Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Serail:
--- Cytat: Pabloo w 20 Lipiec 2009, 19:33:29 ---Chodziło mi o to żeby nie było jakiś zamieszań typu żeby nie obrażali innych wierzeń itp.
--- Koniec cytatu ---
Czyli kiedy, np. kapłani katoliccy obrażają satanistów, rozpowszechniają mylne informacje nt. teg oruchu, to nie jest zamieszanie? Ale powstanie i działalność jakiegoś Kościoła to już zamieszanie. Ciekawa teoria.
Canis:
--- Cytat: Serail w 20 Lipiec 2009, 21:32:40 ---Czyli kiedy, np. kapłani katoliccy obrażają satanistów, rozpowszechniają mylne informacje nt. teg oruchu, to nie jest zamieszanie? Ale powstanie i działalność jakiegoś Kościoła to już zamieszanie. Ciekawa teoria.
--- Koniec cytatu ---
A czy inni kapłani, nie tylko katoliccy innych wierzeń nie obrażają? Czy ty jako ateista kapłanów katolickich nie obrażasz? Czy rabini z katolickimi księżmi konfliktu nie mieli, że to waśnie ciekawe miedzy tymi Kościołami nadal są...
Tyś jak oni człowiekiem i myślisz, że bezsprzecznie ty masz rację... Więc ani ty lepszy od nich, ani oni od ciebie.
Człowiek trochę głupią istotą jest, bo tego czego nie zna, a i zbyt otwarty na to nie jest, to tego unika, albo próbuje to obrzydzić w swoich i cudzych oczach... ÂŻadna wiara nie jest zbyt postępowa... znaczy postępu nie chce... chodź bać się tego nie powinna.
Mantos:
--- Cytat: Serail w 20 Lipiec 2009, 21:32:40 ---Czyli kiedy, np. kapłani katoliccy obrażają satanistów, rozpowszechniają mylne informacje nt. teg oruchu, to nie jest zamieszanie? Ale powstanie i działalność jakiegoś Kościoła to już zamieszanie. Ciekawa teoria.
--- Koniec cytatu ---
O.o Co ty z tymi satanistami, otóż wyobraź sobie że są sataniści którzy oddają pokłon szatanowi, a nie tylko i wyłącznie tacy którzy uważają szatana za symbol ich filozofii ;]
Serail:
--- Cytat: Mantos w 20 Lipiec 2009, 22:09:29 ---O.o Co ty z tymi satanistami, otóż wyobraź sobie że są sataniści którzy oddają pokłon szatanowi, a nie tylko i wyłącznie tacy którzy uważają szatana za symbol ich filozofii ;]
--- Koniec cytatu ---
Doskonale o tym wiem. Ale to są, proszę ja ciebie, pseudo sataniści, których przycągnęła nazwa "z szatanem w tle"... Mości Mateuszu.
Reiss:
Polecam. Dobry filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=cjXEiSzOeRs&feature=PlayList&p=33A1A5997019D1F7&index=0
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej