Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Serail:
--- Cytuj ---A wielebny rider?
--- Koniec cytatu ---
Miałem na mysli kogoś, z kim bedziemy mogli se pogadać... Ktoś taki, jak ksiądz z plebanii, ale userów takich tu nie mamy. ;/
Oktawian August:
--- Cytat: Mantos w 17 Czerwiec 2009, 12:42:38 ---Od żydów. Przecież na początku chrześcijanie stosowali się do prawa mojżeszowego. Ty się ciesz że już tak nie ma bo byś pół kutasa nie miał ;/
--- Koniec cytatu ---
Nie obcinali kutasy tylko wykonywali rytuał "obrzezanie" który miał na celu wyciąć napletek.A jak ktoś nie wie co to napletek niech poszuka na internecie a na pewno znajdzie.To było tylko u ÂŻydów i chyba u Muzułmanów(ale nie jestem pewny) a w Chrześcijaństwie tego nie było.
--- Cytat: Canis w 01 Lipiec 2009, 15:29:46 ---to pognajcie do kościoła, tam nie musicie dać na tace, chodź wiem, że ksiądz wówczas będzie na was krzywo patrzał...
--- Koniec cytatu ---
Nie bedzie krzywo patrzał bo danie na tace nie jest obowiązkowe to jest ofiara dla Boga a jak ktoś nie ma i nie da to nic się nie stanie tak samo jak ktoś ma a nie da ,ale to już by było nie fer bo danie na tece to idzie w kościół żeby go remontować itd choć księża też biorą z tacy.
--- Cytat: O Kołow O w 02 Kwiecień 2009, 22:48:58 ---Modlitwa nie jest śmieszna. Jest.. żałosna.
--- Koniec cytatu ---
ÂŻałosna jest dla osób ,którzy nie wiedzą co to modlitwa.Ci co wierzą to wiedzą co to modlitwa a Ci co nie wierzą nie mają pojęcia.
--- Cytat: O Kołow O w 02 Kwiecień 2009, 22:48:58 ---ostrzegający nas - ateistów - że pójdziemy do piekła na wieczne potępienie.
--- Koniec cytatu ---
Nikt poza Bogiem nie ma prawa sądzić człowieka gdzie pójdzie po śmierci nawet jak jest ateistą,satanistą itp
--- Cytat: Grimm w 31 Marzec 2009, 11:35:03 ---To powiedz mi kto stworzył boga. He?
--- Koniec cytatu ---
Bóg cały czas istniał
--- Cytat: Elrond w 31 Marzec 2009, 19:32:27 ---Jeśli bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo, to my również powinniśmy być idealni. Nieprawdaż?
--- Koniec cytatu ---
Bóg wie wszystko.Stworzył człowieka na swoje podobieństwo ,ale nie dał mu wszystkich umiejętności których sam posiada ,ale za to dał mu wolną wole i teraz człowiek sam decyduje co ma robić itd.
Gromak:
--- Cytat: Proglan w 02 Lipiec 2009, 16:04:51 ---Bóg wie wszystko.Stworzył człowieka na swoje podobieństwo ,ale nie dał mu wszystkich umiejętności których sam posiada ,ale za to dał mu wolną wole i teraz człowiek sam decyduje co ma robić itd.
--- Koniec cytatu ---
To skąd w ogóle gadka, że wszystkie losy człowieka są zapisane w wielkiej księdze? O_O
Oktawian August:
--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 16:44:06 ---To skąd w ogóle gadka, że wszystkie losy człowieka są zapisane w wielkiej księdze? O_O
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem i jest to bzdura.Jak znajdziesz się po tamtej stronie będą Ci wypominane wszystkie złe rzeczy ,które robiłeś np zabiłeś człowieka itd i też te dobre rzeczy co robiłeś.
Gromak:
--- Cytat: Proglan w 02 Lipiec 2009, 16:54:15 ---Nie wiem i jest to bzdura.
--- Koniec cytatu ---
To czemu pani na religii o tym mówiła? O_O Chyba tą biblię to bóg gdzieś na śmietnisku znalazł O_O
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej