Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Beregond:
--- Cytuj ---A skąd mamy to wiedzieć? Trza się zapytać Izraelitów sprzed kilku tysięcy lat. Może oni będą wiedzieć?
--- Koniec cytatu ---
Trza się zapytać pierwszego człowieka, który wymyślił boga. :P
--- Cytuj ---Ale ja mam na myśli przez 5 dni w tygodniu: poniżanie przed szkołą (która co prawda duża nie była), wyśmiewanie za wierzenia (w szkole katolickiej przezywali mnie "duchowny z powodu wiary), rozsiewanie plotek z fałszywymi informacjami, wyłączenie z klasy (czyli ja jestem be), robienie ze mnie kozła ofiarnego (czyli jakby coś przeskrobali to moja wina), obgadywanie itd. Byłeś w podobnej sytuacji?
--- Koniec cytatu ---
Bo może miałeś takie fanatyczne podejście do religii jak tu na forum? Albo to ten koleś miał jakiś problem, bo normalni ludzie nie wpierdalają się w czyjeś życie - owszem, można skrytykować czyjeś poglądy, wyznanie i tak dalej (co też my czynimy na forum sobie nawzajem :P), ale nie poniżać kogoś. Chyba, że ten ktoś rzeczywiście przesadza.
Isentor:
--- Cytat: MooN w 31 Marzec 2009, 21:48:54 ---Protestanckie podejście mija się z celem. Bo co mamy tam? Dwa sakramenty, nie ma świątyń, wystarczy wierzyć by dostąpić zaweinia (czyli np "jestem seryjnym mordercom, ale wierzę w Boga i pujdę do Nieba"). No jakieś takie zbyt wygodne to jest.
--- Koniec cytatu ---
Z jednej strony mówisz "bóg kocha wszystkich, nagradza wiernych i nawróconych". Więc taki morderca też może się nawrócić. Ale teraz jest ci to nie po myśli bo przecież od małego jesteś katolicką ofiarą cierpiącą w imię swojego boga, tobie się przecież niebo w pierwszej kolejności należy. Hipokryta z ciebie niemały...
--- Cytat: MooN w 31 Marzec 2009, 21:48:54 ---Ale ja mam na myśli przez 5 dni w tygodniu: poniżanie przed szkołą (która co prawda duża nie była), wyśmiewanie za wierzenia (w szkole katolickiej przezywali mnie "duchowny z powodu wiary), rozsiewanie plotek z fałszywymi informacjami, wyłączenie z klasy (czyli ja jestem be), robienie ze mnie kozła ofiarnego (czyli jakby coś przeskrobali to moja wina), obgadywanie itd. Byłeś w podobnej sytuacji?
Nie rozumiesz. To tak jakbyś próbował rozwiązać zadanie fizyczne nie znając wzorów i nie będąc wogóle w temacie. W skrócie: "O co tu chodzi?".
--- Koniec cytatu ---
Ale że co mamy się za ciebie modlić? No dobrze, boże spraw żeby MooN nie był fujarą. Hydzy <ofiara z kota>.
MooN:
--- Cytuj ---(w szkole katolickiej przezywali mnie "duchowny"
--- Koniec cytatu ---
Chodzi mi tylko o to, że ci wszyscy "Chrześcijanie" uważają ze wielce śmieszne to, że modlę się w kościele.
--- Cytuj ---Bo może miałeś takie fanatyczne podejście do religii jak tu na forum? Albo to ten koleś miał jakiś problem, bo normalni ludzie nie wpierdalają się w czyjeś życie - owszem, można skrytykować czyjeś poglądy, wyznanie i tak dalej (co też my czynimy na forum sobie nawzajem ), ale nie poniżać kogoś. Chyba, że ten ktoś rzeczywiście przesadza.
--- Koniec cytatu ---
No chyba ma. Z tego co wiem jest bogatym i uważanym za świętego przez rodziców prawie-jedynakiem. Wziął sobie za punkt honoru zrobienie ze mnie... Sam nie wiem jak to nazwać. Z resztą nieważne. Dyskusje teologiczne nie? Weźcie coś powytykajcie co do wiary, bo zaczyna być nudno, a tak można sobie pospam... popisać.
Serail:
--- Cytat: MooN w 02 Kwiecień 2009, 22:57:44 ---Jestem zmuszony (nie ukrywam, że z przyjemnościom) opuścić to forum pełne przemądrzałych nastolatków. [...] Proszę również o bana. Papa!
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Ostatnio aktywny: 04 Maj 2009, 19:17:57
--- Koniec cytatu ---
Hmm, no fakt, opuścił nasz wielebny MooN, jednak zmartwychwstał. Radujmy się. ^^
--- Cytuj ---Na pożegananie dodam prośbę, byście nie pisali takich rzeczy o Chrześcijaństwie.
--- Koniec cytatu ---
Ponieważ brakuje racjonalnych argumentów, czy dlatego, że nie wypada? A może bozia będzie zła?
--- Cytuj ---Modlitwa nie jest śmieszna. Jest.. żałosna.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj, mój czerwony przyjacielu się z tobą gdzoić nie mogę. Wg. osób niewierzących modlitwa jest żałosna, bo bezcelowa. Moim zdaniem przypomina ona trochę bełkot obłąkańca, ale dla osób wierzących, które odczuwają wewnętrzną potrzebę "rozmowy z bogiem" to jest zaszczyt. A że o gustach się nie dyskutuje, więc... Przestańmy się z nich śmiać. ;]
--- Cytuj ---Weźcie coś powytykajcie co do wiary, bo zaczyna być nudno, a tak można sobie pospam... popisać.
--- Koniec cytatu ---
Tyle tylko, że brakuje tutaj mądrego człowieka stojącego po stronie kościoła. xD
Isentor:
--- Cytat: Serailo w 22 Maj 2009, 15:58:34 ---Tyle tylko, że brakuje tutaj mądrego człowieka stojącego po stronie kościoła. xD
--- Koniec cytatu ---
A wielebny rider?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej