Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania

<< < (46/138) > >>

zziom244:
kurcze tak dawno gralem w g1 ze niewiem gdzie jest ta wyspa z urizielem :/

Papik:
Witam...
Na początek chciałbym pochwalić autorów Moda za świetną robotę. Mam jednak jak każy w tym temacie pare pytań.
Zaznaczę iż jestem w 2gim rozdziale mam 20lvl. Pokonałem królową pełzaczy jednak jeszcze nie byłem z wizytą powrotną w obozie sekty. Jestem Magnatem w obozie przy kopalni.
1. Poruszany już wielokrotnie wątek z przemytem rudy

--- Cytuj ---Kiedy pokonasz królową pełzaczy, bez względu na to czy rozmawiałeś wcześniej z wężem pojawi ci się dialog w którym wydaje alberta, a powinno się to odbyć całkiem inaczej. Do rzeczy, powinno się to dziać w takim porządku: Najpierw gadasz z Drago - tym strażnikiem przy pierwszym pomocie. On jednak o przemytach nic niewie, więc udajesz się do sprawdzonego informatora - Alepha. Ten za symboliczną sumę 100 bryłek podpowie Ci, że z przemytem musi mieć coś wspólnego Wąż. Kierujesz się do niego. Hutnik zgadza się wydać kupca, jednak tylko pod warunkiem, że pozbędziesz się pełzaczy z kopalni. Po zabiciu królowej wracasz do niego, a wtedy on zdradza Ci że przemytnikiem jest Alberto. Następnie udajesz się do niego i odbierasz paczkę z rudą, lub donosisz Ianowi o delikwencie. Zmówię paciorek za to żebyś miał wcześniejszego save'a. Jeśli nie, zostają kody, nowa gra, lub olać przemytników.
--- Koniec cytatu ---
Przed zabiciem królowej niestety nie rozmawiałem z Drago ani z resztą wymienionych w powyższym tekście. Po zabiciu nie mam żadnych dodatkowych dialogów zarówno u "Drago" (nie pamiętam dokładnie imienia) ani u Węża.  Czy przed tymi czynnościami opisanymi w cytacie nie powinienem pogadać z przywódcą przemytników Thangorem (jeszcze nie zdobyłem ich zaufania, nie wyczyściłem ostatniej sali pod wieża mgieł).
2. Druga sprawa. Chodzi mi o to czy będąc wcześniej Najemnikiem a teraz Magnatem mogę przyłączyć się później do każdego innego obozu(fanatycy, przemytnicy)?? Cały czas mam aktywne te zadania więc chyba mogę ale chciałem się upewnić.
3. Zauważyłem wczoraj że w miastach strasznie zaczyna przycinać mi gra. Również w jaskini pod wieżą mgieł nie da się grać. Mam stop klatkę i tyle :/ O co kaman?
4. Jeszcze jedna sprawa ale nie dotycząca już typowo Moda ale całości gry. Czy zręczność ma wpływ na celność z broni 1/2ręcznej. Czasami krew mnie zalewa jak walczę machając lewo/prawo przez prawie min. bo nie mogę trafić potworka :D

Jak narazie to wszystko. To jedyne problemy jakie do tej pory napotkałem i mam nadzieję że ostatnie

Pozdrawiam

momo:

--- Cytuj ---Przed zabiciem królowej niestety nie rozmawiałem z Drago ani z resztą wymienionych w powyższym tekście. Po zabiciu nie mam żadnych dodatkowych dialogów zarówno u "Drago" (nie pamiętam dokładnie imienia) ani u Węża. Czy przed tymi czynnościami opisanymi w cytacie nie powinienem pogadać z przywódcą przemytników Thangorem (jeszcze nie zdobyłem ich zaufania, nie wyczyściłem ostatniej sali pod wieża mgieł).
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli w ogóle nie gadałeś z Thangorem, to znaczy, że nawet tego zadania nie zaczołeś. Jeżeli zabiłeś królową pełzaczy wcześniej to poprostu musisz pogadać na ten temat kolejno z: Thangor (rozpoczęcie zadania) --> możesz zagadać do Ratforda (szkodnika polującego na ścierwojady przy starym obozie) --> Drago (powie nam co prawda, że o przemycie nic nie wie, ale warto zagadać)  --> Aleph (sprzedaje Węża) -->Wąż (dwa dialogi na ten temat) --> Alberto (to do niego skieruje Cię wąż). Od Alberto dostajesz paczkę. Możesz ją zanieść Thangorowi (ukończenie zadania), lub do magów wody (zarabiasz sporo kasy, ale u przemytników nie będziesz zbyt mile widziany.

--- Cytuj ---2. Druga sprawa. Chodzi mi o to czy będąc wcześniej Najemnikiem a teraz Magnatem mogę przyłączyć się później do każdego innego obozu(fanatycy, przemytnicy)?? Cały czas mam aktywne te zadania więc chyba mogę ale chciałem się upewnić.
--- Koniec cytatu ---
Strażnicy koło kopalni, przemytnicy i fanatycy to gildie poboczne, tak jak piraci w NK. Dostajesz tylko zbroję i poprostu jesteś z nimi.

--- Cytuj ---3. Zauważyłem wczoraj że w miastach strasznie zaczyna przycinać mi gra. Również w jaskini pod wieżą mgieł nie da się grać. Mam stop klatkę i tyle :/ O co kaman?
--- Koniec cytatu ---
Nie powiem Ci dokładnie jak to wygląda od technicznego punktu widzenia, ale poprostu w okolicy znajduje się za dużo potworów, NPC'ów i gra (lub komp) nie wydala.

--- Cytuj ---4. Jeszcze jedna sprawa ale nie dotycząca już typowo Moda ale całości gry. Czy zręczność ma wpływ na celność z broni 1/2ręcznej. Czasami krew mnie zalewa jak walczę machając lewo/prawo przez prawie min. bo nie mogę trafić potworka :D
--- Koniec cytatu ---
To zależy od tego, jak dobrze potrafisz się tą bronią posługiwać (procenty).

Papik:
Myślałem że to zadanie z przemytem zaczyna się od rozmowy z Gilbertem(wynika to wg. solucji). Mam je w dzienniku zadań, więc myślałem że rozmowa z Drakiem "pociągnie" dalej to zadanie. No ale ok, spróbuje pogadać jeszcze z przywódcą przemytników.

--- Cytuj ---Nie powiem Ci dokładnie jak to wygląda od technicznego punktu widzenia, ale poprostu w okolicy znajduje się za dużo potworów, NPC'ów i gra (lub komp) nie wydala.
--- Koniec cytatu ---
Może wyjaśnie od czego to się zaczęło... Wszystko było ok (zapewniam ze kompa mam dobrego),do momentu gdy próbowałem oczyścić ostatnią komnatę pod wieżą mgieł. Odciągałem po kolei szkielety, i co chwilka oczywiście save. Po wczytaniu gry nagle stop klatka - teleport do obozu przy kopalni trwał chyba z 2 min. W kopalni jak i w pozostałych miastach zaczęły się delikatne przycinki, wróciłem do wieży i jak tylko zacząłem schodzić w dół - znów to samo - "pokaz slajdów".
Sprawdziłem jeszcze jak to wszystko działa przed napisaniem tego posta i problem dalej jest.
Dziwne bo wcześniej przechodziłem gothica chyba z 6 razy i nie miałem takiego problemu.  
Cóż może re-install pomoże

Hm... znalazłem wcześniejszego save'a (zrobiony pod feralną wieżą, zanim zaczynałem czyścić wspominaną komnatę) i co?? wszystko działa poprawnie... No to ja już nie wiem co sie stało... Save się zbugował czy co? strasznie dziwne. Trochę już przeszedłem od tego momentu wiec chyba pozostaje mi męczyć się na zbugowanym save.  Jeszcze jedno pytanie: Czy jest kod na pierścień Korth'a bo wo obecnym stanie się do niego po prostu nie dostane

krzanek:
MAm wielki problem!!!!
przynioslem el'line te rosliny i ona jakby przywolala tego wrednego maga! ja go zabilem a ona ma w opcji dilaogowej tylko KONIEC!!!!!! przez to nie moge zdobyc jej zaufania!!! tworcy moda i inni , pomuzcie!!!!!!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej