, więc wolę uzyskać kilka istotnych informacji dotyczących moda już teraz.

1. Czy jeśli zostanę Strażnikiem w obozie przy kopalni, będę miał dostęp do ciężkiego pancerza strażnika? Natomiast jeśli przyłączę się, jak dawniej do Strażników ze Starego Obozu, również ta zbroja będzie dostępna?
2. Mam 30% broni jednoręcznej. Czy jest sens dalej inwestować w broń jednoręczną? Jeśli tak, gdzie znajdę jakieś lepsze bronie jednoręczne, bo jak na razie jest ich niewiele.
3. W modyfikacji można zostać Magnatem. Czy będąc jedną z najważniejszych osób w Starym Obozie i zarazem w Koloni będę miał jakieś większe przywileje, a skazańcy będą traktować mnie z większym szacunkiem?

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 05 Kwiecień 2007, 12:34:53 »
1. Czy jeśli zostanę Strażnikiem w obozie przy kopalni, będę miał dostęp do ciężkiego pancerza strażnika? Natomiast jeśli przyłączę się, jak dawniej do Strażników ze Starego Obozu, również ta zbroja będzie dostępna?

Tak, co więcej będziesz mógł nawet zostać magnatem - szefem obozu. Co do drugiej części pytania nie jestem pewien, ponieważ na początku grałem szkodnikiem.

2. Mam 30% broni jednoręcznej. Czy jest sens dalej inwestować w broń jednoręczną? Jeśli tak, gdzie znajdę jakieś lepsze bronie jednoręczne, bo jak na razie jest ich niewiele.

A jaką masz obecnie. Meczetę znajdziesz na szczycie wieży mgieł oraz w obozie łowców orków - jest to dosyć dobra broń na początku aczkowleik wymaga dużo siły. W świątyni pradawnych znajdziesz kata, on również jest dobry i wymaga mniej siły niż meczeta.

Ponadto, jeden z przeciwników na arenie Skrzypka, posiada "lodowy język" (jakoś tak). Wygląda tak jak kat, jednak ilość zadawanych obrażeń jest o wiele większa. Dodatkowo, broń przy losowych ciosach krótkotrwale zamraża przeciwnika. Jest to bardzo dobra broń.

3. W modyfikacji można zostać Magnatem. Czy będąc jedną z najważniejszych osób w Starym Obozie i zarazem w Koloni będę miał jakieś większe przywileje, a skazańcy będą traktować mnie z większym szacunkiem?

Będziesz miał zbroje magnata i teorytycznie większe wpływy w obozie. Strażnik ze zbrojowni bez oporu odda nam klucz, a Wyzysk będzie nam płacił 130 bryłek dziennie. Co więcej będziesz mógł wydawać polecenia bezimiennym strażnikom.

Offline pewee

• Kret
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 05 Kwiecień 2007, 13:06:55 »
Dostalem zadanie od Kruka "przemyt rudy" i chodzilo w nim o to, zeby zdemaskowac Melkora, a nastepnie go zabic. Zrobilem to wszystko, powiedzialem o tym Krukowi i dalej to zadanie mam w aktywnych... ostatni wpis brzmi:
Kiedy powiedzialem Krukowi o smierci Melkora magnat nawet nie drgnal. Jego zimne oczy zdawaly sie przebijac mnie na wskros. Cholera te Kruk jest jakis dziwny. Oczwiscie nagrody nie przewidzial, ale moze to i lepiej. nie dobrze jest miec z magnatami zbyt wiele wspolnego.
i nie wiem co teraz mam zrobic... Czy to zadanie juz jest skonczone? Jesli tak to czemu mam je nadal w aktywnych?...

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 07 Kwiecień 2007, 10:14:42 »
Witam!
Mam kilka pytań związanych z tym modem:

1) gdy wchodzę do wieży znajdującej się obok przemytników gra mi się "wiesza" zaraz za pierwszymi schodami. Jakie mogą być tego przyczyny i ewentualnie jak temu zaradzić ?? Dodam, że wcześniej tak nie było wszedłem spokojnie do jaskiń, ale byłem za słaby więc się wycofałem, a teraz się wejść nie da :( Nie mogę odzyskać pierścienia, a co za tym idzie z przywódcą przemytników.

2) dotarłem do fanatyków (dopiero w 3 rozdziale) i wykonałem zadania xord'a zabiłem wysłannika Cor Caloma, ale w menu rozmowy z xordem nie mogę tego potwierdzić przez co nie mogę spotkać się z przywódcą fanatyków :(

3) najmniejszy problem nie chce za mną łazić smok, nie wiem czemu :P

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Offline Arthas

• Magnat
« Odpowiedź #89 dnia: 07 Kwiecień 2007, 10:21:19 »
Ad.1
Miałem/mam podobny problem. Tylko u mnie gra wiesza się dość często w nowych lokacjach i przy rozmowie z nowymi postaciami. Podobno reinstalka gry, dodatku oraz Playerkita pomaga. Sam muszę to sprawdzić.

Ad.2
Możliwe, że to jakiś bug, albo po prostu autorzy Mrocznych Tajemnic nie przewidzieli, że ktoś będzie wykonywał zadania dla Fanatyków tak późno i dlatego nie możesz dokończyć tego wątku, choć nie jestem pewnien. Polecam wczytanie wcześniejszego save'a.

Ad.2
Z tego, co zdążyłem usłyszeć, dopracowanie wątku ze smokiem będzie miało miejsce w patch'u, który już wkrótce się pojawi.
« Ostatnia zmiana: 07 Kwiecień 2007, 10:22:05 wysłana przez Arthas »

Offline MeGorT

• Magnat
« Odpowiedź #90 dnia: 07 Kwiecień 2007, 10:43:15 »
Cytat: West
Witam!
Mam kilka pytań związanych z tym modem:

2) dotarłem do fanatyków (dopiero w 3 rozdziale) i wykonałem zadania xord'a zabiłem wysłannika Cor Caloma, ale w menu rozmowy z xordem nie mogę tego potwierdzić przez co nie mogę spotkać się z przywódcą fanatyków :(

3) najmniejszy problem nie chce za mną łazić smok, nie wiem czemu :P

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

2 -- Miałem ten sam błąd, nie pomijając już Palermo  ale poziomki mówili już że jest to błąd i że poprawią Fanatyków w Patchu.

3 -- Za mną też nie chce łazić....  Może to cię powinno pocieszyć  
-----------------------------------------------------------------------------------------------
1) Mam taki problem, mianowicie dostałem zadanie od Thangora z tą Rudą, gadałem z Ratfoldem (ten koło Draxa) i ten mnie wysłał do Cronosa, tyle że problem tkwi w tym że Cronos nie chce ze mną o tym kadać (nie ma właściwego dialogu).....

Offline Arthas

• Magnat
« Odpowiedź #91 dnia: 07 Kwiecień 2007, 11:12:50 »
1) Mam taki problem, mianowicie dostałem zadanie od Thangora z tą Rudą, gadałem z Ratfoldem (ten koło Draxa) i ten mnie wysłał do Cronosa, tyle że problem tkwi w tym że Cronos nie chce ze mną o tym kadać (nie ma właściwego dialogu).....

Musisz najpierw udać się do kopalni i zdobyć paczkę od osoby, która stoi za całym interesem. Po wejściu do kopalni pomów z Drakiem, a następnie udaj się do Alepha po potrzebne informacje. Sprzeda ci je za 100 bryłek rudy. Okaże się, że to hutnik Wąż wytapia na lewo rudę. Wąż zdradzi nam imię kupca jeśli uporamy się z pełzaczami. Po wykonaniu zadania dowiemy się, że jest to kupiec Alberto, który stoi zaraz koło Iana. Po otrzymaniu rudy mamy kilka możliwości - między innymi możemy dogadać się z Magawi Wody, oddać przesyłkę Thangorowi bądź też powiedzieć o wszystkim Ianowi.

Offline Kizi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 07 Kwiecień 2007, 11:16:05 »
Witam!
Wygrałem na arenie i Skrzypek za mną biegał, poszedłem spać, a go już nie było. Gdzie on może być?

PS. Czy ktoś mógłby powiedzieć, gdzie jest obóz fanatyków.
« Ostatnia zmiana: 07 Kwiecień 2007, 11:21:16 wysłana przez Kizi »

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 07 Kwiecień 2007, 11:21:22 »
Z powrotem przy arenie...

PS. Czy ktoś mógłby powiedzieć, gdzie jest obóz fanatyków.

Na przeciwko chaty Calavorna.
« Ostatnia zmiana: 07 Kwiecień 2007, 11:21:45 wysłana przez Thoro »

Offline MeGorT

• Magnat
« Odpowiedź #94 dnia: 07 Kwiecień 2007, 12:45:14 »
Mam parę problemów...
Od dawna próbuję zakończyć misję z Kowalem Sandem
Mam już wszystką żywność o jaką prosił, jak do niego zagaduję to raz jest dialog z tym że chcę mu oddać jedzenie a raz nie ma ( tak na zmianę ). Z tymże że jak już pojawia się dialog to jak mu oddaję jedzenie to jest dziwna sytuacja albowiem nie mogę wyjść do Menu ( Esc ), nie pojawiają się imiona nad npc'ami, nie mogę z nikim rozmawiać, brak jakichkolwiek czynności. Nie wiem może to jakiś bug jest....
Moim następnym problem jest znalezienie spodni Siekacza, gdzie one są bo u Gomeza nie mogłem znaleźć.....
Pzdr...

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 07 Kwiecień 2007, 13:33:29 »
Moim następnym problem jest znalezienie spodni Siekacza, gdzie one są bo u Gomeza nie mogłem znaleźć.....

One są prawdopodobnie w jednej ze skrzyni w tej komnacie Gomeza. Obok tronu masz takie dwie skrzynie, w jednej z nich a jak nie to sąsiednie komnaty magnatów sprawdź

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 07 Kwiecień 2007, 19:17:42 »
Jak zabić ognistego strażnika, który znajduje się w podziemiach u pradawnych ?? Nie jestem magiem a mieczem tego wykonać się nie da.

PS. Jeśli chodzi o punkt 2 w moim poprzednim poście to problem został zażegnany :)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 07 Kwiecień 2007, 19:21:42 »
Cytat: West
Jak zabić ognistego strażnika, który znajduje się w podziemiach u pradawnych ?? Nie jestem magiem a mieczem tego wykonać się nie da.

PS. Jeśli chodzi o punkt 2 w moim poprzednim poście to problem został zażegnany :)
Da się tylko trzeba mięć porządne skille...Tak to już jest w MT z poziomem trudności jednak ognisty strażnik jest zwykłym podrasowanym ognistym golemem a takiego najłatwiej ubić z jakiegoś lodowego czaru. Skombinuj sobie kilka magicznych zwojów z magii wody i zabij nimi strażnika.

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 07 Kwiecień 2007, 19:28:36 »

Hmmm...skille ?? Chodzi o siłę ?? Jeśli tak to mam 95 i 50pkt do wykorzystanie też nie ma gdzie.

A jeśli chodzi o czary to nie mam skąd ich wziąć, bo jestem w świątyni pradawnych, a tam nikt nic nie sprzedaje :|
« Ostatnia zmiana: 07 Kwiecień 2007, 19:29:58 wysłana przez West »

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 07 Kwiecień 2007, 19:40:29 »
Możesz go zabić pięścią beliara, jednym uderzeniem. Generalnie wystarczy mikstura szybkości aby wykraść tą broń z pod oka kamiennego strażnika. Artefakt znajdziesz w kamiennym kręgu, nad "twierdzą" (bardziej pasuje określenie zagroda   ) trolli.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 07 Kwiecień 2007, 19:40:29 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything