Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (109/181) > >>

Serail:

--- Cytuj ---Nie bedzie krzywo patrzał bo danie na tace nie jest obowiązkowe to jest ofiara dla Boga a jak ktoś nie ma i nie da to nic się nie stanie tak samo jak ktoś ma a nie da ,ale to już by było nie fer bo danie na tece to idzie w kościół żeby go remontować itd choć księża też biorą z tacy.
--- Koniec cytatu ---
No jo, przecież ksiądz musi sobie kupić służbowe BMW czy tam, jak to u mnie miało miejsce dwa nowiusienkie seaty cordoby :D Wszystko oczywiście dla dobra parafii xDD

--- Cytat: Amen w 02 Lipiec 2009, 16:57:24 ---To czemu pani na religii o tym mówiła? O_O Chyba tą biblię to bóg gdzieś na śmietnisku znalazł O_O

--- Koniec cytatu ---
True :D :D :D

--- Cytuj ---Biblia składa się z Starego i Nowego Testamentu.Stary Testament wzięto z Judaizmu a Nowy opisują Uczniowie Jezusa zwani Apostołami jak Jezus żył itd.A i Bóg nie napisał Biblii tylko ÂŻydzi którzy opisują Boga i jego lud wybrany(ÂŻydów).
--- Koniec cytatu ---
Biblię przez wiele lat pisało wielu ludzi, trudno więc stwierdzić autentycznośc opisanych tam zdarzeń.

--- Cytuj ---Zacznę wierzyć kiedy Bóg przestanie się zachowywać jak ostatni dałn i zejdzie z nieba na Ziemię aby udowodnić swoje istnienie O_O
--- Koniec cytatu ---
True :D :D :D

--- Cytuj ---Ty Boga się nie boisz!.Proszę mi tu nie obrażać Boga!!

W Piśmie ÂŚwiętym jest napisane! i jak to zrozumiesz będziesz miał odpowiedz:

Błogosławieni ,którzy nie widzieli a w niego wierzą
--- Koniec cytatu ---
Czyli jestem potępiony, przeklęty, czy co tam jeszcze, bo ja w tego brodziatego pedała nie wierzę. xDD

--- Cytuj ---Muszę Ci napisać że to nie jest dobry przykład.Równasz Religie z handlem.
--- Koniec cytatu ---
Prolgan dobrze prawi, Amenie, jeśli chcesz porównywać z czymkolwiek religię to wyłącznie z przekrętem. ;P

Oktawian August:

--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 18:34:59 ---No jo, przecież ksiądz musi sobie kupić służbowe BMW czy tam, jak to u mnie miało miejsce dwa nowiusienkie seaty cordoby :D Wszystko oczywiście dla dobra parafii xDD
--- Koniec cytatu ---
Księża też biorą z tacy ale większość idzie na kościół.

--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 18:34:59 ---Biblię przez wiele lat pisało wielu ludzi, trudno więc stwierdzić autentycznośc opisanych tam zdarzeń.
--- Koniec cytatu ---
Biblia składa się z Starego i Nowego Testamentu.Stary Testament wzięto z Judaizmu a Nowy opisują Uczniowie Jezusa zwani Apostołami czyli pierwsi Chrześcijanie i opisywali jak Jezus żył itd.Potem była spisywana na rożne języki.

--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 18:34:59 ---Czyli jestem potępiony, przeklęty, czy co tam jeszcze, bo ja w tego brodziatego pedała nie wierzę. xDD
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem mnie nie pytaj ,ale twierdząc że Bóg jest "brodziasty pedał" i w niego nie wierzysz to jesteś jak ty uważasz "potępiony, przeklęty" odpowiedz sobie sam na to pytanie.

--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 18:34:59 ---Prolgan dobrze prawi, Amenie, jeśli chcesz porównywać z czymkolwiek religię to wyłącznie z przekrętem. ;P
--- Koniec cytatu ---
Czym według ciebie jest przekrętem?.Bo dla mnie nie jest przekrętem a samą prawdą.

Serail:

--- Cytuj ---Czym według ciebie jest przekrętem?.Bo dla mnie nie jest przekrętem a samą prawdą.
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze każdy może wierzyć w to co chce. Wolny kraj. Ja nie mam nic przeciwko twojej wierze, a mam nadzieję, że katole nie będa mieli nic przeciwko mojej filozofii.

--- Cytuj ---Nie wiem mnie nie pytaj ,ale twierdząc że Bóg jest "brodziasty pedał" i w niego nie wierzysz to jesteś jak ty uważasz "potępiony, przeklęty" odpowiedz sobie sam na to pytanie.
On wg. mnie nie istnieje. :D
--- Koniec cytatu ---

Beregond:
Proglanie. Doświadczyłeś istnienia tego boga? Rozmawiał z tobą? Dawał wyraźne znaki? Czy po prostu wierzysz, bo zostałeś tak nauczony od małego? Poza tym, kreujesz się na zagorzałego katolika, a pewien temat tu na forum mocno temu zaprzecza...

Link do tematu: http://gothic.gram.pl/forum/index.php/topic,19653.60.html

--- Cytuj ---nie lecę od razu kogoś pobić tylko daje mu ostrzeżenie a jeżeli dalej to nie poskutkuje idę mu wpierdolić.
--- Koniec cytatu ---

Jedno bezowocne ostrzeżenie i od razu wpierdol... A podobno bóg nakazuje się miłować.

Oktawian August:

--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 19:12:01 ---Po pierwsze każdy może wierzyć w to co chce. Wolny kraj. Ja nie mam nic przeciwko twojej wierze, a mam nadzieję, że katole nie będa mieli nic przeciwko mojej filozofii.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli nie masz nic do Chrześcijan to oni do twojej filozofii nic nie będą mieli.

--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 19:12:01 ---On wg. mnie nie istnieje. :D
--- Koniec cytatu ---
Masz takie prawo w to wierzyć.

--- Cytat: Beregond w 02 Lipiec 2009, 19:13:15 ---Proglanie. Doświadczyłeś istnienia tego boga? Rozmawiał z tobą? Dawał wyraźne znaki? Czy po prostu wierzysz, bo zostałeś tak nauczony od małego?
--- Koniec cytatu ---
Nie rozmawiał ze mną ,ale wiem że istnieje bo w niego wierze.Dawał/daje wyraźnie znaki bo nie raz cuda się zdarzały/zdarzają.Jestem od dzieciństwa Katolikiem i zostanę nim do końca życia!.

--- Cytat: Beregond w 02 Lipiec 2009, 19:13:15 ---Jedno bezowocne ostrzeżenie i od razu wpierdol... A podobno bóg nakazuje się miłować.
--- Koniec cytatu ---
Ze mnie doskonały Katolik nie jest ,ale robię to co przeciętny Katolik który wierzy w Boga.Zapominasz o jednym że jak jednemu dasz się przezywać lub pobić to później wszyscy tak będą tobie robić.Nie raz dostałem wpierdol od innych i jak ja im wpierdoliłem to zawsze potem między nami był ok bo potrafiliśmy sobie wybaczyć i jak to nakazuje moja wiara wybaczać cza wrogą wiec wybaczam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej