Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (84/181) > >>

stefan666:

--- Cytuj ---Ehh, jak czytam tu wywody teologa Piernika to żal dupę ściska
--- Koniec cytatu ---

Powinieneś wziąć się za tematy "Gdzie jest Xardas" albo zapisać się do gwardii Jezusa bo nic innego ci nie wychodzi. Po 2 ludzie przed Abrahamem mieli 1000 bogów był bóg ziemi nieba wody i nagle jeden Abraham niszczy im to wszystko i mówi że jest tylko jeden bóg, i mają w niego wierzyć. I wszystko ok, co do Jezusa czy zwykły człowiek może mieć tyle wyznawców hmmm Adolf Hitler miał ich 110 milionów... więc ok. To samo rzekomy budda, jak byś się zainteresował to buddystów jest więcej niż Chrześcijan więc sukces Jezusa jest jako taki. Wracając do Ciebie starasz się być wielki Master a jesteś zwykłym Mentosem, które się żuje i połyka.  Jeżeli udowodnisz ludziom że Bóg istnieje, to gwarantuje Ci że zostaniesz milionerem, bo będziesz taki 1 na ziemi. Wracając do twoich argumentów są one robione jak bita śmietana i pod wpływem agresji. Każdy idiota może powiedzieć że morduje bo Bóg mu karze a udowodnisz mu że to kłamstwo?? NIE! Więc co do tekstu o Abrahamie znowu leży. Wróci jak Ksiądz na ambonie powie coś nowego  :lol:

--- Cytuj ---To powiedz mi jaka była siła stwórcza, która uruchomiła pierwszy pierwiastek? Wizął się znikąd? Zapewne znasz również teorię powstania świata Karola Darvina. To szło jakoś tak, że najpierw stworzenia w wodzie, potem na lądzie rośliny, zwierzęta morskie, na lądzie, ptaki i na końcu człowiek, a jak było w biblii w księdze rodzaju? O ile się nie mylę tak samo. Skąd ten człowiek który spisał te słowa mógł to wiedzieć? Bo wątpię że sam to wydedukował.
--- Koniec cytatu ---

Ale żeś jebnął :lol: w Biblii jest napisane że bóg stworzył rośliny i zwierzęta tylko tyle nie pisze że wyszły one z wody itd.

Devristus Morii:

--- Cytuj ---Przypadkowe zdarzenie... Bierze się od tak sobie, pstryk palców i już dycha leży na ziemi?
--- Koniec cytatu ---

Hmm... Tak bo jeśli to ty znalazłeś tą dyche to masz farta czy coś w tym stylu, jeśli nie to nie ma się co martwić, bo szansa na znalezienie tej dychy to 1:1000. Wiesz nic nie jest ustalone z góry to ty tworzysz swoja przyszłość,a jeśli ty tworzysz przyszłość to życie składa się z przypadków.

Wiecie w tym temacie już doszliśmy do wniosku, ze nie będzie rozwiązania tej dyskusji i po co ciągnąć te wywody skoro powtarzają się argumenty?

Co do Pienika:
Wiesz człowiek może mieć tysiące bogów o ile będzie tego chciał... A wiesz dlaczego jest Bóg, Stworzyciel bo człowiek chce się na tym oprzeć  to co jest nie wyjaśniane twierdzi,ze do sprawka Boga itd ;] Chce wierzyć, że istnieje ktoś kto ma siłę i potęgę mu pomóc, zmienić jego życie...

--- Cytat: Pienik w 28 Listopad 2008, 15:23:51 ---
Ale żeś jebnął :lol: w Biblii jest napisane że bóg stworzył rośliny i zwierzęta tylko tyle nie pisze że wyszły one z wody itd.

--- Koniec cytatu ---

Wiesz człowiek wtedy nie wiedział jak powstały rośliny i zwierzęta i teraz odsyłam cię do wypowiedzi mojej powyżej.

Mantos:

--- Cytuj ---Ehh, jak czytam tu wywody teologa Piernika to żal dupę ściska
--- Koniec cytatu ---

Powinieneś wziąć się za tematy "Gdzie jest Xardas" albo zapisać się do gwardii Jezusa bo nic innego ci nie wychodzi.
--- Koniec cytatu ---

Jeśli nie potrafisz kulturalnie dyskutować to ty lepiej tam zajrzyj a mnie nie pouczaj.

--- Cytat: Pienik w 28 Listopad 2008, 15:23:51 ---co do Jezusa czy zwykły człowiek może mieć tyle wyznawców hmmm Adolf Hitler miał ich 110 milionów... więc ok.
--- Koniec cytatu ---

Nie no padłem. Hitler został pokonany, teraz jego wyznawców jest garstka. On sam popełnił samobójstwo. Takie argumenty lepiej zachowaj dla siebie.

--- Cytat: Pienik w 28 Listopad 2008, 15:23:51 ---Wracając do Ciebie starasz się być wielki Master a jesteś zwykłym Mentosem, które się żuje i połyka.  Jeżeli udowodnisz ludziom że Bóg istnieje, to gwarantuje Ci że zostaniesz milionerem, bo będziesz taki 1 na ziemi. Wracając do twoich argumentów są one robione jak bita śmietana i pod wpływem agresji.
--- Koniec cytatu ---

Haha, kto to mówi. To raczej ty próbujesz za wszelką cenę udowodnić że Boga nie ma, to ty starasz się być wielki piernik ja po prostu mówię co myślę

--- Cytat: Pienik w 28 Listopad 2008, 15:23:51 ---Każdy idiota może powiedzieć że morduje bo Bóg mu karze a udowodnisz mu że to kłamstwo?? NIE! Więc co do tekstu o Abrahamie znowu leży.
--- Koniec cytatu ---

Tyle, że Abraham nie zamordował swojego syna.

--- Cytat: Pienik w 28 Listopad 2008, 15:23:51 ---Wróci jak Ksiądz na ambonie powie coś nowego  :lol:
--- Koniec cytatu ---

Nie, to są moje argumenty, a ty się powtarzasz.

--- Cytuj ---To powiedz mi jaka była siła stwórcza, która uruchomiła pierwszy pierwiastek? Wizął się znikąd? Zapewne znasz również teorię powstania świata Karola Darvina. To szło jakoś tak, że najpierw stworzenia w wodzie, potem na lądzie rośliny, zwierzęta morskie, na lądzie, ptaki i na końcu człowiek, a jak było w biblii w księdze rodzaju? O ile się nie mylę tak samo. Skąd ten człowiek który spisał te słowa mógł to wiedzieć? Bo wątpię że sam to wydedukował.
--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

No tak, przeczytaj sobie najpierw, a potem pisz głupoty.

Isentor:

--- Cytat: Morean w 28 Listopad 2008, 09:53:33 ---Dlaczego Bóg wybrał Noego? Bo był mu wierny. Dlaczego Bóg zesłał potop? Ano, bo tutaj jest nasze Dead End. Człowiek zaszalał i mimo ostrzeżeń Boga, nadal miał go w rzyci. Co Ty byś zrobił? Powiedziałbyś człowiekowi: "Wybaczam Ci, bo jestem miłosierny i róbcie tak dalej, ja wam wybaczę, bo przecież jestem miłosierny." Nie zapominaj, że od grzechu pierworodnego istniało na świecie też zło, a człowiek nie potrafił dostrzec dobra. Poza tym każda kara miała swój sens.

--- Koniec cytatu ---
Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo. Więc bóg jest ulegającym emocjom ostatnim skurwysynem? Na to wygląda.

Jaki w tym sens. Tworzyć jednostki z natury opierające się narzucanym prawom i zasadom, mającym własną wolę. A później karać je za to. Patrząc z przymrożeniem okna na te wszystkie historyjki z biblii wychodzi na to, że z Boga okrutny hipokryta się zrobił. Stworzył ludzi po to żeby mieć kogo karać.

Grison:
ÂŻaden ze mnie teolog ale sie wypowiem ;p

--- Cytat: Isentor w 28 Listopad 2008, 15:40:13 ---Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo. Więc bóg jest ulegającym emocjom ostatnim scholerysynem? Na to wygląda.

Jaki w tym sens. Tworzyć jednostki z natury opierające się narzucanym prawom i zasadom, mającym własną wolę. A później karać je za to.

--- Koniec cytatu ---

Bóg stworzył człowieka zdolnego do czynienia dobra, choć ludzie nie zawsze to dostrzegali. Oprócz tego dał im wolną wolę. Dlatego też drogi Isentorku możesz rozdawać pieniążki zarobione na adsense biednym sierotkom, albo możesz je w całości wydać na grzeszne, nadziane żelki Akuku. Do tego, nie wiesz w jakim stopniu człowiek jest podobny do Boga tak wiec nazywanie go ulegającym emocjom ostatnim scholerysynem jest nieuzasadnione ;p

--- Cytuj ---Patrząc z przymrożeniem okna na te wszystkie historyjki z biblii wychodzi na to, że z Boga okrutny hipokryta się zrobił. Stworzył ludzi po to żeby mieć kogo karać.
--- Koniec cytatu ---

A może nagradzać? Ludzie są stworzeni po to żeby byli dobrzy, a nie źli mimo wolnej woli. Za dobro się nagradza, a za zło karze. Tak to odbieram.

--- Cytat: Pienik w 28 Listopad 2008, 15:23:51 ---To samo rzekomy budda, jak byś się zainteresował to buddystów jest więcej niż Chrześcijan więc sukces Jezusa jest jako taki.
--- Koniec cytatu ---

Budda nie chciał tworzyć nowej religii, a jedynie wskazać ludziom drogę ku doskonałości tak więc stawianie J.C. z Buddą obok siebie jest nie na miejscu.

A i zadam pytanie Pienikowi, bo widzę że jest jednym z członków ruchu ateistycznego oscenatacyjnie demonstrującego swój brak wiary. W zasadzie zadaje to pytanie każdemu kto nie wierzy w Boga tak wiec czemu nie...
Co sądzisz o opętaniu? Co jesteś w stanie powiedzieć o Egzorcystach uwalniających ludzi od "złych duchów" wypowiadając słowa modlitwy skierowane do Boga, w którego istnienie szczerze wątpisz? Czy tworzą oni jakiś cyrk? Pytanie zadaję z czystej ciekawości...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej