Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (148/181) > >>

Kozłow:

--- Cytuj ---Chyba twojej bo jej nie umyłeś!.Cały czas słyszę od Ateistów że boje się śmierci aż mnie to zaczyna wkurzać nie cza było odchodzić od danej wiary!.
--- Koniec cytatu ---
Od kilku ateistów tutaj usłyszałeś, ze w ogóle się śmierci nie boją.

--- Cytuj ---Przeczytaj posty wyżej co ja i inni pisali!
--- Koniec cytatu ---
Ale ja chcę od Ciebie to usłyszeć, dokładnie skatalogowane (zrób to dla mnie, cytat z Pisma ÂŚw. też przytaczałem Ci dwa razy)

--- Cytuj ---Hahaha Buddyzm to nie filozofia tylko wiara.
--- Koniec cytatu ---
Same poglądy Buddy - w życiu. Właśnie wykazałeś swoją ignorancję.

Aha - mógłbyś odnieść się jakoś do tych fragmentów Pisma ÂŚw, co wyżej dawałem, co może tkwię w błędzie i tego nie widzę.

Pabloo:

--- Cytat: Komuchnista w 16 Lipiec 2009, 12:39:28 ---Od kilku ateistów tutaj usłyszałeś, ze w ogóle się śmierci nie boją.
--- Koniec cytatu ---
Na forum to sobie mogą pisać a tak naprawdę się boją.

--- Cytat: Komuchnista w 16 Lipiec 2009, 12:39:28 ---Aha - mógłbyś odnieść się jakoś do tych fragmentów Pisma ÂŚw, co wyżej dawałem, co może tkwię w błędzie i tego nie widzę.
--- Koniec cytatu ---
Napisz jeszcze raz.

--- Cytat: Durczoq w 16 Lipiec 2009, 12:34:20 ---Proglanku, taki z ciebie katolik, jak ze mnie wokalista Nirvany
--- Koniec cytatu ---
Ze mnie jest praktykujący Katolik!.A tobie od tych filozofii Ateistycznych w głowie się już pierdoli.

--- Cytat: Durczoq w 16 Lipiec 2009, 12:34:20 ---Kozłowku, ale dlaczego "dobry" katolik ma w ogóle dopuszczać myśl, że trafi do piekła?
--- Koniec cytatu ---
Właśnie chciałbym się dowiedzieć?

Sado:

--- Cytuj ---Ze mnie jest praktykujący katolik!.A tobie od tych filozofii Ateistycznych w głowie się już pierdoli.
--- Koniec cytatu ---

Ale ja nie jestem ateistą...

Kozłow:
Przytaczam:

--- Cytuj ---"Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym macie się przyodziać" (Mt 6, 25)
--- Koniec cytatu ---
Podstawowe potrzeby fizjologiczne są zbytnimi troskami wg Jezusa.

I dalej:

--- Cytuj ---"Nie troszczcie się więc zbytnio i nie mówcie: co będziemy jeść? co będziemy pić? czym będziemy się przyodziewać? Bo o to wszystko poganie zabiegają. Przecież Ojciec wasz niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie. Starajcie się naprzód o królestwo i o Jego sprawiedliwość, a to wszystko będzie wam dodane." (Mt, 6, 31-33)
--- Koniec cytatu ---

Wot i czemu najwięcej wierzących jest śród ludzi biednych? Czemu nie "dodane" jest im to, czego potrzebują, skoro tak gorliwie "starają się o królestwo i Jego sprawiedliwość?"

------------------

--- Cytuj ---Na forum to sobie mogą pisać a tak naprawdę się boją.
--- Koniec cytatu ---
Sory, znów zapomniałem, że katolicy mają dar czytania w myślach ateistów.

--- Cytuj ---Właśnie chciałbym się dowiedzieć?
--- Koniec cytatu ---
Boże mój... Nie widziałeś, że to było po 1 - w ironii, a po drugie - czy brak bojaźni przed grzechem aby nie jest oznaką pierwszego grzechu głównego - pychy?

pokemon:
Ale ja chcę się od ciebie dowiedzieć, dlaczego twierdzisz, iż jest śmieszny.

Pabloo, weź przestań kazać samemu sobie znaleźć odpowiedz na swoje pytanie, jak my pytamy ciebie. Komuchnista chce dowodów, daj mu je, ja chce odpowiedzi na pytanie, daj mi ją, a nie 'znajdź se'.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej