Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania

<< < (5/138) > >>

shergar:
Atakowanie podczas snu to normalka ;P Witamy w Kolonii Karnej :D

Wieszanie się podczas dialogów to nie jest wina moda. Kit został zoptymalizowany pod niemieckiego Gothica to nie nasza wina, Gothic tez przez to traci na stabilności.

Jeżeli ma ktoś angielską wersję Gothica to polecam, jest dużo bardziej stabilna z modami.

Aha dość ważna uwaga: gra na marvin mode multipleksuje wystąpienie bugów, wywalania do windy, etc.

Cheatując sami sobie szkodzicie...

Arkhan:
Ja też znalazłem kolejny bug.

Chodzi o obóz ÂŁowców Orków. Podczas rozmowy z dowódcą tejże grupy, rozmowa zostaje przerwana bo obóz atakują orkowie. Wszystko git, tylko że gdy rozwalimy wszystkich orków, biegnie jeszcze jeden, na jakiegoś kolesia z tego obozu, jednak ork atakuje go, nie czyniąc mu żadnej krzywdy, BA, ten koleś wogóle się nie rusza. Kiedy ja go zaatakuję, poczwara rzuca się na mnie, a kiedy mnie zabije, dopiero reszta ÂŁowców rzuca się w wir walki.

Isentor:
Właśnie wykonywałem sobie zadania u pradawnych a dokładniej byłem w ich magicznej krainie i wykonywałem zadanie dla pewnej nimfomanki. Muszę przynieść jej 3 zielska nie mogę znaleźć tylko szczawiu.

Poza tym znów muszę ponarzekać na poziom trudności ludzie przesadzacie, dziewic w stadzie praktycznie nie da sie zabić trzeba je odciągać pojedynczo i ubijać. Poza tym w walkach z większymi istotami zwycięstwo zawsze leży po naszej stronie. Dajmy przykład taki "Pradawny Troll" wystarczy wprowadzać w niego ciosy lewo, prawo a po odebraniu mu tych kilku tysięcy punktów życia padnie ponieważ wiesza się podczas walki nie robi uników tylko chce zadać cios jednak nie udaje mu się to gdy my uderzamy. Podobnie dzieje się w przypadku "Kamiennej Bestii" - smoka. ÂŁadnie stoi i czeka na śmierć jedynym utrudnieniem jest ilość punktów życia przeciwnika. Może trzeba było postawić na AI potworów niż na ich punkty zdrowia ponieważ walka ze stojącym słupem dużych ilości punktów życia jest po prostu nudna.

A propos, ciekawy cmentarz moglibyście mi tylko wytłumaczyć do czego służy fontanna życia. Tekst na nagrobku pt. "Zbiorowa mogiła The Modders, na pohybel suczym synom" po prostu mnie powaliła.

shergar:
No reakcje npców vs monstery czasami jest różna. To też w pewnym stopniu zależy od Gothica (Ulumulu dokładnie), ale zdarza się to rzadko.

Isentor w solucji opisałem gdzie jest szczaw.

Isentor AI nie poprawialiśmy, napisz petycje do Pirań ;P

A jeżeli kamienna bestia nie walczy jak należy to poprawimy w patchu, ale chyba było ok.

W nowych światach jest tak, że czasami monstery nie reagują lub zachowują sie dziwnie, a czasami nawet się nie wczytują. Trzeba wtedy się przespać, lub użyc kryształu czasu i powinno być ok.

Isentor:
A propos po raz drugi błędów, znalazłem chyba coś za co musicie odpokutować. Mianowicie po zabiciu nowych potworów nie zawsze dostajemy expo. W przypadku jakiegoś małego potworka jest mi to obojętne ale co jeśli zabiłem panterę bądź Trolla, to potrafi wkurzyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej