Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
qw12:
Kurcze znow mam problem bo tak. Chcialem dolaczyc do Starego Obozu ale zaczeli sie nawalac wiec zeby przejsc do drugiego rozdzialu postanowilem dolaczyc do Nowego Obozu i tu pojawia sie problem. Zrobilem wszystkie zadania dla Laresa jednak i nadal pisze ze wymagany poziom 5 zeby dolaczyc do Szkodnikow w Nowym Obozie. Podejrzewam ze chodzi o ta liste ktora dostalem od Iana w kopalni po ktora wyslal mnie Diego, lecz ja jej juz nie mam bo oddalem ja wlasnie Diego. Macie jakies pomysly??Nie wiedzialem ze tan bug az tak uprzykszy mi zycie;/
Isentor:
--- Cytat: qw12 ---Podejrzewam ze chodzi o ta liste ktora dostalem od Iana w kopalni po ktora wyslal mnie Diego, lecz ja jej juz nie mam bo oddalem ja wlasnie Diego. Macie jakies pomysly??Nie wiedzialem ze tan bug az tak uprzykszy mi zycie;/
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli oddałeś listę Diego nie będziesz miał już możliwości dołączenia do szkodników. Nawet odebranie jej Diegu nic nie da ponieważ musisz mu wręczyć poprawioną listę na której poprawki nanosi Lares. Jeżeli posiadasz wcześniejszy save, proponuje go wczytać...
qw12:
Dzieki za odpowiedz. Na szczescie mam wczesniejszego save;) Wczytalem no i teraz zobaczymy.
Faust2:
Mam pewien problem. Otóż zainstalowałem Mroczne Tajemnice jak jeszcze nie było patch'ów i sobie grałem. Wszystko było ok, żadnych bugów. Niechcący przeszedłem grę drogą Beliara (wybrałem złą opcje w dialogu z Eli'Ne) i zacząłem grać od nowa. Zainstalowałem Patch.01 i 02.
Podczas grania, po zabiciu Mordraga w SO zauważyłem, że wszyscy ludzie na placu handlarzy wyciągnęli bronie i zaczęli biegać na wszystkie strony krzycząc: ,,wracaj tchórzu!", ,,wracaj do mamusi" itp. Następnie po przejściu Areny Wiecznego Ognia Skrzypek do mnie dołączył i spytał Beziego, czy zabił Kruka, a on powiedział, że tak (podczas poprzedniego grania bez patchów tego pytania nie było, tym bardziej, że nie zabijałem wtedy Kruka). Oczywiście wcale go nie zabiłem . Potem zainstalowałem trzeciego patch'a. Dla pewności kodami dostałem się do Zamku w SO i zobaczyłem... Kaszanę. Wszyscy wszystkich tłukli mieczami i czarami - magowie ognia, magnaci, strażnicy, kobiety magnatów... Wszyscy. Szala zwycięstwa przechylała się na stronę nieśmiertelnych. Kruk był śmiertelny . Najwyraźniej zabili go wcześniej, bo nie było go wśród walczących i trupów. W siedzibie magnatów zastałem martwego Bliznę i chwilę później zaatakował mnie Gomez razem z Arto. Poza zamkiem wszystko było normalnie.
Czy wie ktoś jak to się stało i jak temu zaradzić? Chciałem dołączyć do SO, a teraz to mogę już tylko do Bractwa, bo zabiłem Mordraga (o ile tam nie będą się nawzajem tłuc).
P.S.
Sorry za tak długiego posta i za sprawozdanie z bitwy
shergar:
Faust --> Dzięki tobie już wiem co powoduje ten błąd z atakami :D Wina leży po stronie areny i pewnego nieszczęśliwego triggera...
Niestety bez kolejnego patcha się nie obędzie :D
mam tylko pytanie: czy w ogóle walczyłeś na arenie w SO? Nie tylko z Kirgo, ale także czy obstawiałeś walki i czy sam w nich uczestniczyłeś?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej