Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284119 razy)

Description:

Offline shergar

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Marzec 2007, 12:46:57 »
Atakowanie podczas snu to normalka ;P Witamy w Kolonii Karnej :D

Wieszanie się podczas dialogów to nie jest wina moda. Kit został zoptymalizowany pod niemieckiego Gothica to nie nasza wina, Gothic tez przez to traci na stabilności.

Jeżeli ma ktoś angielską wersję Gothica to polecam, jest dużo bardziej stabilna z modami.

Aha dość ważna uwaga: gra na marvin mode multipleksuje wystąpienie bugów, wywalania do windy, etc.

Cheatując sami sobie szkodzicie...

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Marzec 2007, 12:47:11 »
Ja też znalazłem kolejny bug.

Chodzi o obóz ÂŁowców Orków. Podczas rozmowy z dowódcą tejże grupy, rozmowa zostaje przerwana bo obóz atakują orkowie. Wszystko git, tylko że gdy rozwalimy wszystkich orków, biegnie jeszcze jeden, na jakiegoś kolesia z tego obozu, jednak ork atakuje go, nie czyniąc mu żadnej krzywdy, BA, ten koleś wogóle się nie rusza. Kiedy ja go zaatakuję, poczwara rzuca się na mnie, a kiedy mnie zabije, dopiero reszta ÂŁowców rzuca się w wir walki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 25 Marzec 2007, 12:47:11 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 25 Marzec 2007, 12:56:03 »
Właśnie wykonywałem sobie zadania u pradawnych a dokładniej byłem w ich magicznej krainie i wykonywałem zadanie dla pewnej nimfomanki. Muszę przynieść jej 3 zielska nie mogę znaleźć tylko szczawiu.

Poza tym znów muszę ponarzekać na poziom trudności ludzie przesadzacie, dziewic w stadzie praktycznie nie da sie zabić trzeba je odciągać pojedynczo i ubijać. Poza tym w walkach z większymi istotami zwycięstwo zawsze leży po naszej stronie. Dajmy przykład taki "Pradawny Troll" wystarczy wprowadzać w niego ciosy lewo, prawo a po odebraniu mu tych kilku tysięcy punktów życia padnie ponieważ wiesza się podczas walki nie robi uników tylko chce zadać cios jednak nie udaje mu się to gdy my uderzamy. Podobnie dzieje się w przypadku "Kamiennej Bestii" - smoka. ÂŁadnie stoi i czeka na śmierć jedynym utrudnieniem jest ilość punktów życia przeciwnika. Może trzeba było postawić na AI potworów niż na ich punkty zdrowia ponieważ walka ze stojącym słupem dużych ilości punktów życia jest po prostu nudna.

A propos, ciekawy cmentarz moglibyście mi tylko wytłumaczyć do czego służy fontanna życia. Tekst na nagrobku pt. "Zbiorowa mogiła The Modders, na pohybel suczym synom" po prostu mnie powaliła.

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Marzec 2007, 12:59:39 »
No reakcje npców vs monstery czasami jest różna. To też w pewnym stopniu zależy od Gothica (Ulumulu dokładnie), ale zdarza się to rzadko.

Isentor w solucji opisałem gdzie jest szczaw.

Isentor AI nie poprawialiśmy, napisz petycje do Pirań ;P

A jeżeli kamienna bestia nie walczy jak należy to poprawimy w patchu, ale chyba było ok.

W nowych światach jest tak, że czasami monstery nie reagują lub zachowują sie dziwnie, a czasami nawet się nie wczytują. Trzeba wtedy się przespać, lub użyc kryształu czasu i powinno być ok.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 25 Marzec 2007, 13:07:16 »
A propos po raz drugi błędów, znalazłem chyba coś za co musicie odpokutować. Mianowicie po zabiciu nowych potworów nie zawsze dostajemy expo. W przypadku jakiegoś małego potworka jest mi to obojętne ale co jeśli zabiłem panterę bądź Trolla, to potrafi wkurzyć.

Offline _Snopek_

• Myśliwy
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Marzec 2007, 15:35:27 »
Ok to ja tu dopiszę parę własnych problemów.
Otóż co jest potrzebne do wykucia miecza jednoręcznego z magicznej rudy bo mam i nagrzaną stal i te 100 bryłek jednak nie mogę go wykuć bo pisze że brakuje mi komponentów. Tak samo jest gdy chcę przyrządzić rosół ze ścierwojada.
I jeszcze jedno pytanie jeśli chcę przyłączyć się do ÂŁowców Orków to mogę wcześniej dołączyć do najemników gdyż jak na razie mam postać na 10 lvl i zabicie orka wojownika, a co dopiero elita sprawia mi problem.

I na koniec czemu większość przemytników zagaduje do mnie z tekstem "Nowy Obóz poniósł niebywałą stratę i myślę że się temu przysłużyłeś" czy coś w tym stylu jak nic nie zrobiłem w sumie, a byłem tam dosłownie chwilę.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Marzec 2007, 18:11:33 »
A ja tylko chciałbym się dowiedzieć:
- Do czego "służą" dwaj kopacze w So o ile nie jest ich więcej). Mają takie długie imiona. Jeden jest przy ognisku z 2 kopaczami bez imion, drugi w zawalonej wieży.
- Gdzie znaleść tego dostawcę spodni?
- Czy ktoś w SO uczy kowalstwa i gotowania (oprócz Snafa)

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Marzec 2007, 18:27:08 »
Gdzie znaleść tego dostawcę spodni?

Pogadaj z Draxem. Zgodzi się na pewno a my od Fiska dostaniemy spodnie kopacza za darmo.

Offline LONYSARD

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Marzec 2007, 18:33:12 »
Ja mam problem , przyszedł czas by sie do kogoś dołączyć więc wybrałem FANATYKÓW ale dochodzi do momętu że mam zabić wysłannika Cor Caloma tylko że on jest nieśmiertelny .
Czy jest na to jakieś zaklęcie ????

Offline Arthas

• Magnat
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Marzec 2007, 19:16:01 »
Do czego "służą" dwaj kopacze w So o ile nie jest ich więcej). Mają takie długie imiona. Jeden jest przy ognisku z 2 kopaczami bez imion, drugi w zawalonej wieży.
Ci kopacze to Seanches i Martinez o ile się nie mylę. W późniejszym etapie gry, po dołączeniu do Strażników z SO albo Strażników kopalni będą oni związani z zadaniem "Zaginieni kopacze".

Czy ktoś w SO uczy kowalstwa i gotowania (oprócz Snafa)
Kowalstwa uczy jeden z przemytników, bodajże Anghar, choć nie jestem pewien.

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Marzec 2007, 20:21:58 »
Kowalstwa uczy 3:
1. Anghar, jeden z Przemytników (poziom podstawowy).
2. Sand, kowal w obozie przed kopalnią (też poziom podstawowy).
3. Argorn, kowal niedaleko NO - tam gdzie kręcił się Topielec spod tamy (uczy wszystkich 3 poziomów + ostrzenie mieczy).

Co do wykuwania mieczy i innych dialogów, ponów próbę, ale upewnij się, że posiadasz wszystkie komponenty a także siłę i zręczność na odp. poziomie.

Co do expa za niektóre monsterki, to faktycznie zdarza się to czasami, chociaż ja nigdy nie miałem tego problemu. Postaramy sie to poprawić w patchu.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 25 Marzec 2007, 20:35:58 »
Nie rozumiem tych pradawnych dziwni ludzie. Jeden z nich zlecił mi zadanie zabicia pewnego zwierzaczka, gdy namierzyłem zwierze dowiedziałem się, że jest to przemieniony człowiek bardzo żły człowiek więc ubiłem bestie. Najwyraźniej inni pradawni nie zrozumieli moich intencji ponieważ wywalili mnie ze swojej świątyni, niektórzy nawet mnie zaatakowali. Dobrze przynajmniej, że zleceniodawca zadania okazał się sługą Beliara i dał mi jakiś klucz. I tak miałem przejść moda po stronie zła teraz przynajmniej w przypadkowy sposób mi się to udaje. Tak zapytam tylko co mam sobie z tym kluczem zrobić i nie odsyłaj mnie do solucji po prostu odpowiedz.

Ponadto zafascynowali mnie Wojownicy Cienia, naprawdę cudowne istoty rzekł bym nawet boskie. Najpierw z dobroci serca zajęły się stadem Demonicznych Wargów, które chciały mnie zjeść a później popełnili zbiorowe samobójstwo podbiegając pod moje ostrze. Zanim jednak do tego doszło kilku z nich zrobiło coś ciekawego głównie dlatego nazwałem ich boskimi istotami, mianowicie zaczęli sobie spacerować po wodze...oczywiście screen-shota zapodaje by nie było, że mam jakieś objawienia w grze.

http://img122.imageshack.us/img122/4673/lolqn6.png

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Marzec 2007, 21:03:16 »
Isentor niestety źle ich zrozumiałeś ;P

Przemieniony to jeden z OSTROK£ÓW a bestia, którą zleca ubić Balaiareth to OGNIONOÂŚCA. Ten pierwszy żyje sobie z 2 pozostałymi, ten drugi jest po drugiej stronie zamarzniętego jeziorka - trzeba go załatwić młotem Beliara, który to młot jest pilnowany przez kamienną Bestię, która podobno nie atakuje :D

Dobra nie będę cię dosyłał do solucji, ale w sumie po to ona jest: jak czegoś nie wiesz to sprawdź ;P Dzięki temu nie muszę ciągle odp. na te same pytania. jeżeli chcecie możecie skopiować solucję z naszego forum tutaj...

Fakt, wojownicy Cienia chodzą po wodzie :D Może to zmienimy, ale dzięki temu nie wpadają pod wodę bo był to częsty manewr, aby się ich pozbyć. Ale napisz z trochę mniejszą ilością cynizmu bo nie do końca zrozumiałem: podbiegają do ciebie i nie walczą, czy podbiegają i popełniają sepuku? ;P Aha na pewno walczą z tymi wargami? Bo kurde nie powinni, specjalnie gildie mają zmienione relacje...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 25 Marzec 2007, 21:17:26 »
Cytat: shergar
Dobra nie będę cię dosyłał do solucji
Nie odesłałeś sam też nic nie powiedziałeś.  

Ale napisz z trochę mniejszą ilością cynizmu bo nie do końca zrozumiałem: podbiegają do ciebie i nie walczą, czy podbiegają i popełniają sepuku? ;P
Sepuku nie popełniają swoją drogą ciekawie by to wyglądało...po prostu biegną na mnie robiąc z siebie kamikadze. Gdy do mnie dobiegną zaczynają wokół mnie krążyć nie wiem czy czekają na odpowiedni moment do ataku ale zanim którykolwiek z nich zdecyduje się cokolwiek zrobić zostaje ubity. Być może po kilkunastu rundkach któryś z nich zdecydowałby się na atak.

Aha na pewno walczą z tymi wargami? Bo kurde nie powinni, specjalnie gildie mają zmienione relacje...
Tak na pewno dzięki ich dobremu sercu przeżyłem zmasowany atak wroga.

Offline _Snopek_

• Myśliwy
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Marzec 2007, 21:34:53 »
Też dotarłem przypadkowo do tego miejsca o którym mowa i potwierdzę słowa Isentora. Wojownicy cienia zajęli się najpierw ubijaniem jakiegoś maga nie wiem dokładnie jakiego bo nie zdążyłem zobaczyć. Wargi w ogóle mnie nie zaatakowały tylko przeszedłem koło nich bez niczego. Szybko zabrałem stamtąd relikwie Innosa kiedy jeszcze szkielety biły się z wargami i tyle mnie tam widziano (niestety miecza nie udało mi się zabrać bo był zablokowany).

Mam pytanie czy można gdzieś znaleźć dobrą broń jednoręczną która jest zablokowana jak ta z tego kręgu lub areny nad obozem bractwa czy opłacalne jest tylko uczenie się broni dwuręcznej?

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Marzec 2007, 21:51:39 »
A sorry Isentor zapomniałem :D

Ten klucz otwiera drzwi do jaskini, tam gdzie w G2 czekał Diego.

Kurde w takim razie poprawimy tych Wojowników Cienia (atakują maga, atakują wargi, długo atakują Bezia, chodzą po wodzie - czy coś jeszcze?)

Hmm zarówno 1h jak i 2h są warte inwestowania, zależy to od tego jaki styl walki preferujesz. Wiadomo, że miecze 2h są potężniejsze, ale mają większe wymagania i są wolne. 1H są szybkie i dość szybko można zdobyć jeden z najlepszych 1h walcząc na arenie. W każdym razie wybór jednych i drugich jest dość spory. Są też miecze opierające się na zręczności.

Offline DeadFish

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Marzec 2007, 23:40:32 »
Atakowanie podczas snu to normalka ;P Witamy w Kolonii Karnej :D

W cholere, 90% moich snów to ataki! A spałem sobie grzecznie w SO, i do tego w chacie DIEGA...  

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 25 Marzec 2007, 23:49:26 »
Cytat: DeadFish
W cholere, 90% moich snów to ataki! A spałem sobie grzecznie w SO, i do tego w chacie DIEGA...  
Ja was nie rozumiem przecież to niemal darmowe expo. Zazwyczaj przeciwnikami są zwykli kopacze a dostajemy za nich pokaźna ilość doświadczenia. Znalazłem dobry sposób na obronienie się we śnie przed atakiem, mianowicie idziemy spać do karczmy, baraku bądź innego większego pomieszczenia, które mieści w sobie dużą ilość łóżek. ÂŚpimy sobie przypuśćmy te 3 nocki następnie wychodzimy z karczmy a kopacze bądź bandyci ładnie podbiegają by paść od naszego ciosu.

P.S.
Do waszego pierwszego lulania na pewno zdobędziecie odpowiedni oręż i umiejętności by poradzić sobie z takimi przeciwnikami.
« Ostatnia zmiana: 25 Marzec 2007, 23:51:24 wysłana przez IsentoR »

Offline DeadFish

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Marzec 2007, 00:53:40 »
Póki co atakowali mnie jacyś bandyci a'la najmocniejsze szkodniki z nowego obozu...

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Marzec 2007, 14:12:24 »
Możecie mi pomóc chciałem zobaczyć ten mod wcześniej po instalacij i włączenia gothic'a więc tak.Weszłem do tej zakratowanej kopalni oczywiście z kodem k.
Tak mnie to pociągneło że chciałem tam wszystko zobaczyć.
Poszłem do tak zwanego świata podziemnego czy jakoś tak znalazłem broń DOTYK BELIARA wziąłem i chciałem z tamtąd wyjść i przy ostatniej dróżce dalej jest teleport zatrzymał mnie jakiś strażnik pradawny i powiedział skad mam ten młot i mi go odebrał i niemogłem wyjść też weszłem w niego kodem O i w sobie niemiał tej broni pokonałem go i też nic więc wyszłem.
Problem polega na tym że jeden ze pradawnych ma zadanie żeby zdobyć ich zaufanie żeby zabić ogniościerna czy jakoś tak ale można go tylko zabić dotykiem beliara a już niemam tego łota a na swoim miejscu też go niema:O.
Mianowiecieczy nieznacie kodu na tę broń albo niewiecie gdzie ona jest ponieważ są kody proste i łatwe na gniew innosa i na pierścień obrony adanosa.
Ale koda na młota niema takiego prostego pomożecie mi help!!!!!!

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 26 Marzec 2007, 14:12:24 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18