Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Zjawiska Niewyjaśnione
Rysownik:
Mohahahaha! Hunted noobs! Noobs!
A tak na poważnie: widziałem wiele programów dot. duchów. Nie da się zaprzeczyć, że mieli profesjonalny sprzęt. Wykrywacz pola elektromagnetycznego itp. Wg są to dusze potępione w czyśccu (te proszą o pomoc) lub w piekle (te się na nas mszczą, bo widzą jak jest nam dobrze). Ale magia, hydrokineza, UFO... nie rozśmieszajcie mnie. Oczywiście wierzę w to, że jest znikome prawdopodobieństwo dematerializacji i rematerializacji na Marsie, ponieważ wg zasady nieoznaczoności Heisenberga każde zdarzenie ma swoje prawdopodobieństwo (tzn. >0) ale nie przesadzajmy. Piramida Cheopsa doskonała? Nie. Jest teoria, że starożytni Egipcjanie znali metodę odlewną, dzięki czemu mogli dokładniej ze swoją religią budować piramidy.
P.S. Walentin, określ dokładnie o co ci chodzi.
Eregrin:
Jesli o mnie chodzi, to wierzę oczywiście w takie zjawiska. Ale nie we wszystkie. Np.
Od razu mówię, że NIKOGO nie chce tutaj urazi.
Choroskop - jest to taka głupota, że wprost nie wiem, jakim to trzeba byc naiwnym, by móc w to coś wierzyc.
Dowód: Jest 12 znaków zodiaka, jest 12 miechów w roku. Kazdy zodiak mówi co innego. Więc 12 "rodzajów" ludzi, bedzie miało takie zdarzenie... lol Moje życie, zalezy ode mnie i to właśnie ja, mam na nie największy wpływ i nic tego nie zmieni. To, co mnie spotka, to już decyduje Bóg, lecz ja też mam na to wpływ. Tarot anielski - To nie jest anielskie! Co mam wierzyc, że aniołek decyduje o moim życiu? Owszem, wierzę w Anioła Stróża i inne, ale nie popadajmy w paranoję! Prawdopodob ieństwo, że to bzdura, wynosi 99%
Wróżby - Wróżki, to zwykłe biedaczki, które zbierają w ten sposób na życie. Zamiast się uczyc, to te układaja pasjansa xD. Widzą coś w kartach?! Ja też w nich coś widzę - np. waleta albo damę. Ale bez przesady. to samo się tyczy jakiś tam "rytułałów" na rękach itd. ÂŻal poprostu. A eszczę, jak słyszę, że wróżki mają dary od Boga, to normalnie mnie bierze. W katolicyźmie, zakazane jest wierzenie we wróżby. Jak Bóg, chciałby mi coś przekaza, to na pewno zrobil by to w jakis inny sposob. 99% szansy na to, że to bujda.
Jeśli chodzi o inne rzeczy, jak np. Trójkąt Bermudzki, to jest to takie dziwne, ze sam nie wiem, co mam o tym sądzic. wiele statków, samoloty, poprostu ginęły tam bez śladu. To juz jest pewien dowód, na istnienie czegoś, o czym jeszcze nie wiemy. na to, że to bujda - 10%
Rysownik:
Trójkąt Bermudzki... Widzę, że wiele osób ma wątpliwości. Wszystko da się wyjaśnić, nie angażując w to kosmitów, magii czy terrorystów. Tak naprawdę T.B. to czworokąt, a na dodatek ciągle się przesuwa. Dlatego wg mnie to mit. Nie chce mi się podawać wszystkich wyjaśnień, więc jak ktoś się ze mną nie zgadza i poda mi jakiś argument to na niego odpowiem.
Byakugan:
Rysownik - zapraszam na matematykę (geometrie) gdyż każdy wie, że trójkąt to nie to samo co czworokąt :P Metoda odlewna? Nie żartuj, przecież są widoczne kamienie (kształt cegły), więc po hu* za przeproszeniem, odlewać wypusty na skałach?
Wracajac do trójkąta - teorii jest wiele, m.in moja o grawitacji. Co do duchów...wierzę w nie, jednak wiele fotografii duchów, są bardzo fatalnym fotomontażem, jednak niektóre są bardzo prawdopodobne (duchy w obozie koncetracyjnym są prześwietlone( widać co jest za nimi) co jest bardzo trudne, wręcz niemożliwe w fotomontażu. Magia istnieje, lecz ci co ją znają nie chcą jej pokazać, choć np. lewitacja zaliczana jest do psychokinezy.
"Choroskopy" (samo H ;P) - nie wierze w nie, bo nikt nie może mi powiedzieć co jutro zrobię jak sam tergo nie wiem :P Wróżby tak samo.
Sado:
--- Cytuj ---Tak naprawdę T.B. to czworokąt, a na dodatek ciągle się przesuwa
--- Koniec cytatu ---
Wiesz chociaż człowieku co piszesz?
Chyba nie.
Co do zjawisk paranormalnych:
UFO - podchodze z dystansem. Wierzę, ze istnieją inne żywe istoty w jakimś tak układzie słonecznym ,ale wątpię, by były bardziej rozwinięte od nas.
Telekineza, telepatia, OOBE - wierzę, próbowałem praktykować.
Horoskopy - Ke? Może namiastka prawdy jakaś małą jest, ale bardzo wątpliwe.
Hydrokineza? ÂŻe niby jak? Stworzenie pierwiastków z niczego? ;/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej