Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - dyskusja

<< < (9/32) > >>

Lenosis:
Mam kolejny problem. Xord ogłosił że zostałem przyjęty do obozu Fanatyków. Jednak nie dostałem rzadnej zbroi i nawet w info o bohaterza pisze że nie mam gildi. To bug czy pozniej dostanę gildie i pancerz??

shergar:
To nie bug. To nie jest żadna oficjalna gildia tylko odłam.

Całkiem nowe gildie są dwie:
- strażnicy przed kopalnią;
- Przemytnicy.

Dla pozostałych możesz wykonywać zadania, zdobywać ich przychylność, ale wpis w menu się nie zmieni.

Respev:
Eh, może jestem drobiazgowy, ale denerwują mnie w modzie takie rzeczy jak:
- "KONIEC." - po co tu kropka?
- Głupie komentarze w zdaniach itd zawierające usmieszki (":D"), tutaj przykład:
http://images20.fotosik.pl/167/ebf667eefe224a5e.jpg
IMO, według mnie to dziecinne i źle wygląda. Co by było, gdyby twórcy gry postąpili tak samo? Załóżmy taką sytuację - świątynia ÂŚniącego, Cor Calom przemawia do nas:

--- Cytuj ---Dałeś się wpuścić w maliny xDDDD
--- Koniec cytatu ---

- Literówki, niekiedy brak znaków interpunkcyjnych.
- Opcje dialogowe wychodzą poza ramke przy rozdzielczości 1280x1024 (w oryginalnej wersji tego nie było).
- Niektóre kwestie dziecinne, wręcz nie pasujące do gry.

shergar:
Respev, ale to nie PB robiły tego moda tylko my. Dlatego są smaczki, sporo z nich jest zrozumiała tylko dla ludzi z the modders. Literówek nie dało się uniknąć niestety, bo tekstów jest bardzo dużo (więcej niż w NK).

Opcje dialogowe wychodzą poza ramkę bo zmieniliśmy czcionkę na dużo wyraźniejszą, ale też i grubszą. Ale to problem czysto kosmetyczny bo kiedy wybierzesz dialog i tak na początku rozmowy będzie w całej okazałości.

Dialogi są dostosowane do różnego przekroju użytkowników, mod był robiony z przymrużeniem oka, jak cię to razi to nie graj, po co się męczyć na siłę ;P

Reasumując mod był robiony przez fanów Gothica dla fanów Gothica (zaczynaliśmy rok temu jako totalne newbie).

Poważnie potraktujemy poważny projekt, który być może kiedyś powstanie i jeżeli już to będzie to autorska gra cRPG.

MeGorT:

--- Cytat: shergar ---To nie bug. To nie jest żadna oficjalna gildia tylko odłam.

Całkiem nowe gildie są dwie:
- strażnicy przed kopalnią;
- Przemytnicy.

Dla pozostałych możesz wykonywać zadania, zdobywać ich przychylność, ale wpis w menu się nie zmieni.

--- Koniec cytatu ---

Jak to a ÂŁowcy Orków to nie jest oficjalna Gildia? To znaczy że mogę być z Fanatykami ÂŁowcami a przystąpić np. do Przemytników tak?...a właśnie gdzie się znajduję ten Obóz ÂŁowców Orków?

Chciałbym omówić sprawę w Obozie Strażników Przed Kopalnią...Jest wiele szczelin w Palisadzie i łatwo się tam dostać, myślę że nie jest to dobre. Chciałbym również się spytać więźniów za kratami (2 Kopaczy) w tym jeden z imieniem. Będzie jakaś misja związana z nimi? Można do nich się dostać drabiną na góre dachu chaty, albo przez właśnie szczelinę w palisadzie...  

Również chciałbym zagadnąć sprawę jednego zabitego kopacza, w takim zakątku leży on martwy...będzie w grze coś z nim związane?...aha jaki efekt daje jego zupa?.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej