Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (57/181) > >>

Paladyn Albrecht:
cytuj Masz może i rację [w pewnym sensie]. Ale,
załóżmy taką sytuację: Ktoś mieszka, na tzw. "Zadupiu", potocznie mówiąc. Jest tam mała kapliczka, lecz została zamknięta, bo np. jest jakiś remont, albo coś. Miasto, jest daleko. Tak więc, taka osoba, nie ma samochodu, więc co? Wystarczy chyba, przeprosić Boga i sie pomodlić w domu/obejrzeć msze świętą.

Ale takie przypadki zdarzają sie rzadko,a poza tym takie sytuację nie trwają długo!

Eregrin:

--- Cytat: Paladyn Albrecht w 29 Czerwiec 2008, 10:47:53 ---cytuj Masz może i rację [w pewnym sensie]. Ale,
załóżmy taką sytuację: Ktoś mieszka, na tzw. "Zadupiu", potocznie mówiąc. Jest tam mała kapliczka, lecz została zamknięta, bo np. jest jakiś remont, albo coś. Miasto, jest daleko. Tak więc, taka osoba, nie ma samochodu, więc co? Wystarczy chyba, przeprosić Boga i sie pomodlić w domu/obejrzeć msze świętą.

Ale takie przypadki zdarzają sie rzadko,a poza tym takie sytuację nie trwają długo!

--- Koniec cytatu ---

A skąd to wiesz, czyżbyś coś komukolwiek zarzucał?

Paladyn Albrecht:
Jeśli mówice że chodzenie do kościoła nie jest najważniejsze to mówicie coś w stylu"Jestem wierzący ale nie praktykujący"a to jest po prostu zart to tak samo jak byście mówili jestem uczniem ale nie chodzę do szkoły!

Sado:

--- Cytuj ---jestem uczniem ale nie chodzę do szkoły!
--- Koniec cytatu ---

Uczę się prywatnie... Też jesteś uczniem, mimo tego, ze nie chodzisz do szkoły... ehh. Sam widzisz jakie argumenty podajesz. Ile razy mam ci powtarzać, że praktyką, nie jest tylko chodzenie do kościoła?

Paladyn Albrecht:
Nie to nie jest jedyna praktyka ale główna praktyka jeśli nie chodzisz do kościoła to znaczy równierz że nie chodzisz do spowiedzi a jeśli nie chodzisz do spowiedzi to nie przystępujesz do komuni czyli bardzo ważnych sakramentów!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej