Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Lares i Magowie Wody
Sir_William:
Moje zdanie dotyczące tegoż tematu jest podobne do zamysłów mojego poprzednika w tym temacie.
Lares - dowódca szkodników w Nowym Obozie. Na pewno ów skazaniec odgrażał się, że robić będzie im na przekór, jeżeli nic nie będą mieli z owej ucieczki. Cóż, na myśl przychodzi mi pewien Polsatowy serial - "Pirson Break". Zapewne zawiązali jakąś umową (Magowie oraz Szkodnicy), gdyż Mordrag jest kurierem Magów o kaście Szkodnika, na którego wpadamy na początku gry.
Dla podsumowania. Lares nie może być kłamcą, jak jest zamieszczone w podtytule tematu, jednak mówił szczerą prawdę. Do tegoż osobnika ta cecha nie pasuje (prawdomówność), a jednak. Myślę, że przeżycia z przełomu upadku bariery bardzo zmieniły tego człowieka. Możemy to wywnioskować z porównania rozmów z Gothic I, a Gothic II.
Pozdrawiam
Slomek.16:
Nie wiadomo czy Lares nie pomagał Magom Wody.
W Gothicu 1 nic nie jest wspomniane ale kto wie czy on też ich nie bronił.
Przecież NO zamieszkiwali jednocześnie szkodnicy i najemnicy. To że się
Nie lubili nie znaczyło że nie mieli na wspólnym celu ochraniania Magów Wody.
Gorn był najemnikiem ale przecież brał udział w napadach na konwoje ze
Starego Obozu, więc skoro on pomagał szkodnikom to czemu szkodniki
nie mieliby pomagać najemnikom.
Gothic300:
Cóż Lares i jego banda też pomagali magom. Jego ludzie byli kurierami między magami wody i magami
ognia. I też był w obozie z najemnikami w końcu musiał i pomagać w obronie obozu no i nez zapomnijmy że Lares był prawą reką Lee.
Canis:
Raczej oczywiste jest ze każdy pracowal w pewnym sęsie dla magów wody.
- zbieracze ryżu: zbierali żarcie na ryżówke, i żarcie dla żarłoków , również magów.
- krety: wydobywali rudę, na której zależało magą.
- Szkodnicy: byli główną, pierwszą linią obrony w przypadku najazdu. robili napady, aby organizować inne żarcie niż ryż, po nażędzia dla kretów itd.
- najemnicy: gwardia przyboczna magów. pomagali im aby nic złego niedzialo się nim, głównie oni gadali z magami.
każdy ma pewne zasługi dla magów, więc niema się co mdziwić ze mnówi iż pomagał im. Coprawda szkodnicy mieli... zamiłowania do bujek i tego typu spraw, lecz gdy było to potrzebne to wspomagali magów, a lares jako przywódca miał najwieksze obowiązki z tego tytułu. Tak myślę...
Thorbjørn:
Lares jak i inni szkodnicy mieli za zadanie "nie robić kłopotów" bo do nich dołączyło się dużo rabusiów , którzy
nie raz okradali magów wody . Najemnicy mieli trzymać szkodników z dala od Magów . Czy to prawda ,że Lares zdradzi przyjaciół i dołączy sie do najemników Orków ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej