Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Oktawian August:
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 16:57:24 ---To czemu pani na religii o tym mówiła?
--- Koniec cytatu ---
Panie od Religi może głupoty gadać a tak naprawdę nikt nie wie ze śmiertelników jak jest sądzony po śmierci
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 16:57:24 ---O_O Chyba tą biblię to bóg gdzieś na śmietnisku znalazł O_O
--- Koniec cytatu ---
Biblia składa się z Starego i Nowego Testamentu.Stary Testament wzięto z Judaizmu a Nowy opisują Uczniowie Jezusa zwani Apostołami jak Jezus żył itd.A i Bóg nie napisał Biblii tylko ÂŻydzi którzy opisują Boga i jego lud wybrany(ÂŻydów).
Gromak:
--- Cytat: Proglan w 02 Lipiec 2009, 17:08:55 ---Panie od Religi może głupoty gadać a tak naprawdę nikt nie wie ze śmiertelników jak jest sądzony po śmierci
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę?
--- Cytat: Proglan w 02 Lipiec 2009, 17:08:55 ---Nie wiem i jest to bzdura.Jak znajdziesz się po tamtej stronie będą Ci wypominane wszystkie złe rzeczy ,które robiłeś np zabiłeś człowieka itd i też te dobre rzeczy co robiłeś.
--- Koniec cytatu ---
No to niezły jesteś O_O
Zacznę wierzyć kiedy Bóg przestanie się zachowywać jak ostatni dałn i zejdzie z nieba na Ziemię aby udowodnić swoje istnienie O_O
Oktawian August:
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 17:12:58 ---Naprawdę?
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś mi mówiła że będzie koniec świata w 2005 i co było nie.
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 17:12:58 ---No to niezły jesteś O_O
--- Koniec cytatu ---
To samo muszę powiedzieć o tobie.
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 17:12:58 ---Zacznę wierzyć kiedy Bóg przestanie się zachowywać jak ostatni dałn i zejdzie z nieba na Ziemię aby udowodnić swoje istnienie O_O
--- Koniec cytatu ---
Ty Boga się nie boisz!.Proszę mi tu nie obrażać Boga!!
W Piśmie ÂŚwiętym jest napisane! i jak to zrozumiesz będziesz miał odpowiedz:
Błogosławieni ,którzy nie widzieli a w niego wierzą
Czyli:
Nie musi się objawiać ludziom żeby w niego zaczęli wierzyć bo są osoby ,którzy w niego wierzą choć go nie widzieli.
Gromak:
--- Cytat: Proglan w 02 Lipiec 2009, 17:26:55 ---Nie musi schodzić na ziemi żeby w niego zaczęli wierzyć bo są osoby ,którzy w niego wierzą w choć go nie widzieli.
--- Koniec cytatu ---
Ale ja nie jestem jedną z nich O_O Może to nie będzie zbyt dobry przykład, ale wyobraź sobie że chcesz mi coś sprzedać, i dajesz mi to, a ja mówię ze zapłacę jutro. Albo mogę zapłacić albo nie, coś podobne do wiary O_O
Oktawian August:
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 17:30:38 ---Ale ja nie jestem jedną z nich O_O
--- Koniec cytatu ---
Nikt cie nie zmusza żebyś w Boga wierzył?.Uważasz że jak nie zobaczysz Boga to w niego nie uwierzysz to twoja sprawa.Ja Boga nie widziałem a w niego wierze tak jak inni wierzący.
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 17:30:38 ---Może to nie będzie zbyt dobry przykład, ale wyobraź sobie że chcesz mi coś sprzedać, i dajesz mi to, a ja mówię ze zapłacę jutro. Albo mogę zapłacić albo nie, coś podobne do wiary O_O
--- Koniec cytatu ---
Muszę Ci napisać że to nie jest dobry przykład.Równasz Religie z handlem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej