Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (102/181) > >>

Grimm:
Jakie zielone króliczki? Jakie starce z brodą? Toż, to każdy wie, że tym światem włada wszechpotężmy, włochaty, fioletowy, moherowy beret.

Nie będę cytował, bo zadużo roboty z szukaniem tych lepszych kawałków, więc powiem z głowy.

Ktoś tam napisał, że dzięki wojnie w Iraku, Amerykanie zanieśli tamtejszym ludom demokracje, czyli najwieksze dobro. A ja się pytam, kto do k*** nędzy powiedział, że demokracja jest wspaniała? Zwłaszcza, że się ją siłą narzuca? Nie powiem, ze Hussein był święty, ale to co zrobili amerykanie to przegięcie. Uważają się (zresztą większość ludzi na ziemi również) za nie wiadomo kogo i twierdzą, że demokracja jest super i ogólnie wyjebista. Ok, ale to tak samo, jakby teraz na USA napadły Chiny aby dać biednym amerykańcom wspaniały komunizm. No bo u chinoli się sprawdził, nie.

A teraz zadam pytanie. Czy Jezus miał penisa? Jeśli tak, to czy stawał mu, gdy zobaczył jakąś urodziwą dziewkę? I ile miał cm, bo chciałbym wiedzieć kto ma większego, ja czy syn boży.

Baś-ka:

--- Cytuj ---A teraz zadam pytanie. Czy Jezus miał penisa? Jeśli tak, to czy stawał mu, gdy zobaczył jakąś urodziwą dziewkę? I ile miał cm, bo chciałbym wiedzieć kto ma większego, ja czy syn boży.
--- Koniec cytatu ---

Ekhem, to zależy, na pewno mu stawał gdy widział jakąś urodziwą dziewkę, chyba że miał problemy z indentyfikacją płci. A co do długości penisa Jesusa, poradź się najbliższego księdza w parafii, na pewno to będzie bardzo pomocne.

Kozłow:

--- Cytuj ---A teraz zadam pytanie. Czy Jezus miał penisa? Jeśli tak, to czy stawał mu, gdy zobaczył jakąś urodziwą dziewkę? I ile miał cm, bo chciałbym wiedzieć kto ma większego, ja czy syn boży.

--- Koniec cytatu ---
Pytanie powinno brzmieć inaczej - czy istniała w ogóle taka osoba jak Jezus? Bo co do tego historycy mają poważne wątpliwości.

Beregond:

--- Cytuj ---Jeżeli chodzi o świat, to waszym zdaniem to się samo stworzyło, zwierzęta same zalęgły itd? Buhaha (cytując).
--- Koniec cytatu ---
A nie lepiej po prostu (jak Kozłow czy ktoś wspomina) wierzyć, że wszechświat istnieje od zawsze? To lepszy wybór i nie trzeba się płaszczyć przed figurką/krzyżykiem/obrazem. Skoro możecie wierzyć, że jakiś gościu, który stworzył świat istnieje od zawsze, to czemu nie uwierzycie, że wszechświat istnieje od zawsze?

Canis:
Ta dyskusja, jest świetnym przykładem tego, jak racje rozumowe wracają w łaski... Cieszę się z tego, chociaż dzieła oświecenia były nędzne...

--- Cytat: Kozłow-ski w 30 Marzec 2009, 20:54:48 ---Pytanie powinno brzmieć inaczej - czy istniała w ogóle taka osoba jak Jezus? Bo co do tego historycy mają poważne wątpliwości.

--- Koniec cytatu ---

Kozłow... Jezus istniał, to udowodniono, że żył taki ktosiek i że tak umarł, ale nikt nie potwierdza by był jakiś wybawiciele czy nie wiadomo kim, to tylko dorobione bajki już po jego śmierci.

Czemu bajki? Czytali może apokryfy? wszystkie ewangelie różnią się od siebie niemiłosiernie, więc jak można uznać to za prawdziwe... Z kolei inna sprawa, czemu niby te wybrane 4 mają być prawdziwe, a te inne nie...

Odnośnie zielonych króliczków... głupoty pleciecie, różowe są. Skąd wiem? Miałem objawienie!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej