Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
Isentor:
Dzisiaj po południu walczyłem z ostatnim bossem na drodze Beliara. Bardzo ciekawy przeciwnik oczywiście gdyby nie to, że najpierw wypchnąłem go z wieży za pomocą uderzenia wiatru a następnie zabijałem 10 minut waląc mieczem lewo, prawo ponieważ cudem zablokował się w podłożu nie zabiłbym go. Domyślne pole walki również zostało przemyślane jakim cudem mam zabić gościa z takimi statami walczącego mieczem, który mnie podpala i uniemożliwia walkę w tak małym pomieszczeniu przecież tam nawet źle się rozmawia a co dopiero walczy.. Teraz mam pytanie skoro go ubiłem przeszedłem modyfikację i mogę dalej grać swobodnie, czy muszę coś jeszcze wykonywać ?
P.S.
Później z nudów sprawdziłem staty delikwenta prócz tego, że posługuje się bronią, która zadaje 300 obrażeń oraz podpala gość posiada 9999 punktów życia akurat statystyk obronnych nie pamiętam ale słabe zapewne nie są.
shergar:
Poziom trudności był dość długo balansowany i jest ok.
Z Założenia Pradawni są przewidziani na 4 rozdział. To nie moja wina, że wszyscy pędzą tam już przed 10 levelem. Gdzie wam sie tak spieszy? Dodatkowe obozy są właśnie po to, żeby urozmaicić czas grania do 3-4 rozdziału. Pewnie, że można tam polecieć mając 80 siły, ale wybacz robisz to na własny masochistyczny użytek. Warto zaznaczyć, że teraz możesz spokojnie dobić siłę i zr. sporo ponad 200 więc nie miejcie pretensji do moda, skoro błędem jest Wasz styl gry. To nie jest sieczka i rąbanka, to jest cRPG.
Jedziemy dalej... Brak expa za stworki... Fakt to się sporadycznie zdarza, mam pytanie czy dzieje sie tak we wszystkich lokacjach?
Sól jest u Przemytników, w obozie przed kopalnią i u Snafa.
Błędy z HP wskazują na niestabilne działanie Gothica lun kita, spróbuj odpalić kompa i wczytać sava.
IsentoR walczyłeś z Avatarem Innosa, ten NPC miał w sumie być nieśmiertelny, ale dla hardcorowych graczy, lubiących wyzwania i bugi Gothica zmieniłem to zawyżając jego staty. Chyba nie spodziewasz się, że ktoś taki mógłby być łatwy do pokonania? jest to zabieg celowy i tak pozostanie, być może jeszcze podniosę mu staty :D
_Snopek_:
Tak więc z innej beczki, na początku chciałem zostać ÂŁowcą Orków ale na takich statach jak przed chwilą napisałem jest niemożliwe zabicie Orka wojownika, a co dopiero elita tak więc raczej nie mogę tam dołączyć więc próbuje gdzie indziej. Dalej skoro jest to przewidziane na 4 rozdział to czemu nie zrobiliście tak że misję można by było dostać dopiero w 4 rozdziale ? Odbywa się próba katapulty i wszystko jest pięknie.
Ogólnie w modzie panuje chaos i nie wiem nawet czy żeby pociągnąć fabułę do 2 rozdziału muszę dołączyć do starej gildji czy mogę to zrobić w jakiejś nowej (a szczerze żeby się do jakiejś dostać to sprawia problemy nawet dobremu graczowi).
shergar:
_Snopek_ to jest pozorny chaos. Po prostu daliśmy graczom wolną rękę. Masochiści mogą już w 1 rozdziale męczyć się z Orkami (da się zrobić bo ja tak robiłem :D). Ale nie na tym to polega, żeby moa zaliczyć, tylko spokojnie w niego zagrać, odkryć (trywialnie pisząc) wszystkie jego Mroczne Tajemnice. Nic Wam nie narzucamy, każdy gra jak chce... Ma to plusy i minusy jak zauważyłeś, jedynym ograniczeniem jesteście Wy (gracze) i błędy w grze :D
Zuben:
Mam problem z zainstalowaniem modyfikacji.
Zacznę od początku gdy włączam aplikacje i po przeczytaniu informację dotyczące instalacji modyfikacji Mroczne Tajemnice podczas instalacji wykazuje mi 0% i brak odpowiedzi.
Nie wiem czym jest to spowodowane przy instalacji innych modyfikacji było wszystko OK!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej