Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zjawiska Niewyjaśnione

<< < (6/13) > >>

Byakugan:
Dokładnie Lordzie Sado, a mozesz napisać na priv/PW jak praktykowałeś psychokineze, bo też chciałbym spróbować...interesuję się tym, bo to ciekawe :)
Hydrokineza, to dokładnie użycie telekinezy do powielenia cząsteczek zawartych w wodzie.
Czyli do hydrokinezy potrzebna jest woda, nawet kropelka :P A co to jest te OOBE ???

Serail:
Proponuję wejść http://paranormalne.pl Jest to najlepszy vortal o rzeczach paranormalnych

A z tego co wiem, to OOBE to wyjście z ciała i swobodne chodzenie gdzie się chce.

Kozłow:
Uwielbiam takie wiecznie żywe tematy - niezależnie czy ktoś zmiażdży w końcu coś argumentami, to i tak będą ludzie, dalej w coś wierzący.

Człowiek poznaje świat i wszystko za pomocą zmysłów i przetwarza to umyslem.
Zacznijmy więc od rzeczy, które wpływają na człowieka i zaprzeczają istnieniu zjawisk paranormalnych.

- Na świecie jest mnóstwo środków halucynogennych, które zaburzają nasze zdolności poprawnego patrzenia na świat. Zwykły opar benzyny może nam wyświetlić czort wie jakie wizje.
- Coś wpadło na oko - mi się coś nawet ostatnio stało z okiem, ze miałem ciągle jakby mgłę na nim. Czasem mogło to wyglądać jak duch.
- Odblask słońca - światło potrafi rózne rzeczy nam pokazywać :)
- Promieniowanie - tez zaburza nasze czynności zmysłowe i myślowe ;) A każde ciało ma w sobie promieniowanie.
- Ludzki mózg - nasze oczy widzą odwrotnie, to mózg przetwarza. Mózg czasem się męczy i może wtedy nasza czynność myślowa byc zaburzona. A przecież same sny - kiedy mózg próbuje sobie uporządkować marzenia i lęki - wyświetlają sie nam wtedy obrazy niewiadomo jakie.
- Psychika ludzka - czloweik naogląda się horrorów, a jako, że film i muzyka to bardzo silne środki oddziaływania, to zaczyna mieć zwidy itd. itp.

Horoskopy - nie da się przewidzieć przyszłości, bo ona nie istnieje. Istnieje tylko ten moment, który jest teraz - teraźniejszość.

UFO - hmm wierzę w życie pozaziemskie (na Marsie znaleziono wodę, w meteorytach znajdywano bakterie), ale nie wierzę w ufoludki w skafandrach.

Hydrokineza - to raczej chyba zagadnienie naukowe, chociaż nie wiem co to jest dokładnie :P Ale przecież nauka całkowicie wykluczała w średniowieczu, że człowiek może latać, a kilkaset lat później - proszę :)

Telekineza - eee raczej nie da się zrobić ruchu bez uzycia siły. A myśl siłą nie jest (z fizycznego punktu widzenia)

OOBE - hmm zależy czy ktoś wierzy w duszę czy nie. Jeśli tak - to może być to mozliwe, ale z samą duszą jest tak, jak powiedział Marks: "Bezcielesna substancja jest wręcz taką samą sprzecznością jak bezcielesne ciało". A jak myśl, która jest tylko w mózgu może wyjść poza ciało? Chyba samym mózgiem trzeba by było wychodzić z ciała.

Duchy, Demony - to są pozostałości po przesądnym ludzie średniowiecza. Sam Kościół straszył wtedy demonami, diabłami itd. Ta cała psychoza strachu przeszła i na nas - aczkolwiek w nieco zmienionej formie.

Tiw:

--- Cytuj --- Co do duchów...wierzę w nie, jednak wiele fotografii duchów, są bardzo fatalnym fotomontażem, jednak niektóre są bardzo prawdopodobne (duchy w obozie koncetracyjnym są prześwietlone( widać co jest za nimi) co jest bardzo trudne, wręcz niemożliwe w fotomontażu.
--- Koniec cytatu ---

Obrazek

A to co? Marlon Brando zstąpił z niebios? Nie to moja "praca" wykonana w ok. 2 min. (wliczając szukanie rendera ;P).

Rysownik:
Trójkąt Bermudzki to tylko zwyczajowa nazwa. Gdyby nanieść na mapę miejsca, w których utracono kontakt, to pokazałby się nam trapezoid, więc nie straszcie mnie tu mapką, na którą ktoś (wiesz, kto to jest, że pokazujesz jego mapkę i na jej podstawie  twierdzisz, że się mylę?) naniósł trzy przerywane linie. A co do piramidy to czemu twierdzisz, że Egipcjanie nie mogli mieć forem, w których nie mogli wlewać cementu? Jak by co to wtedy BYÂŁ prymitywny cement.
<:3~~

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej