Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (34/181) > >>

Arkhan:

--- Cytuj ---że nie można też udowodnić, że bóg nie istnieje i na tej podstawie twierdzą że niewierzący wierzą że nie wierzą...
--- Koniec cytatu ---

Dla mnie to jest trochę idiotyczne rozumowanie przyznam.

--- Cytuj ---religioznawstwo natomiast byłoby przedmiotem obiektywnym i z konkretnym programem nauczania
--- Koniec cytatu ---

Znając dzisiejszą młodzież i tak by sobie to olewała. Nie ukrywajmy, większość naszych rówieśników mało co interesuję się religią a co dopiero wszystkimi pojęciami oprócz Kościoła Katolickiego!

Moim zdaniem fajnie by było, gdyby religie rozszerzono do pojęć szerszych, wykraczających Kościół. Ale kto by na tym skorzystał? Pytanie proste, odpowiedź jeszcze prostsza - tacy ludzie jak ty i ja.

--- Cytuj ---Wolałem spędzić ten czas w klasie niż siedzieć samemu na pustym korytarzu.
--- Koniec cytatu ---

Biblioteki nie masz?

--- Cytuj ---Zresztą żeby móc coś krytykować, lub się z tym nie zgadzać trzeba to najpierw poznać.
--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się.

--- Cytuj ---ale szczerze w to wątpię,
--- Koniec cytatu ---

Nie tacy jak ty się nawracali ^^.

Defender:

--- Cytuj ---Znając dzisiejszą młodzież i tak by sobie to olewała. Nie ukrywajmy, większość naszych rówieśników mało co interesuję się religią a co dopiero wszystkimi pojęciami oprócz Kościoła Katolickiego!

Moim zdaniem fajnie by było, gdyby religie rozszerzono do pojęć szerszych, wykraczających Kościół. Ale kto by na tym skorzystał? Pytanie proste, odpowiedź jeszcze prostsza - tacy ludzie jak ty i ja.
--- Koniec cytatu ---

No zgadzam się, ale wspomnianą już wcześniej matmą też mało kto interesowałby się gdyby nie była obowiązkowym przedmiotem. Celem szkoły powinno być pokazywanie wszystkich (lub chociaż wielu) możliwych ścieżek zamiast jedynej słusznej drogi. Przynajmniej ja to tak widzę, każdy ma swój rozum i sam powinien mieć możliwość poznania, zastanowienia się i wyboru tego co mu najbardziej odpowiada. Pisałeś wcześniej, że bóg daje wszystkim wolną wolę i szanuje każdy wybór, szkoda tylko że KK tego nie uznaje - chrzest zaraz po urodzeniu jest po prostu śmieszny, religia to "zabawa" dla dorosłych, dzieci tego nie rozumieją. Pierwsza komunia - trochę marudzenia i tona prezentów - absurd, później rozwinę ten wątek, bo teraz muszę spadać...

--- Cytuj ---Biblioteki nie masz?
--- Koniec cytatu ---

hahaha wybacz Arkhan nie jestem taki ambitny jak Ty i nie latam w każdej wolnej chwili do biblioteki

--- Cytuj ---Nie tacy jak ty się nawracali ^^.
--- Koniec cytatu ---

Nie doceniasz mnie kolego

Arkhan:

--- Cytuj ---chrzest zaraz po urodzeniu jest po prostu śmieszny, religia to "zabawa" dla dorosłych, dzieci tego nie rozumieją. Pierwsza komunia - trochę marudzenia i tona prezentów - absurd
--- Koniec cytatu ---

Nie mam zamiaru odpowiadać na takie wypowiedzi. Masz mocne argumenty, dyskutujmy, a takie słodkie pierd olenie młodego buntownika na nic ci się nie zda.

--- Cytuj ---hahaha wybacz Arkhan nie jestem taki ambitny jak Ty i nie latam w każdej wolnej chwili do biblioteki
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem w czym masz problem, ja jeśli miałbym chwilę wolnego czasu poszedł bym do szkolnej biblioteki. Po co ? Ano by usiąść sobie przy nowych komputerach prosto z MEN.

Ponurak:
Kłamstwo chrześcijaństwo... bla bla bla a ja wam przytocze tylko jedno zdanie: "Błogosławieni ci co uwierzyli a nie ujrzeli." Tylko mnie o nic nie posądzajcie.

MooN:

--- Cytuj ---Kłamstwo chrześcijaństwo... bla bla bla
--- Koniec cytatu ---
Równie dobrze mogę powiedzieć, a właściwie to jest prawda, że ateizm jest to okłamywanie samego siebie.

--- Cytuj ---"Błogosławieni ci co uwierzyli a nie ujrzeli."
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem, o co Ci chodzi. Zdanie to odnosi się do wiernych, którzu uwierzyli w zmartwychwstanie Pana, chodź tego nie widzieli. Raczej wątpie, by ktoś z nas współcześnie żyjących mógł to ujżeć. Wytłumacz mi proszę więc, o co Ci chodzi.

Aha. Obejrzycie proszę dokładnie obraz ten oraz ten. Przy pierwszym zwróćcie uwagę na prawą część, a w drugim na dolną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej