Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (14/181) > >>

Isentor:
Je?li kto? zna angielski a nie jest pewny swoich przekona? oraz wierze? religijnych mo?e sobie wype?ni? ten test odpowie on do jakiej religii pasujesz najbardziej. Oczywi?cie nie karze wam zamieszcza? tu wyników.

Dam wam mój wynik by pokaza? ?e to nic strassznego. Szczerze mówi?c troch? ten test niedok?adny.
[img]http://img206.imageshack.us/img206/5392/quiz3bt.png\" border=\"0\" alt=\"\" /]

Insiderth:
JA nie znam anglika. Ale w pe?ni wierze w boga. Nie mia?em ?adenj okazji aby si? o tym przekona? ale jestem w 100% pewien ?e wierze.

Arkhan:
Jestem katolikiem, czynnie angazuje sie w sprawy kosciola, co tydzien daje na tacke [widac efekty, witraze], nie przeszkadzaja mi inne wiary, toleruje ateistow i innych ludzi, Mohery mi nie przeszkadzaja, niech robia co chca :) Kto zlo mi wyrzadza lub innym, modle sie za niego aby sie nawrocil, nie moze na wiare ale wlasciwa droge :) Wszak jestem tylko czlowiekiem i czesto popelniam wykroczenia przeciw dekalogu ale ktoz ich nie popelnia? :)

Z wyrazami szacunku... ;]

rdr.:
Có?, ciesz? si?, ?e du?o osób si? tu wypowiada, ciesz? si? tak?e, ?e na forum jest dosy? du?o katolików, jednak?e nale?y broni? swoich pogl?dów, gdy? nie wierz?cy zwykle interpretuje cudy boskie jako zwyk?y przypadek.  

DeadFish:
Może nie mam tak jak to określił IsentoR tak "psychopatycznych" poglądów, jednak również uważam, że wszelkie religie to sterta bzdur, a cała ta wiara wzięła się z czegoś takiego: był jaskiniowiec, zobaczył tęcze. Jako że nie potrafił sobie tego wytłumaczyć, wymyślił sobie boga. Później złamał sobie noge, to pomyślał że jak sie pomodli to mu rana sie zagoi. Rana sie zagoiła, lecz nie ze względu na boga, tylko po prostu sie zagoiła.
Wtedy pomyślał że bóg to zrobił...

to taka mała historyjka, nie mówie oczywiście że takie coś sie zdarzyło, jednak bardzo prawdopodobne jest, że przez takie coś wiara powstała.

Ja jestem ateistą i dobrze mi z tym...nie musze nic robić, spokojnie moge zgodzić się z moimi poglądami, a korzyści z chrześcijańskich świąt również obchodzę, więc po co mam wierzyć?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej