Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (20/181) > >>

Arkhan:

--- Cytuj --- Jak czytam twoją wypowiedź, to można by pomyśleć że ślub bierze się tylko po to żeby legalnie uprawiać seks.
--- Koniec cytatu ---

Heh   . Moim jedynym celem było pokazanie oblicze seksu przed ślubem względem Kościoła Katolickiego.

--- Cytuj ---Nie od teraz wiadomo, że młodzi ludzie dąża do tego aby przeżyć swój pierwszy raz.
--- Koniec cytatu ---

Człowieku, a zastanowiłeś sie kiedykolwiek nad konsekwencjami ?

--- Cytuj ---Wszystko spowodowane jest młodością i hormonami, których nie sposób zmienić.
--- Koniec cytatu ---

I to jest błędne myślenie, bo Sex to nie jest tylko burza hormonów i zapędy młodzieńcze. Jeżeli dane mi było podsumować "hormony i młodość"w sprawie sexu  to bym to nazwał nieodpowiedzialnością i gówniarstwem, brakiem myślenia w przyszłość (konsekwencje)  tylko po to aby przeżyć swój 1 raz dla zabawy. To nie jest sex, to nie jest miłość. To dobra przygoda.

Khaleb:

--- Cytat: Arkhan ---Heh   . Moim jedynym celem było pokazanie oblicze seksu przed ślubem względem Kościoła Katolickiego.
Człowieku, a zastanowiłeś sie kiedykolwiek nad konsekwencjami ?
I to jest błędne myślenie, bo Sex to nie jest tylko burza hormonów i zapędy młodzieńcze. Jeżeli dane mi było podsumować "hormony i młodość"w sprawie sexu  to bym to nazwał nieodpowiedzialnością i gówniarstwem, brakiem myślenia w przyszłość (konsekwencje)  tylko po to aby przeżyć swój 1 raz dla zabawy. To nie jest sex, to nie jest miłość. To dobra przygoda.

--- Koniec cytatu ---

Hmm coś w tym jest o czym napisałeś ale nie do końca. Przecież do chloery, nie można pisać, że jest to brak odpowiedzialności, gówniarstwo itp. Nie znam osoby z mojego bliższego otoczenia,  która przeżyła swój pierwszy raz "dla zabawy". Zaliczasz wszystkich młodych ludzi na takich, który po raz pierszwszy uprawiają seks dla zabawy.Przynajmniej można tak wywnioskować...

Arkhan:

--- Cytuj ---Przecież do chloery, nie można pisać, że jest to brak odpowiedzialności, gówniarstwo itp.
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście że można, a nawet to jest wskazane. Sex dla zabawy jest gówniarstwem. Jesteś mi w stanie odpowiedzieć, ile młodych ludzi uprawia sex po raz pierwszy dla zabawy/przygody/namiętnej chwili? Pęczki.
P.S Nie odbiegajmy od głównego założenia tematu.

Hmmm... Kolejne posty, które nie będą dotyczyły danego tematy, pofruną z hukiem na śmietnik. Oczywiste chyba jest, że autorzy otrzymają również nagrody   /// Reinmar

Gałązka:
Ja nie wierzę w szczęście, powodzenie i przypadek. Wierzę, że Bóg mną kieruje i że nie ma czegoś takiego jak los. Szlag mnie trafia gdy ludzie mówią np.
"-czemu pani zawdzięcza swój sukces?
-Przede wszystkim szczęściu"
Denerwuje mnie też, gdy ludzie szukają kruczków w Piśmie świętym, aby udowodnić rzekome "nieistnienie Boga". Jestem lektorem, czytam praktycznie 3-4 razy tygodniowo, i znam całkiem dobrze Pismo święte. Nie ma nic gorszego niż to, co robią Jehowi, aby naciągnąć pismo do swych własnych celów:
Znacie ten cytat z biblii, na krzyżu Jezus do "dobrego łotra":
"Zaprawdę powiadam ci, dziś będziesz za mną w raju"
Natomiast Jehowi nie wierzą w teraźniejszość raju, więc przestawili przecinek:
"Zaprawdę powiadam ci dziś, będziesz ze mną w raju"

Rajca:
A to suka parszywa. K**a, wyklnąć ją z koscioła, apostatka podła. Jak ona śmie twierdzić, że spotkalo ją szczęście. To musiał Bóg wielkim placem wpłynąć na to co się działo.
Katolik, a nie wie, że Bóg dał wolną wolę i od tako sobie nie ustawia każdemu życia, no chyba, że jesteś kalwinistą i wierzysz w predestynację.
O ciemnogrodzie...

--- Cytuj ---Nie ma nic gorszego niż to, co robią Jehowi, aby naciągnąć pismo do swych własnych celów:
--- Koniec cytatu ---

Spalić, spalić!
Podła żydojehowomasoneria dąży do unicestwienia kościoła. Benedykcie jesteś w nebezpieczeństwie!

Co nie zmienia faktu, że jehowych nietoleruję(a tak).

acha i nie ma nic gorszego, od pseudokatolików, którzy słabiej znaja swoje własne pisma niż nawet ateiści.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej