Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (156/181) > >>

Serail:

--- Cytuj ---Ciekaw jestem skąd u ciebie takie przekonanie?
--- Koniec cytatu ---
Ludzie wierzą w różne rzeczy. Bodajże w Anglii powstał kilka lat temu kościół Rycerzy Jedi, dlaczego więc Sirius nie mógłby wymyslić teorii o tym, że bóg jest istotą, która się nami nie interesuje, a ja o tym, że bóg jest czymś, nad czym mamy całkowitą kontrolę. Swoją drogą w satanizmie popularne jest takie postrzeganie boga. Człowiek jako bóg sam sobie. Każdy może wierzyć w co chce, a i tak "The truth is out there".

Pabloo:

--- Cytat: Serail w 20 Lipiec 2009, 17:13:37 ---Ludzie wierzą w różne rzeczy. Bodajże w Anglii powstał kilka lat temu kościół Rycerzy Jedi
--- Koniec cytatu ---
Wiem o tym i uważam to za dużą przesadę.Ale to nie znaczy że nie będę tego tolerował ,niech sobie istnieje tylko żeby nie robili jakiś zamieszań wśród wiary.

Serail chciałem się tylko dowiedzieć czemu tak myślisz;] i poznałem odpowiedź.

Serail:

--- Cytat: Pabloo w 20 Lipiec 2009, 17:33:16 ---Wiem o tym i uważam to za dużą przesadę.Ale to nie znaczy że nie będę tego tolerował ,niech sobie istnieje tylko żeby nie robili jakiś zamieszań wśród wiary.

Serail chciałem się tylko dowiedzieć czemu tak myślisz;] i poznałem odpowiedź.

--- Koniec cytatu ---
Zamieszania wśród wiary? Co to znaczy?
Cieszę się, że moja odpowiedź cię satysfakcnonuje. ;]

Kozłow:

--- Cytuj ---Wiem o tym i uważam to za dużą przesadę.Ale to nie znaczy że nie będę tego tolerował ,niech sobie istnieje tylko żeby nie robili jakiś zamieszań wśród wiary.
--- Koniec cytatu ---
O nie, DUÂŻÂĄ przesadą to jest KK, panie Pabloo. Rycerze Jedi są jedynie nieszkodliwym wariactwem. Każda większa religia to tak naprawdę taka sama sekta jak Jehowi czy Rycerze Jedi. Z tym, że mają więcej członków.

A zamieszania wśród wiary to zapewne naruszanie pozycji KK. Ale niech pan Pabloo się sam wypowie.

Pabloo:

--- Cytat: Serail w 20 Lipiec 2009, 18:07:34 ---Zamieszania wśród wiary? Co to znaczy?
--- Koniec cytatu ---
Chodziło mi o to żeby nie było jakiś zamieszań typu żeby nie obrażali innych wierzeń itp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej